چند روز پاياني هفته روزهاي خوبي براي جبهه ي اصلاح طلبان استان نبود. درگيري كه ختم به خير شد نشان از پيوند سست ميان احزاب اصلاح طلب در استان دارد.
هرچند گفتن اين مطالب خوشايند نيست اما آسيب شناسي در اين خصوص لازم است كه صورت بگيرد. ادامه اين روند به صلاح اصلاح طلبان نيست. نزديكي به زمان انتخابات يك وفاق و همگرايي را مي طلبد كه هنوز نشانه هاي آن در بين جريان هاي سياسي استان مشاهد نمي شود.
به اين بهانه مصاحبه اي با مهدي فتاحيان دبير حزب اسلامي كار در استان صورت گرفته كه مشروح آن را مي خوانيد.
آقاي فتاحيان در خصوص اختلاف بين جريان اصلاح طلبي در اسلام آباد غرب و فرماندار اين شهر چه نظري داريد؟
با سلام به شما و همكاران محترم تان و تبريك روز دانشجو به همه ي دانشجويان عزيز بخصوص دوستان سازمان دانشجويي حزب اسلامي كار شاخه كرمانشاه كه زحمت امورات سايت را نيز بر عهده دارند.
دوستان اصلاح طلب اسلام آباد غرب با فرماندار اين شهر كه از فعالين سياسي و اصلاح طلب خوشنام مي باشد دچار اختلافاتي هستند كه به عقيده بنده بايد هر دو طرف پاي يك ميز نشسته و مشكلاتشان را حل و فصل نمايند.
در هر صورت انتظار از ما اصلاح طلبان اين است كه مسائل خود را با گفتگو و مفاهمه به نتيجه برسانيم.
اصلاح طلبان منتقد فرماندار اسلام آباد مخالف دخالت ساير فعالين سياسي اصلاح طلب در امورات آن شهر هستند و در موضعگيري هاي خود در سايت هاي مختلف بارها به آن پرداختند كه نبايد غير از نيروهاي اسلام آبادي فردي در امورات آن شهر دخالت نمايد. آيا به نظر شما چنين مرز بندي صحيح است؟
اسلام آباد از مهمترين شهرهاي استان مي باشد. و فعالين سياسي اين شهر با جديت امورات مربوط به شهر و استان را رصد مي كنند و معمولا در اتفاقات پيش آمده در حوزهاي كلان استاني و كشوري شاهد موضعگيري هايي از سوي فعالين سياسي آن شهر هستيم.
بخصوص در مورد انتصابات كه در زمان خود هميشه همراه با جنجال بوده است. پس بنده تقسيم بندي به اسلام آبادي و غير اسلام آبادي بدين نحو را قبول ندارم.
اين مسئله را از دو بعد مي توان نگريست. ابتدا اينكه سزاوارترين افراد براي دخالت در امور اين شهر را خود دوستان اسلام آبادي مي دانم اما نگراني هاي اصلاح طلبان را نبايد محدود به يك شهر بدانيم.
ما يك پيكره ي واحد هستيم اين انتظار كه بايد سايرين نشسته و نظاره گر مسائلي باشند كه اين پيكره را تخريب مي كند انتظار بجايي نيست.
سئوال اين است كه آيا اگر همين دوستان اگر از اسلام آباد مهاجرت نمودند ديگر حق اظهار نظر و دلسوزي براي آن شهر را نداند؟ پس اين ملاك درستي نيست.
در ثاني احزابي كه در مركز استان فعالند همگي شعبه استاني حزب متبوع خود هستند و گستره ي فعاليت آنها استان كرمانشاه است. پس رصد و نگراني در مورد مسائل رخ داده شده در استان و همچنين موضعگيري در مقابل آن مسائل كار نابجايي و خارج از عرفي نيست.
هر چند كه بازهم تكرار مي كنم كه بايد امورات را بدست دوستان ساكن در آن شهر سپرد زيرا اشراف اين دوستان بر موضوعات آن شهر بيشتر از اعضاي شوراي هماهنگي جبهه اصلاح طلبان استان است.
البته بايد خاطر نشان كنم كه بهترين روش براي رفع اين مشكل راه اندازي شعبات شهرستاني احزاب در شهرستان ها مي باشد كه حزب اسلامي كار اين مسئله را با جديت در دستور كار قرار داده است.
علت اين ناهماهنگي بين اعضاي شورا در موضعگيري سخنگوي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات و مسائل پيراموني چه بود؟
متاسفانه خروجي اين موضعگيري خوب نبود و در اين ميان برخي به تخريب چهره ي جناب آقاي صمدي كه از خوشنام ترين و موثق ترين افراد سياسي استان است پرداختند.
آقاي صمدي از آزادگان سرافراز كشور است و واقعا ايشاي بر ما حق دارد. بنده براي اين برادر بزرگوار احترام خاصي قائلم. اين بي مهري ها چه در فضاي وايبري و چه در سايت هاي استان نسبت ايشان صورت گرفته را محكوم مي كنم.
لازم است در اينجا به موضعگيري منتشره شده توسط ايشان اشاره كنم. اگر دوستان آن مطلب را بدرستي و با دقت مطالعه كرده باشند واقعا موضوع تنش آفريني در آن وجود نداشت. حتي ديديم كه در جلسه روز شنبه به اتفاق آراء موضعگيري سخنگو مجددا مورد حمايت قرار گرفت.
پس چه دليلي داشت كه برخي از اعضاي شورا نسبت به موضعگيري ايشان واكنش نشان دادند؟
تنها موضوع منشاء اختلاف زمان انتشار موضعگيري بود برخي از دوستان تمايل داشتند موضعگيري در جلسه روز شنبه مجددا بازبيني و تصحيح شود و پس از آن منتشر شود.
جنابعالي بعنوان فردي كه از ابتداي تشكيل اين جبهه عضو آن بوده ايد و تاكنون بعنوان نائب رئيس و رئيس دوره اي اين شورا هم بوده ايد چه نمره اي (20تا0) به عملكرد شوراي هماهنگي جبهه ي اصلاح طلبان استان مي دهيد؟
كاركرد شوراي هماهنگي در مقاطع كوتاهي خوب و همراه با آرامش نسبي بود. يكي از پيشنهاد هايي كه از سوي اينجانب داده شده و تا اندازه اي مي توانست حركت رو به جلوي شوراي هماهنگي جبهه ي اصلاح طلبان را تضمين كند راه اندازي كارگروه هايي بود كه هنوز عملي نشده است و اگر به سرانجام برسد مي تواند نقطه عطفي باشد.
اما اينكه نمره ي عملكرد جبهه طي 8 ماه گذشته چند بوده است بايد گفت كه واقعا نمره قبولي نمي گيرد.
مشخصا بفرماييد چه نمره اي ميدهيد؟
از نظر بنده نمره عملكرد جبهه كمتر از 10 است.
علت آنرا چه مي دانيد؟
از نظر بنده دو علت آن از اهميت خاصي برخوردار است. اول اينكه نداشتن استراتژي و برنامه خاص و تقويم كاري براي هدف مشخص است. اين عدم برنامه ريزي موجب سردرگمي و باري به هر جهت شده است و توان و انرژي دوستان را هدر مي دهد.
دوم اينكه بايد در جبهه برنامه و استرانژي تدوين شود و اين برنامه هاي تدوين شده در احزاب عملياتي گردد. متاسفانه اكثر اعضاي جبهه را احزابي يك و يا دو نفره تشكيل مي دهند و اين مهم هيچگاه شكل نخواهد گرفت. چون نيروي عملياتي آن وجود ندارد.
شنيده شده است در جلسه اخير شوراي هماهنگي جبهه اصلاح طلبان استان به اتخاذ موضع جنابعالي در خصوص عدم توانايي جبهه اصلاح طلبان اعتراضي صورت گرفته آيا مي توانيد در اين خصوص توضيحاتي ارائه دهيد؟
به باور بنده يكي از آسيب هايي كه موجب عدم كارايي جبهه ي اصلاح طلبان استان شده است حضور برخي از دوستان حزبي در حلقه ي مشاورين استاندار است. البته اين به خودي خود آسيبي نيست.
اما ممكن است اين جايگاه سمبليك و نمايشي كه عملا خروجي خاصي از آن ديده نشده است موجب گردد كه توان به نقد كشيدن مسائل و مشكلات درون استان را از دوستان سلب نمايد.
گفتن اين موضوع از سوي بنده موجب اعتراض برخي از اعضا شد البته معترضين از احزاب يك و دو نفره بودند و ساير دوستان موثر در جبهه به اين ديدگاه اعتراضي نكردند.
به نظر شما راه برون رفت از اين بن بست چيست؟
به نظر بنده بهترين راه برون رفت از اين بن بست عمل به آيين نامه ي داخلي شوراي هماهنگي جبهه ي اصلاح طلبان است. در اين آيين نامه پيش بيني شده است كه چه احزابي با چه ويژگي هايي بايد عضو باشند.
متاسفانه اين ويژگي ها ناديده گرفته شده و موجب گرديده برخي از فعالين سياسي جذب شوراي هماهنگي شوند كه عملا هنوز هيچ معرفي نامه اي مبني بر نمايندگي حزب متبوع شان در استان به شوراي هماهنگي ارائه نكرده اند.
و يا حتي برخي از دوستان دفتر مركزي حزب شان در تهران به حال نيمه تعطيل در آمده است. اين عدم مشروعيت يكي از مهمترين مسائل و چالش هايي است كه در شوراي هماهنگي جبهه ي اصلاح طلبان وجود دارد.
در پايان از شما و همكاران محترمتان تشكر مي كنم.
نظرات