حیات غرب - پس از برگزاری همایش اصلاح طلبان در سالن شهید بهشتی کرمانشاه برخی افراد از طراحی قبلی برای برهم زدن نظم جلسه برای بهره برداریهای بعدی سخن می گفتند . تا با اینکار نشان دهند وحدت بین اصلاح طلبان امری دست نیافتنی است .برخی دیگر عامل اصلی تنش بین اصلاح طلبان را ابراهیم فتاحی می دانند . تعدادی دیگر که بعضا سن کمتری دارند می گویند اصلاح طلبان نسل گذشته باید دوران بازنشستگی را طی کنند زیرا این افراد با یکدیگر اختلاف دارند و قادر به هدایت و وحدت بین اصلاح طلبان نیستند. پس از صحبتها و برداشتهای متفاوت پیش از ظهر دوشنبه 11 اسفند ابراهیم فتاحی یکی از برگزار کنندگان همایش که بیشترین انتقاد متوجه ایشان بوده با خبرگزاریها نشست خبری تشکیل داد و مشروح وقایع قبل و حین برگزاری همایش را اطلاع رسانی کرد . در بخشی از این گزارش به تهدید کورش شهبازی دبیر انجمن اسلامی معلمان اشاره شده است که دو روز قبل از همایش به یکی از مسئولین برگزار کنندگان همایش گفته است :(این موضوع را از قول من به فتاحی بگویید كه من نمیگذارم این همایش برگزار شود). مشروح کامل مصاحبه مطبوعاتی ابراهیم فتاحی یکی از برگزار کنندگان همایش به شرح ذیل است :
پس از برگزاری این همایش جار و جنجالهایی توسط بعضی از افراد شناختهشدهای که معمولاً با اهدافی خاص مبادرت به انتشار مطالب غیر واقعی مینمایند، پیرامون نحوهی برگزاری و حاشیههای آن در فضای مجازی و بعضی از خبرگزاریها نمودند. لازم دیدم واقعیت را به عنوان یکی از اعضای هیأت اجرایی همایش به منظور تنویر افکار عمومی بیان نمایم.
بیان مطالب برای افکار عمومی امانتهایی است که باید به صاحبانشان به درستی منتقل گردد تا موجب قضاوت بر اساس عدل در بین مردم شود، در غیر این صورت موجب انحراف اذهان گشته و خیانت در امانت محسوب میگردد. ما که خود را مسلمان و معتقد به اسلام میدانیم بر مبنای اعتقادات و آموختههای این دین و به توصیه خداوند در قرآن باید این امر را رعایت نماییم و گرنه در امانت خیانت کرده و بانی انحراف اذهان عمومی میشویم.
با عنایت به مطالب بیانشده تلاش مینمایم واقعیت همایش را از ابتدا تا انتها به اطلاع عموم برسانم.
از حدود دو الی سه ماه پیش که بعضی مبادرت به انتشار اخباری پیرامون تعیین اعضای میز انتخاباتی کرمانشاه در تهران نمودند، چون با شخصیتها تصمیمگیرنده متعلق به جریان اصلاحطلب در این رابطه در ارتباط میباشم موضوع را پیگیری نمودم از بنده خواسته شد که شخصیتهایی که دارای معیارهای زیر باشند، معرفی نمایم. اصلاحطلب بودن؛ مقیم در تهران؛ داشتن شناخت نسبت به استان؛ و مردم هم آنها را بشناسند. با توجه به معیارهای بیانشده آقایان دکتر لطیف صفری، مهندس سید مجتبی موسویاجاق و مصطفی محمدی را که واجد شرایط دیدم، پیشنهاد نمودم. البته این آقایان هم برای تصمیمگیرندگان اصلاحطلب در تهران شناختهشده هستند. پس از تعیین و انتخاب شدن آقایان از طرف شورای مشورتی جناب آقای خاتمی و آقای عارف آقایان جهانگیری و قادری هم به آنها اضافه شدند.
وظیفهی میز انتخاباتی استانها در تهران عبارت است از: برقراری ارتباط بین استان و تهران به منظور انتقال تصمیمهای اتخاذشده و انتقال آنها به استان و کسب نظر نیروهای فعال در عرصهی مدنی استان و انتقال نظرهای ایشان به تهران در راستای تسهیل فرایند تصمیمگیری درست و هماهنگی در امر انتخابات سال 94.
برای انجام این وظایف مقررشده در استانها نشستی با حضور افراد فعال و شناختهشدهای که علاقمند به فعالیت در عرصهی انتخابات هستند برگزار گردد و با رأی شرکتکنندگان در این نشست از بین افراد داوطلب شورایی به منظور سیاستگذاری در امر انتخابات، انتخاب شوند.
پس از تعیین شدن میز انتخاباتی استان کرمانشاه در تهران مرکب از آقایان دکتر صفری، مهندس اجاق، مصطفی محمدی، جهانگیری و قادری. حدود پانزده روز پیش آقای مهندس اجاق تماس گرفتند و گفتند هفتهی آینده ما به کرمانشاه میآییم تا مقدمات همایشی را برای انتخاب شورای سیاستگذاری استان فراهم نماییم شما حدود 20 نفر از نیروهای شناختهشده مرکز استان را دعوت نمایید تا موضوع را با آنها در میان بگذاریم.
حدود بیست نفر از افرادی که شناختهشده صنفهای مختلف از جمله احزاب دعوت شد. در روز برگزاری این جلسهی مقدماتی آقای مهندس اجاق به علت تأخیر سهساعته پرواز نتوانستند در جلسه شرکت نمایند. آقای مصطفی محمدی چون روز قبلش از کرمانشاه به تهران برگشته بودند و دیر به ایشان اطلاع داده بودند نتوانستند شرکت نمایند، بنابر این جلسه با حضور آقای دکتر صفری برگزار شد. دعوتشدگان اکثریت شرکت کرده بودند. مسؤول دعوت از احزاب آقای فتاحیان دبیر حزب اسلامی کار بود که اعلام داشتند از همهی دبیران دعوت نمودهام بعضیها گفتهاند نمیآییم و بعضی اعلام آمادگی نمودهاند ولی نیامدهاند. از احزاب غیر از ایشان آقای بدری دبیر حزب آزادی حضور داشتند. دبیران احزاب یازده نفر میباشند. پس از توضیحاتی از جانب آقای دکتر صفری در ارتباط با هدف از برگزاری این جلسه و اظهار نظر اعضای حاضر هیأت اجرایی مرکب از آقایان حشمت چقازردی، مراد مهدوی، فتاحیان، بدری و بنده انتخاب شدند تا کار تهیهی لیست مدعوین را به مدت یک هفته از شهرستانها و مرکز استان برعهده گیرند.
هیأت اجرایی بعد از یک هفته برای جمعبندی اسامی پیشنهادی، تشکیل جلسه داد. اسامی تهیه شده بود. از هر شهرستان 10 نفر و از مركز استان 187 نفر. دبیر حزب اسلامی کار که مرتبط با احزاب برای اخذ لیست بود اعلام فرمودند غیر از دو حزب بقیه اعلام نمودهاند که چون این کار به ما واگذار نشده ما شرکت نمیکنیم و لیستی هم نمیدهیم.
با جمعبندی اسامی ارایهشده هیأت اجرایی تصمیم گرفت ساعت 3 بعد از ظهر روز جمعه 8 اسفند 93 همایش برگزار شود و كارت دعوت برای مدعوین ارسال گردد. تاریخ برگزاری به اعضای میز انتخاباتی نیز اعلام شد و مجوز لازم از طریق فرمانداری اخذ گردید.
بعضی از دبیران احزاب تماسهایی با آقای موسوی اجاق میگیرند و میگویند كه چرا فلان فرد برگزاركننده است و چرا فلان فرد نیست. آقای موسوی اجاق مطالب را با بنده در میان گذاشت به ایشان گفتم این آقایان لیست نداده و گفتهاند كه شركت نمیكنیم، كارها تا این اندازه پیش رفته هر یك از این افراد میتوانند برگزاری را به عهده بگیرند تشریف بیاورند و قبول مسؤولیت نمایند اگر خواستند من هم كمك میكنم كه ایشان (موسوی اجاق) گفتند اینها همه بهانه است و افرادی تحریك میكنند تا همایش انجام نگیرد.
دو روز قبل از برگزاری همایش یكی از این دبیران (كورش شهبازی) با مسؤول اجرایی تماس گرفته بود و گفته بود این موضوع را از قول من به فتاحی بگویید كه من نمیگذارم این همایش برگزار شود. مسؤول اجرایی پیغام را به من رساند، به ایشان گفتم شما كارهایتان را انجام دهید به این پیغام توجه نكنید. اینها را بیان مینمایم تا مشخص شود بعضی از این افراد برای عدم برگزاری همایش برنامهریزی نموده بودند و مطالب دیگری كه میگویند بهانه است و به هدفشان نیز نرسیدند.
دو روز قبل از برگزاری، بعضی از این دبیران پیغام داده بودند كه اگر 5 نفر معرفیشده از طرف احزاب بدون رأیگیری در همایش در لیست منتخبین قرار میگیرد ما شركت میكنیم در غیر این صورت شركت نمینماییم. به آنها پاسخ داده شد در همه ی استانها قرار بر این است كه از طریق رأیگیری شورا انتخاب شود 5 نفر خود را به عنوان نامزد اعلام نمایید اگر رأی آوردند اشكال ندارد. گفتند آقای موسوی اجاق قول داده موضوع را با آقای اجاق در میان گذاشتم ایشان منكر شدند و گفتند من به آنها گفتهام كاندیدا شدن بر اساس شخصیت حقیقی افراد و از طریق رأیگیری است معرفیشدگان شما اگر رأی آوردند اشكال ندارد. اعلام كردند ما شركت نمیكنیم. علیرغم این اعلام باز برایشان كارت دعوت ارسال شد. اینها را بیان مینمایم تا مشخص شود همهی این بهانهگیریها به منظور اخلال در كار همایش بوده است.
اما در روز برگزاری گویا قبل از برگزاری تعدادی از دبیران احزاب با آقایان موسوی اجاق و جهانگیری جلسهای میگذارند و 5 نفر را معرفی مینمایند، از ایشان میخواهند كه خارج از رأیگیری در لیست منتخبین قرار گیرند و ایشان هم به آنها قول اعلام پیشنهادشان میدهد. سرود ملی جمهوری اسلامی ایران برای شروع برنامه نواخته شد. آقای موسوی اجاق كه همراه بقیهی اعضای میز انتخاباتی در ردیف اول نشسته بودند این موضوع را با آقای صفری مطرح میكنند و آقای صفری مخالفت مینماید. در لحظه شروع قاری به قرائت قرآن یكی از دبیران احزاب (مهدوی چشمهگچی) كه پشت سر ایشان در ردیف دوم نشسته بوده و صحبتهایشان را گوش میداده بلند شد؛ ضمن ممانعت از تلاوت قرآن با داد و فریاد در مخالفت آقای صفری اعتراض كرد و كلماتی ناشایست به كار برد كه مورد اعتراض همراهان آقای صفری قرار گرفت، عليرغم تذكرات مكرر مجري برنامه به آقاي مهدوي چشمهگچي براي رعايت شأن قرائت قرآن باز هم ايشان به داد و فريادهايش ادامه ميداد و با وساطت افرادی دیگر فیصله یافت لازم به ذكر است كه آقای صفری ضمن سكوت در ایجاد آرامش تلاش نمود. قرائت قرآن كه تمام شد آقای موسوی اجاق قبل از اعلام برنامه پشت تریبون قرار گرفت و پیشنهاد خارج از رأی قرار گرفتن 5 نفر معرفی شده از طرف تعدادی از احزاب را مطرح نمود كه با مخالفتهایی از جانب حضار مواجه شد. من اعلام نمودم این پیشنهاد را به رأی میگذاریم اجازه دهید برنامه ادامه پیدا كند. مجری برنامه اعلام نمود تا بنده برای خیر مقدم و ارایهی گزارشی از نحوهی برگزاری همایش و هدف آن به جایگاه بروم. همان فردی كه با آقای صفری لحظاتی پیش مجادله لفظی نموده بود (مهدوی چشمهگچی) بلند شد و با صدای بلند گفت : فتاحی كیه؟! این تابلو را بردارید! در این هنگام سه نفر از حضار به طرف ایشان رفتند و او را روی صندلی نشاندند و تعدادی از حضار هم به عنوان میانجی وارد صحنه شدند و این هم به خیر گذشت.
پس از برقراری آرامش بنده در جایگاه قرار گرفتم ضمن توضیحی پیرامون نحوه دعوت و عنوان دعوت اعلام نمودم كه حضار در ارتباط با موضوع پیشنهادی آقای موسوی اجاق اعلام نظر نمایند كه از جانب حضار پیشنهاد ایشان رد شد.
مهدوی چشمهگچی تقاضا نمود كه چند كلمهای صحبت كند اجازهی صحبت در جایگاه به ایشان داده شد، ایشان ضمن توضیحاتی گفتند همهی مدعوین از اسلامآباد غرب هستند كه با اعتراضات حضار مواجه شد. من بعد از برقراری سكوت پشت تریبون رفتم و اعلام نمودم افراد دعوت شده از اسلامآباد قیام كنند تا صحت ادعای ایشان مشخص شود كه به شهادت حضار 11نفر بلند شدند.
بهانه گرفتند كه شهرستانها نباید رأی دهند كه باز مورد اعتراض قرار گرفت در نهایت اعلام شد افرادی كه تمایل به عضویت در شورا دارند ثبت نام نمایند و در حین ثبت نام اعلام تنفس برای پذیرایی شد.
پس از پذیرایی حاضرین به داخل سالن مراجعه و اسامی داوطلبان از طریق ویدیو پروژكشن بر روی دیوار قرار گرفته بود و نامزدها برای معرفی خود به جایگاه آمدند، برگهای رأی بین حضار توزیع گردید. مدعوین رأی خود را به صندوق انداختند و جلسه پایان یافت. صندوق دربسته تحویل هیأت اجرایی داده شد و با حضور نمایندهی فرمانداری و نظارت اعضای میز انتخاباتی (آقایان صفری، موسوی اجاق، جهانگیری) شمارش آرا به عمل آمد. نتیجهی استخراج آرا برای شهرستان كرمانشاه از 137رأی مأخوذه با تعیین صنف منتخبین به شرح زیر است:
ابراهیم فتاحی ۱۱۲ رأی (بازنشستهی استانداری و فعال سیاسی)
شهاب تجری ۹۳، (حقوقدان و وكیل دادگستری)
بهرام رمضانی ۷۹ رأی، (مدیر بخش خصوصی)
فتحالله حقانی ۶۷، (استاد دانشگاه)
محمدرضا بسامی ۷۳، (فرهنگی، معاون مدیركل آموزش و پرورش)
سیاوش حیاتی ۵۰، (فرهنگی)
مهدی فتاحیان ۴۶، (كارمند، دبیر حزب اسلامی كار كرمانشاه)
محسن چنانی ۴۳،(شغل آزاد، دبیر حزب اراده ملت)
قهرمان جهانفر ۴۲، (دبیر بازنشسته)
حسن نوری ۴۰، (حقوقدان، دبیر مجمع كارمندان خط امام در كرمانشاه)
شادمان کشکولی ۴۰، (عضو شورای شهر)
رابطین حوزه های انتخابیه بدین شرح برگزیده شدند .
روانسر ، ثلاث ، پاوه و جوانرود آقای جلیل بهرامی نیا
صحنه ، هرسین کنگاور حسن مؤمنی .
سنقر احمد باوندپور.
اسلام آباد ، دالاهو جواد مرادی .
گیلانغرب ، سرپل ذهاب ، قصرشیرین کمال اسدی.
بر اساس تقاضای شهرستان هامقررشد درهر شهرستان نیز شورایی بدین روال انتخاب گردد که قرار است در اولین جلسه شورای سیاست گذاری مطرح و پیرامون آن اتخاذ تصمیم شود.
این گزارش عین واقعیت همایش بود که متأسفانه بعضی از خبرگزاری ها به جای اینکه اصل مطلب را از مجریان آن جویا شوند و به طور درست و به رسم امانت به مردم منتقل نمایند حقایق را وارونه جلوه دادند . دراین چند روز بخاطر اینکه همه ی حرف ها رابشنویم و با عنایت به جمیع جهات گزارش را ارائه دهیم سکوت نمودیم و پس از این گزارش هم هیچ پاسخی به هیچ کس نخواهیم داد زیرا وظیفه خود را انجام داده ایم و مایل به کش دادن موضوع نیستیم ولو اینکه تهمت و توهین و ناسزا گویی را بشنویم
نظرات