کارانه پزشکان دولتی کمتر از فیش های نجومی نیست / مجلس به فکر اصلاح است


حیات غرب - دریافت حقوق‌های نجومی در وزارت بهداشت موضوعی بود که در گیرو دار فیش های نجومی برخی مدیران دولتی بر سر زبان ها افتاد، خبری که به مذاق متولیان حوزه سلامت خوش نیامد و اگرچه این دریافتی‌ها را انکار نکردند اما این حقوق ها را کارانه ای دانستند که بر اساس قانون به پزشکان تعلق می گیرد.

تلاش برای ساماندهی حقوق های دریافتی پزشکان، بعد از انتشار فیش های نجومی مورد توجه مجلس و دولت قرار گرفت و راهکارهای متفاوتی برای چگونگی پرداخت این حقوق ها ارایه شد که البته هنوز هیچ یک به مرحله اجرا نرسیده است.

اگرچه به گفته تعدادی از نمایندگان از دلایل افزایش پرداختی به پزشکان، کمبود پزشک است و این کمبود باعث می شود میزان مبلغی که می تواند به چندین پزشک تعلق گیرد به یک پزشک پرداخت می شود اما برخی از نمایندگان بر این باورند که تعیین سقف درآمدی برای پزشکان یا افزایش مالیات ها می تواند راهکاری برای ساماندهی این حقوق ها باشد.

حال تعدادی از نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دیدگاه های خود را نسبت به حقوق های نجومی پزشکان مطرح کرده اند.

 

امینی فرد: تعیین سقف درآمد، کارایی پزشکان را کاهش می‌دهد

محمدنعیم امینی فرد

محمدنعیم امینی فرد در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درباره مخالفت رییس سازمان نظام پزشکی با تعیین سقف درآمد برای پزشکان، گفت: تعیین سقف حقوق و درآمد به شکل دستوری درجهت کاهش برخی مشکلات حوزه سلامت و بهداشت و جلوگیری از دریافت های نجومی راهگشا نیست، به دلیل اینکه تعیین سقف حقوق و درآمد برای پزشکان کارایی را میان این قشر کاهش خواهد داد.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی، درباره تبعات منفی تعیین سقف درآمد برای پزشکان، افزود: چنانچه سقف درآمدی برای پزشکان در نظر گرفته شود به طور مثال سقف درآمدی و کاری پزشکی براساس تعرفه‌های موجود ظرف 2 هفته تکمیل خواهد شد، بنابراین پزشک هیچ انگیزه ای برای 2 هفته پایانی ماه و ارائه خدمات به بیماران ندارد؛ از این رو بهتر است که برای پزشکان یک نظام پرداختی همراه با افزایش تصاعدی مالیات درنظرگرفته شود.

وی با تاکید بر اینکه برای درآمدهای بالاتر پزشکان باید مالیات بیشتری اخذ شود، تصریح کرد: این مالیات باید به صورت تصاعدی افزایش پیدا کند، بنابراین اگر فردی این انگیزه را داشته باشد که به رغم پرداختن مالیات بیشتر اما فعالیت گسترده تری را به شرط رعایت استانداردهای لازم انجام دهد، می توان انتظارپیشرفت درحوزه پزشکی و رفع مشکلات موجود در این بخش را داشت.

این نماینده مردم درمجلس دهم با انتقاد از طرح مباحثی مانند تعیین سقف درآمد و حقوق برای پزشکان، گفت: اجرای سیستم سقف درآمد برای پزشکان کارایی را به میزان بسیاری کاهش می دهد، هرچند که باید حد و حدودها درتعیین سقف درآمد پزشکان با اخذ مالیات به شکل تصاعدی اجرایی شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر نیز از پزشکان مالیات اخذ می‌شود، گفت: البته هم اکنون نیز برای درآمدهای مشخص مالیات اخذ می‌شود، اما به طورقطع ارزیابی و بازبینی در میزان مالیات از پزشکان باید صورت گرفته و باید به نوعی عمل کرد تا عدالت اجتماعی در جامعه فراهم شود؛ ضمن اینکه دراین راستا باید به حقوق پزشک نیز احترام گذاشته شود.

 

بنیادی: کمبود پزشک باعث افزایش درآمد برخی پزشکان شده/پایه حقوق پزشکان پایین است

بهروز بنیادی

بهروز بنیادی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به نامتناسب بودن شیوه پرداخت به پزشکان، افزود: کمبود پزشک از جمله مشکلی است که در حوزه سلامت به چشم می خورد و به جهت این معضل ، میزان مبالغی که به پزشک تعلق می گیرد چشمگیر است به عنوان مثال زمانی که پزشکی در شهرستان کوچکی فعالیت می کند به جهت کمبود نیرو ناچار است شبانه روز به ارایه خدمت بپردازد که در چنین شرایطی مبالغ دریافتی وی نیز به ازای خدمات ارایه شده افزایش می یابد.

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: این مبالغ تحت عنوان کارانه به پزشکان پرداخت می‌شود و زمانی که کمبود پزشک در حوزه سلامت وجود داشته باشد مبلغ پرداختی بین تعداد محدودی پزشک توزیع می شود که همین امر باعث شده شائبه دریافتی نجومی بین پزشکان قوت گیرد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: زمانی که در بیمارستانی، چهار متخصص ارتوپد وجود داشته باشد، میزان پرداختی به این 4 متخصص متفاوت تر از دستمزد به یک ارتوپد است.

وی یادآور شد: اکنون وزارت بهداشت سیاستی را در پیش گرفته که بر اساس آن سرانه متخصصان به جمعیت کشور را مطالعه کند، اگر این مهم رخ دهد بسیاری از سوالات موجود پیرامون دریافتی های نجومی پزشکان نیز رفع می شود.

بنیادی تاکید کرد: امروزه پایه حقوق پزشکان بسیار پایین است به گونه ای که پزشکان عمومی بین یک و نیم میلیون تا 2 میلیون و 100 هزار تومان حقوق می گیرند و حقوق یک فوق تخصص حدود 3 میلیون تومان است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: از سویی دیگر بسیاری از پزشکان هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی کار می‌کنند که این مهم اعتراضاتی را ایجاد کرده؛ متاسفانه در دولت نهم و دهم دچار یک بی نظمی و بی قانونی شدیم و شاهد بخشنامه های خلق الساعه بودیم که همین امر کشور را دچار اغتشاش مدیریتی کرد اما به نظر می رسد در دولت یازدهم تا حدودی بازگشت به قانون را شاهد هستیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت: همچنین وزیر بهداشت نیز به همین سمت حرکت کرده و به دنبال ایجاد نظم و انضباط در سیستم سلامت است این درحالی است که مجلس نیز در تلاش است تا از اهرم های نظارتی خود برای رفع معضلات حوزه سلامت استفاده کند تا دغدغه های مردم نیز در این حوزه برطرف شود.

 

ترکی: بررسی چگونگی محاسبه کارانه پزشکان برای جلوگیری از پرداخت‌های نجومی

اکبر ترکی

اکبر ترکی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به برخی اظهارنظرها نسبت به حقوق‌های نجومی پزشکان، افزود: کارانه‌ای که پزشکان در طرح تحول سلامت به جهت حق عمل و ویزیت بیمار دریافت می‌کنند ارقام نسبتا بالایی است که باعث دریافتی‌های زیاد برخی پزشکان شده است.

نماینده مردم فریدن در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اگرچه این دریافتی ها در قالب کارانه است اما برخی متولیان در تلاش هستند تا بررسی های لازم را در زمینه نحوه ارایه این کارانه انجام دهند به گونه ای که یا سقفی برای این کارانه ها در نظر گرفته شود یا کارانه ها را به صورت پلکانی به پزشکان پرداخت کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: برخی ایرادات به این پرداخت‌ها آن است که در برخی از مناطق برای جذب پزشک، به جای یک k ، 2.5 k پرداخت می شود که همین امر نوعی بی عدالتی ایجاد کرده که به نظر می رسد باید یک ساماندهی در این زمینه صورت گیرد.

وی یادآور شد: اگر سقفی برای این کارانه درنظر گرفته شود یا دریافتی کارانه به صورت پلکانی باشد پزشکان می توانند دریافتی معقولی داشته باشند اما درحال حاضر چنین نابسامانی در پرداختی های بیش از حد به پزشکان وجود دارد که وزارت بهداشت و درمان نیز به چنین موضوعی واقف است و باید این موضوع را اصلاح کند.

ترکی درباره چگونگی اجرای طرح پلکانی کارانه ها به پزشکان، افزود:  با طرح پلکانی، بین 60 تا 70 درصدی که باید در قالب کارانه به پزشک پرداخت شود، به ازای هر 10 تا 20 درصدی که این درآمد بالاتر می‌رود درصد پرداختی به پزشک کمتر می‌شود و سهمی که برای بیمارستان باقی می ماند بیشتر است.

نماینده مردم فریدن در مجلس دهم، ادامه داد: پزشکان با بودجه دولت و بیماری مردم متخصص می شوند و بر اساس قوانین مصوب مجلس این ها متعهد به 2 تا 5 سال ارایه خدمات بهداشتی، درمانی و تخصصی به مردم دهند، در چنین شرایطی پزشکان هم حقوق دریافت می کنند هم به آنها درصدی از کارانه تعلق می گیرد درحالی که حرفمان این است که نباید بیش از این ها دریافت شود، هم اکنون با عنوان جذب پزشک، k 2.5 به آنها پرداخت می شود بدان معنا که پزشک یک بیمار را ویزیت می کند اما به اندازه 2.5 بیمار برای وی محاسبه می شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ویزیتی که پزشک در بیمارستان دولتی دریافت می‌کند بر اساس نرخ دولتی است اما زمانی که این ویزیت ضرب در 2.5 k  می شود معادل ویزیت بخش خصوصی می شود که این اقدام بار مالی زیادی را بر دوش وزارت بهداشت می گذارد.

نظرات  

 
#1 رضا 1395-07-01 10:42
سلام بر حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف که مایه امنیت و بر قراری عدالت در اقصی نقاط جهان میباشد و دشمنان خدا را سرنگون میکند از جمله حقوق بگیران نجومی و اختلاسگران خائن وطن فروش و بی ایمان ............... ........ و پزشکان خائن و قضات جنایتکار
 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی