نشانه‌های مشکلات کیسه صفرا

حیات غرب - همه ما توجه ویژه ای به قلب، مغز و حتی پوست خود داریم. چراکه همه می دانیم اینها عضوهای اصلی و مهمی از بدن هستند و بیماری آنها تهدید کننده زندگی ما خواهد بود. اما در مورد دیگر اندام های مبهم بدن چه؟ مثلا کیسه صفرا، درباره آن چه می دانید؟ در اینجا می خواهیم علائم و نشانه های مشکلات و ناراحتی های کیسه صفرا را با هم بررسی کنیم، اما ابتدا آن را بهتر می شناسیم و با کارهایی که برای ما انجام می‌دهد آشنا می شویم.

کیسه صفرا چه کار می‌کند؟

کیسه صفرا، کیسه ای کوچک است که صفرای تولیدشده در کبد در آن نگهداری می شود. این کیسه در زیر کبد قرار گرفته و در پاسخ به غذایی که ما می خوریم، به‌خصوص غذاهای پر چرب، مقداری صفرا را از طریق مجاری صفراوی به داخل روده کوچک می ریزد و نقش بسیار مهمی در هضم و جذب چربی های غذایی بر عهده دارد.به طور معمول، کیسه صفرا اندامی کوچک و بی آزار است که باعث ناراحتی و بیماری خاصی در فرد نمی شود، مگر زمانی که مشکل خاصی آزادسازی صفرا از آن را کاهش دهد و یا مجاری را مسدود کند. عوامل متعددی وجود دارند که می توانند منجر به ایجاد این مشکلات کیسه صفرا شوند. از جمله عواملی که باعث بروز این مشکلات در کیسه صفرا می شوند:

سنگ صفرا

این وضعیت به شرایطی اطلاق می شود که سنگ های کوچک و یا گاهی یک سنگ بزرگ در داخل کیسه صفرا ایجاد شود. در برخی موارد سنگ صفرا منجر به دردی شدید در فرد می شود، اما حدود ۹۰ درصد مبتلایان به سنگ صفراوی هیچ گونه علامتی ندارند. در برخی موارد، سنگ صفراوی برای بیش از ۱۰ سال با فرد می ماند و هیچ علامتی ایجاد نمی کند.

کولیک صفراوی

کولیک صفراوی به شرایط جدی تری اطلاق می شود که سنگ صفرا در مجرای صفراوی ایجاد یک انسداد می کند. دراین حالت کیسه صفرا برای از میان برداشتن این انسداد شدیدا منقبض می شود و فرد احساس دردی شدید خواهد داشت. این انقباضات شدید و دردهای همراه با کولیک صفراوی معمولا یک تا دو ساعت طول می کشد. اما از آنجایی که حمله ای و برگشت پذیر هستند تا زمانی که فرد به فکر درمان بیفتد، همچنان با فرد می مانند.

التهاب کیسه صفرا

التهاب کیسه صفرا می تواند در اثر وجود سنگ های صفراوی، مصرف الکل، عفونت ها و حتی تومور هایی که باعث ترشح بیش از حد صفرا می شوند ایجاد شود. اما باز هم شایع ترین علت ایجاد آن سنگ‌های صفراوی خواهد بود. التهاب کیسه صفرا می تواند دوره چند هفته‌ای داشته باشد. تب در این بیماری شایع نیست. در ۲۰ درصد از موارد ممکن است، کیسه صفرای ملتهب توسط باکتری های عفونی مورد حمله قرار بگیرد و عفونی شود. گاهی نیز پیش می آید که کیسه صفرا پاره شود که در این شرایط فورا توسط عمل جراحی خارج می شود. فراموش نکنید حملات مکرر درد در این بیماری مراجعه به پزشک را ضروری خواهد کرد، به‌خصوص زمانی که این دردها با تب نیز همراه باشد.

علائم بیماری‌های کیسه صفرا

در اینجا می خواهیم به شایع ترین علائم و نشانه های بیماری های کیسه صفرا بپردازیم. اگرچه علائم و نشانه های اختصاصی هر یک از بیماری ها نامبرده با دیگری متفاوت اند، اما به طور کلی علائمی وجود دارد که مواجهه با آنها، نشانگر وجود یک مشکل و ناهنجاری در کیسه صفرا می باشد. شایع ترین علائم و نشانه های بیماری های کیسه صفرا عبارتند از: درد شدید در ناحیه شکم دردی که به شانه راست می زند و گاهی کمر را نیز درگیر می کند.دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می‌شود، به‌خصوص اگر غذایی چرب مصرف شده باشد.دردی که تیز و کرامپی است.- دردی که با یک نفس عمیق تشدید می شود.درد در ناحیه قفسه سینه.- سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده احساس پری در شکم. تهوع، استفراغ و تب. لرز. احساس درد با لمس شکم، به‌خصوص در قسمت راست فوقانی شکم. زردی (پوست و چشم ها). تغییر رنگ غیر طبیعی مدفوع (به‌خصوص به رنگ روشن تر و خاکستری).برخی از مشکلات کیسه صفرا مانند سنگ های صفراوی ریز که مجرای صفراوی را مسدود نمی کنند، معمولا هیچ علامت و ناراحتی را ایجاد نمی کنند. این نوع سنگ ها معمولا هنگاه عکسبرداری با اشعه ایکس برای یک بیماری دیگر و یا انجام عمل جراحی در ناحیه شکم و به طور اتفاقی تشخیص داده می شوند.


تصلب شرائین، از مهم‌ترین دلایل کاهش حافظه

مطالعات نشان می دهد تصلب شرائین نقش مخربی بر فعالیت های حیاتی مغز دارد و سبب کاهش حافظه می شود.به گزارش ساینس دیلی، به باریک و سخت شدن عروق، تصلب شرائین گفته می شود. مطالعات محققان جامعه فیزیولوژیک آمریکا نشان می دهد کاهش انعطاف پذیری عروق که با افزایش سن روی می دهد، علاوه بر مشکلات قلبی، در کاهش حافظه و افزایش احتمال ابتلا به آلزایمر نیز موثر است.محققان با استفاده از کلریدکلسیم یکی از شریان های کاروتید موش های آزمایشگاهی را مسدود کردند و اثرات مستقیم آن بر عملکرد و سلامت مغز را بررسی کردند. این مطالعه نشان می دهد سختی عروق سبب افزایش پپتیدهای بتا آمیلوئید در مغز موش می شود که ارتباط مستقیمی با بیماری آلزایمر دارد. در واقع تجمع بتا آمیلوئید مهم‌ترین دلیل ابتلا به آلزایمر است.این مطالعه اطلاعات ارزشمندی را در زمینه پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر و دیگر بیماری های زوال عقل در اختیار محققان قرار می دهد.بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، هر ۶۷ ثانیه یک نفر در آمریکا به آلزایمر مبتلا می شود و از هر سه فرد مبتلا به آلزایمر، یک نفر جان خود را از دست می دهد.طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت اکنون آلزایمر مهم‌ترین دلیل از کار افتادگی سالمندان در سراسر جهان است. هزینه نگهداری از بیماران مبتلا به آلزایمر در سراسر جهان حدود ۶۰۵ میلیارد دلار است که معادل یک درصد از تولیدات ناخالص داخلی جهان است. از هر سه سالمند در سراسر دنیا، یک مورد بر اثر آلزایمر یا دیگر انواع زوال عقل جان خود را از دست می دهد.بررسی های محققان مرکز آلزایمر آمریکا نشان می دهد که احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از ۶۰ سالگی، دو برابر سرطان سینه است. در ادامه تحقیقات آمده است که احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از ۶۰ سالگی یک به ۶ است؛ در حالی که این رقم در مردان یک به ۱۱ است.نتایج این مطالعه در آخرین کنفرانس بیماری های قلب و عروق آمریکا مطرح شده است.

 

تصفیه هوای خانه با گیاهان خانگی

گیاهان خانگی نه تنها فضای خانه را از حالت کسل‌کننده خارج می‌کنند بلکه می‌تواند هوایی را که تنفس می‌کنید پاکسازی کند. متخصصان آمریکایی دریافته‌اند برخی گونه‌های گیاهان خانگی این قابلیت را دارند که با آلاینده‌های موجود در فضای سرپوشیده همچون ترکیب‌های ارگانیک فرار مقابله کنند و انتخاب گیاه مناسب می‌تواند فضا را برای تنفس، تمیزتر و پاک‌تر سازد.در بیشتر فضاهای خانگی ترکیب‌های ارگانیک فرار همچون استون و بنزن وجود دارد که از مبلمان، چاپگرها، مواد پاک کننده و نقاشی دیوارها ناشی می‌شود. این ترکیب‌ها می‌توانند مشکلات جدی را برای سلامتی به‌وجود آورند.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی