حیات غرب – رضا منتظر یانی - تشکلها و احزاب حلقه واسط مردم و مسئولین هستند .هر جامعه ای که در زمینه رشد و تقویت احزاب و تشکلها قدم بردارد بعد مردم سالاری آن نظام را تقویت کرده است . رشد و تقویت احزاب عنصر مهمی در جهت مبارزه با استبداد و کج روی و اهرمی برای نظارت مردم بر کار کرد مسئولین است . احزاب و تشکلها به نوعی ناظر و ارزیاب عملکرد مسئولین هستند .ماهیت احزاب آن است که در جهت کسب قدرت برای خدمت گزاری تلاش کند . هر حزبی که در این مسیر موفق تر باشد مورد اقبال مردم قرار خواهد گرفت .
احزاب و تشکلها در ایران علی رغم قدمت، ولی از لحاظ کارکرد و تاثیر گذاری بر جامعه مراحل ابتدایی خود را طی می کنند . عملکرد احزاب پیشین در ایران باعث شده مردم گرایش کمتری نسبت به احزاب داشته باشند .
برخی از مسئولین نیز مایل نیستند در کنار خود مدعی و ارزیاب داشته باشند . لذا مسئولینی که در دولت قبل بر خر مراد سوار بودند ، دوست نداشتند کسی به آنها بگوید سواری بس است پیاده شوید . آن عملکرد زشت و قبیح نسبت به تشکل ها وضعیت را به جایی رساند که حتی یک دانش آموز که مراحل رشد هوشی و عقلی را طی می کند . می فهمد که چه دوران طلایی را برای توسعه ایران از دست داده ایم .لذا تقویت و حمایت احزاب برای رشد جامعه امری بدیهی است .
دولت فعلی چون از کار کرد مسئولین خود مطمئن است و قول داده در راستای مردم سالاری حرکت کند ، در نتیجه عملکردش باید مبین این نظر باشد .این دولت از نظارت احزاب بر عملکرد خود ناراحت نبوده و برای تقویت تشکلها قدم های خوبی برداشته است .
دولت می داند این طفل نو پای تشکلها و احزاب نیاز به حمایت دارند . لذا در سطح کلان و در سطح استان ها برنامه هایی برای تقویت تشکلها در حال تدوین است . یکی از راه های حمایت، تشویق احزاب و تشکلها برای برگزاری همایش ها است . اگر بخشی از امکانات دولتی همچون سالن جلسات در اختیار همه احزاب قانونی قرار بگیرد اقدام بسیار ارزنده ای است . یکی دیگر از راه های تقویت و تشویق تشکل ها ،شرکت مسئولین در این همایش ها است . این کار نه تنها قبح نیست بلکه بسیارحرکت مثبتی است .
در هیچ کجای قانون شرکت مسئولین دولتی را در همایش های احزاب منع نکرده است . شرکت مسئولین در این گونه مجالس هم دلیل جانبداری از حزب و دسته خاصی نیست. بلکه در زمینه تقویت کل تشکل ها است .
چند وقت پیش حزب اعتدال و توسعه در کرمانشاه یک همایش خوب برگزار کرد . دراین همایش دبیران احزاب و برخی مسئولین حضور یافتند . برادرانه کنار هم نشستن و از نقطه نظرات هم آگاه شدند. ای کاش احزاب اصول گرا هم در این همایش شرکت می کردند .این رخداد شیرین تا کنون در کرمانشاه چندین با ر است که تکرار می شود و امیدواریم تداوم یابد .
برخی از افراد رسانه ای به این بعد تقویت احزاب و تشکلها توسط دولت کمتر عنایت داشته و حضور رنجبر فرماندار کرمانشاه و برخی از مسئولین استان را در این همایش ، قبیح و جانبدارانه دانسته اند . در صورتی که اگر عینک بدبینی را از چشم برداریم خواهیم دید اینگونه نیست . ایشان بر حسب وظیفه ذاتی حق دارند در اینگونه همایش ها شرکت نمایند تا از نزدیک در جریان وقایع آن همایش باشند و اطلاعات اخبار را با واسطه در یافت نکنند . اتفاقا انتقاد به آقای رنجبرفرماندار است که چرا کمتر در همایش های حزبی شرکت می کنند ؟
لذا شرکت آقای رنجبر در همایش حزب اعتدال و توسعه و هر حزب دیگری ، در راستای تقویت احزاب و تشکلها می باشد و زشت و قبیح نیست . از کلیه مسئولین دولتی نیز درخواست می شود برای تقویت احزاب و تشکل ها و تقویت مردم سالاری دینی تا آنجا که وقت به آنها اجازه می دهد در تمام همایش های احزاب و تشکلها در هر جناح و طیفی شرکت نمایند .