حیات غرب - در ایران علی رغم سابقه طولانی احزاب و تشکلهای مردم نهاد ولی متاسفانه احزاب نتوانسته اند در روند فعالیت های استقلال طلبانه جامعه نقش موثری از خود نشان دهند . برخی از این احزاب مانند حرب توده با توجه به اینکه از تشکیلاتی کم نظیر برخوردار بود ولی وابستگی مطلق آنها به بلوک شرق باعث نقطه ضعف بزرگ و نابودی آن شد . برخی دیگر از احزاب وابسته به غرب و تعدادی دیگر نیز دولت ساخته بودند که منافع خود و دولتها را به منافع مردم ترجیح دادند . هرچند شعار مردم داری و مردم سالاری در راس شعار های آنها قرار داشت . کم نبوده اند افرادی که نیت اصلیشان از تشکیل حزب تنها ساخت ابزاری برای منافع شخصی بوده است .لذا به دلایل متعدد احزاب نتوانسته اند نقش اصلی خود را در جامعه ایفا کنند و عدم گرایش مردم به سمت احزاب نیز به همین دلایل است .
دولت فعلی با توجه به پیشینه حزب و حزب داری و با اعتقاد کامل به اصل واگذاری بخشی از تصدی گری دولتی به احزاب و تشکلها مردم نهاد ، تقویت و تاسیس احزاب را در دستور کار خود قرار داده است . یکی از موارد مورد نیاز احزاب در فعالیتهای جاری ، چگونگی حزب داری و فرهنگ سازی در جامعه می باشد . برگزاری دوره های آموزشی در خصوص فرهنگ حزب داری – اقتصاد احزاب – تبلیغات احزاب – روشهای مشارکت مردم در احزاب – روشهای گسترش کمی و کیفی حزب و دیگر موارد آموزشی می باشد می تواند کمکی موثر برای گرایش مردم بسوی احزاب باشد .
در فضای وایبر که بحث آسیب شناسی احزاب در استان کرمانشاه مطرح شد ، خوشبختانه آقای شاه آبادی مدیر کل محترم سیاسی و انتخابات استانداری کرمانشاه قول دادند در این خصوص از احزاب حمایت کامل کند و لی مدیریت و هدایت از سوی خود احزاب باشد . در آن بحث آقای داریوش خدا مرادی دبیر حزب ایران زمین واحد کرمانشاه آمادگی خود را برای پیگیری این امور اعلام نموده اند . لذا امید واریم تا قبل از پایان سال جاری شاهد برگزاری دوره ها ی آموزشی در استان باشیم و کرمانشاه جزء اولین استان هایی باشد که در این خصوص حرکت موثر انجام می دهد.
کرمانشاه در اسم 26 حزب و نمایندگی احزاب فعالیت دارند . اگر هر کدام از آنها توانایی جذب و هدایت ده نفر را داشته باشند . حداقل 250 نفر می توانند از آن کلاسها بهره مند شوند . این تعدا نیز به سهم خود در انتقال فرهنگ احزاب در جامعه نقشی موثر خواهند داشت .