اتحاد در جبهه اصولگرایان بدون گزینه اصلی

حیات غرب - بعد از ماه‌ها رفت و آمد و برگزاری جلسه در میان تمام اما و اگرها شالوده اتحاد اصولگرایی شکل گرفت. موتلفه، پایداری و جمعیت ایثارگران سه ضلع مثلث اتحاد را تشکیل داده اند. هفته گذشته دبیران کل این سه جبهه در نشستی موضوعات ائتلاف را بررسی کردند، هرچند موتلفه یکی از منتقدان پایداری بود و حتی اصلی ترین اعضا انتقادات تندی را خطاب به اعضای پایداری و مشی آنها مطرح می‌کردند اما به هر صورت پذیرفتند که در کنار یکدیگر بنشینند و پس از پایان جلسه اعلام کنند که در مورد وحدت به تفاهم رسیدند، مسئله‌ای که بیش از همه تحسین آیات مصباح یزدی،محمد یزدی و موحدی کرمانی را به دنبال داشت. 
 
جلسه مثلث اتحاد به دبیران ختم نشد و به بهارستان هم راه پیدا کرد و این بار الیاس نادران، روح‌ا... حسینیان و عبدالرضا مصری از جزئیات نشست‌ها و تلاش برای هموارتر کردن اتحاد می‌گویند. عدم‌تفاهم مهمترین نقطه‌اختلاف در اردوگاه اصولگرایی بود و این نقطه اختلاف هر چند در لفافه اما از زبان اعضای آنها مطرح می‌شد به صورتی که بادامچیان پیش از این  گفته بود: «برای رسیدن به ائتلاف باید همه با هم باشیم و به جای پرداختن به این موضوع که از من و گروه من انتخاب شود به‌دنبال انتخاب اصلح باشیم.» روح‌ا... حسینیان و الیاس نادران نیز به خانه ملت از وجود اختلافاتی می‌گویند که قرار است در آینده حل و فصل شود؛ همه این موارد نشان می‌دهد همچنان نقاط تاریکی وجود دارد که تلاش می‌شود از میان برداشته شود البته اگر ائتلاف‌ها مانند انتخابات 92 نباشد یعنی به اسم ائتلاف شکل گیرد و در دقایق آخر تبدیل به تشتت نشود. در هر صورت انتخابات اسفند 94 با سال 90 بسیار تفاوت دارد. چهار سال پیش اصولگرایان با خود به رقابت پرداختند اما امسال خطر جناح اصلاح‌طلب را  نیز احساس می‌کنند و تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا صندلی‌های سبز را حفظ کنند، مسئله‌ای که حتی حسینیان عضو شورای مرکزی جبهه پایداری به آن اعتراف می‌کند. او می‌گوید: قطعا در هر دوره شرایط مختلف است به طوری که در انتخابات گذشته تنها اصولگرایان در عرصه حضور داشتند، اما در شرایط کنونی اصولگرایان باید در انتخابات با اصلاح‌طلبان رقابت کنند از این رو در این شرایط ، استراتژی اصولگرایان باید تنها وحدت باشد. 
 اتحاد بدون گزینه اصلی
اندر باب اتحاد و ائتلاف اصولگرایی حرف بسیار است هرچند بر طبل شادانه کوبیده شد که به اتحاد رسیده‌ایم اما باید گفت در این اتحاد تنها سه ضلع جمعیت ایثارگران، موتلفه و پایداری مشاهده می‌شوند؛ اضلاعی که بیشتر یادآور طیف تندرو جناح راست هستند و خبری از طیف معتدل نیست. اصولگرایان معتدل حامی علی لاریجانی مهمترین و تاثیرگذارترین طیف در مجلس نهم هستند که مدتهاست به دنبال ایجاد حزب می‌باشند حزبی که اگر سر بیرون آورد قطعا در صحنه انتخابات اسفند ماه می‌تواند نقشی موثر ایفا کند و حتی بر هم زننده برخی معادلات در میان اصولگرایان باشد. هرچند حسینیان عنوان کرده است در سه ماه پایانی به انتخابات جلسه جامع اصولگرایی برگزار خواهد شد و دیگر طیف‌ها نیز به این اتحاد خواهند پیوست اما ازآنجایی که طیف نزدیک به علی لاریجانی در اغلب تصمیم گیری‌ها و موضع گیری‌ها مرزبندی خود را با جریان رادیکال مشخص کرده است بعید به نظر می‌رسد وارد چنین ائتلافی بشود مضاف بر آنکه کاظم جلالی از اعضای موسس حزب رهروان گرچه مستقیم سخنی به زبان نیاورد که به این اتحاد می‌پیوندند یا خیر اما گفت: «جنس رفتار همه ما دارای شناسنامه است و نشان می‌دهد که با چه کسانی سنخیت داریم و با چه کسانی سنخیت نداریم.» او حتی در واکنش به سخنان محمدرضا باهنر که گفته بود ائتلاف با پایداری امکان پذیر است  گفت: «باید مشخص کنیم برای چه ائتلاف می‌کنیم آیا برای پیروزی ائتلاف می‌کنیم یا شکست؟!» به نظر می‌رسد تشخیص این موضوع کار چندان سختی نباشد و طیف لاریجانی اتحاد اصولگرایان متشکل از پایداری و جمعیت ایثارگران را همراهی نخواهد کرد. 
 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی