ارزیابی فعالان سیاسی استان درباره تاثیر دانشجویان وجوانان در انتخابات

حیات غرب - همواره نقش و حضور جوانان ودانشجویان در انتخابات  تاثیربسیاری در انتخابات داشته است  چه درانتخابات مجالس گذشته و ریاست جمهوری به نوعی  حضور این قشر جامعه در انتخابات  نوعی مشروعیت برای نظام جمهوری اسلامی می باشدباتوجه به نزدیکی انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ؛ وتاثیر گذاری این قشر عظیم در جامعه؛ سایت راه سبز امید کرمانشاه نظر تعدادی از  فعالان سیاسی استان در خصوص ارزیابی تاثیر گذاری جوانان ودانشجویان  در آستانه انتخابات را جویا شده است:                                                                                   

 قلب انتخابات دردست جوانان است                       

مجتبی شاهمرادی عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار استان کرمانشاه در خصوص تاثیر گذاری جوانان ودانشجویان در انتخابات میگوید:باتوجه به فعالیتهای موثرجوانان   درسالهای اخیر,بنده معتقدم قلب انتخابات جاری دردست جوانان است به شرط اینکه اعتمادبنفس داشته باشندوموردسواستفاده فرصت طلبان قرارنگیرندجوانان امروزاکثراتحصیلکرده هستندومسایل رابدرستی تحلیل ورصدمیکنندواگراین قشرباآگاهی وآینده نگری به انتخابات ورودکنندنتیجه انتخابات راتعیین خواهندکرد

-پایگاه فکری اکثر جوانان، اصلاح طلبی است.

مهدی فتاحیان دبیر حزب اسلامی کار استان کرمانشاه در این خصوص در گفتگو با راه سبز امید  میگوید:با توجه به اینکه بیش از نیمی از جمعیت کشور را جوانان تشکیل می دهند نادیده گرفتن این نیروی عظیم اشتباهی بس بزرگ است. این درحالی است که جوانان نیروی محرک جامعه هستند و بدون حضور آنان نمی توان انتظار تحول شگرف در همه ی ابعاد جامعه را داشت. در نگاهی رفیع تر حضور جوانان در صحنه ی انتخابات را می توان نوعی مشروعیت برای نظام دانست زیرا بسیاری از جریان های معاند چه در داخل و چه در خارج از کشور هستند که چشم به حضور کم رنگ جوانان در پای صندوق های رای بسته اند و عدم حضور جوانان این زمینه را برای تبلیغات علیه نظام فراهم می کنند. از طرف دیگر پایگاه فکری اکثر جوانان اصلاح طلبی است. زیرا روحیه و خواست جوانان تحول و اصلاح امور است پس یکی از وظایف اصلاح طلبان این است که جوانان راامیدوار کنند تا وارد کارزار انتخابات، چه بعنوان نامزد و چه به عنوان حامی شوند و این حضور موجب می گردد که خادمین اصلی مردم و کسانی که به واقع مردمسالاری را قبول دارند وارد مجلس شوند.

 

- جوانان تقویت کننده شعور و شور انتخاباتی هستند

 دکتر شهاب تجری عضو شورای بنیاد باران استان کرمانشاه در باره این قشر تاثیر گذار جامعه گفت:تردیدی نیست که جوانان در انتخابات پیش رو و یا هر انتخابات دیگری می توانند نقش بی بدیلی داشته باشند.  این مدعا دلایل مختلفی دارد که بنده به دو مورد از آنها اشاره می کنم. اول این که جوانان اصلاح طلب به اندازه کافی دارای قدرت تحلیل علمی شرایط اجتماعی و سیاسی جامعه هستند. این به اصلاح طلبان در پیشبرد اهداف انتخاباتی کمک شایانی خواهد کرد. درک عالمانه و عاقلانه جوانان اصلاح طلب پشتوانه ای محکم در تصمیم گیریها خواهد بود از جمله تصمیماتی که در عرصه انتخابات و مراحل مختلف آن گرفته می شود. به نکته فوق باید این را اضافه کرد که جوانان در عرصه فعالیتهای سیاسی بیشتر از سایرین صداقت دارند و به خاطر تفکر و اندیشه ای که به آن معتقدند تلاش می کنند در حالی که ممکن است فعالیت دیگران همراه با مصلحت سنجی های مختلف شخصی و گروهی باشد. این امر جسارت و شجاعت کافی را نیز به آنها عطا خواهد کرد ومثل برخی ها هنگام خطر به گوشه ای نمی خزند . دوم این که جوانان شور و هیجان مثبتی را با خود به عرصه های سیاسی و انتخاباتی می آورند ، به گونه ای که پرچمدار مشارکت بالای مردم هستند. می دانیم که  مشارکت بالای مردم در انتخابات، شانس و توفیق بیشتری در کسب پیروزی برای اصلاح طلبان به همراه می آورد. اگر بخواهم خیلی خلاصه و کوتاه عرض کنم باید بگم که جوانان تقویت کننده شعور و شور انتخاباتی هستند بویژه با گسترش رسانه های مجازی، به شرط آن که به آنها اعتماد بشود هم از جانب حاکمیت و هم اصلاح طلبان  و مجال و فضای کافی به آنها داده شود.البته جوانان هم نباید به راحتی از کنار تجربه اصلاح طلبان قدیمی و راستین بگذرند و باید آن را به خوبی در کار گیرند.مشارکت بالای مردم در انتخابات، شانس و توفیق بیشتری در کسب پیروزی برای اصلاح طلبان به همراه می آورد. اگر بخواهم خیلی خلاصه و کوتاه عرض کنم باید بگم که جوانان تقویت کننده شعور و شور انتخاباتی هستند بویژه با گسترش رسانه های مجازی، به شرط آن که به آنها اعتماد بشود هم از جانب حاکمیت و هم اصلاح طلبان  و مجال و فضای کافی به آنها داده شود.البته جوانان هم نباید به راحتی از کنار تجربه اصلاح طلبان قدیمی و راستین بگذرند و باید آن را به خوبی در کار گیرند.

دانشحویان وجوانان سرمایه های کشور واز نیروهای پیشرو وروشنفکر جامعه هستند

کیومرث واعظی  از فعالان سیاسی شهرستان سنقر کلیایی نیزدر بازه حضور جوانان ودانشجویان در انتخابات گفت :جوانان سرمایه های کشور هستند و آینده برای اینها و به دست اینها ساخته می شود . به جهت محدودیتهایی که برای فعالیت احزاب مستقل وجود دارد ، معمولا این وظیفه و نقش مهم به عهده دانشجویان بوده است ، و البته هزینه های قابل توجهی هم در این مسیر داده شده . دانشجویان نیروهای پیشرو و روشنفکر جامعه محسوب می شوند و ورود آنها به عرصه انتخابات به زیان تفکرات و جریان های بسته است و علت مخالفت های افراطی و بر حذر نمودن دانشگاهها از مباحث سیاسی و انتخاباتی همین است.

دانشجویان و جوانان اگر در عرصه انتخابات حضور پیدا کنند قطعا خالق حماسه خواهند بود.

مراد مهدوی  از فعالان  سیاسی استان در خصوص این قشر جامعه نیز گفت:معمولا نقش جوانان و دانشجویان در انتخابات خلق حماسه بوده و اگر در عرصه ی انتخابات حضور فعال داشته باشند می توانند منشا تحول گردند. جوانان و دانشجویان می توانند در انتخابات نقش آفرینی نمایند. از آنجایی که نقش دانشگاه ها روشنگری میباشد و تمامی خانواده ها معمولا دارای دانشجو بوده پس می توانند در امر انتخابات شور افرین باشند. و اگر در عرصه انتخابات حضور پیدا کنند قطعا خالق حماسه خواهند بود. پس بایستی برای خلق حماسه، در جوانان و دانشجویان اشتیاق به حضور و شرکت در انتخابات بوجود آید تا تاثیر آن در جامعه هویدا گردد. بیداری و حرکت جوانان و دانشجویان معمولا در جامعه موج آفرین است و این موج هم می تواند تاثیر خود را بر انتخاب بگذارد. هرچند تاثیر این جریان بر انتخابات ملی بیشتر از محلی می باشد.

  جوانان و دانشجویان آگاهانه و مسولانه با مسائل رویارویی میشوند

دکتر قدرت احمدیان عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی استان کرمانشاه در خصوص تاثیر گذاری جوانان و دانشجویان در انتخابات گفت: تصور میکنم که بخش آگاه جامعه نقش روشنتر و مسئولانه تری در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی دارند.در قیاس با توده که عمدتا با مسائل ساده و احساسی برخورد میکنند جوانان و دانشجویان آگاهانه و مسولانه با مسائل رویارویی میشوند.قشر جوان و تحصیلکرده قاعدتا تاثیر گذار است تا تاثیر پذیر چون اراده برای کنشگری دارد.این مساله در کشور عزیز ما که دارای یک بخش گسترده از دانشجویان و جوانان است اهمیت بالاتری دارد.اگرچه امروزه جامعه ما با پدیده" توده دانشگاه رفته " مواجه است یعنی دانشجو هست جوان هست دانشگاه رفته اما فاقد آگاهی و مسئولیت نسبت به کشور و نظام و آینده خوده و جامعه هست اما در کل باید بپذیریم  که این بخش کمی و کیفی پیشگام مسائل سیاسی از جمله انتخابات هستند.از این رو باید حضور آنها را یک فرصت بی نظیر برای کشور تلقی کنیم .

جنبش های دانشجویی وجوانان اند که مسیر را تعیین نموده اند                                    امیر صالحی دبیر حزب مردم سالاری استان کرمانشاه نیز در این گفتگو میگوید :به نظر من اصلی ترین و محوری ترین بحث در خصوص انتخابات منوط به حضور شبکه های خودجوش جوانان و دانشجویان است. که به شکل تشکیلاتی و ساختارمند فرآیند تاثیرگذاری را تحت الشعاع قرار می دهند. سازماندهی های تشکل های دانشجویی و این قشر فرهیخته همیشه در نقش موتور محرکه ی اجتماع به سمت تغیر و تحولات اند. در طول تاریخ و در تمامی ادوار در سراسر دنیا این جوانان و نخبگان دانشگاهی اند که با پشتوانه ی علمی و عملیاتی فضا را به سمت مشارکت مدنی و در قالب های نخبه گزینی هدفمند نموده و پل ارتباطی مردم و حاکمیت برای بیان دوسویه ی مسائل بوده اند، البته بیشتر از پایین به بالا، چرا که این جنبش های دانشجویی و جوانان اند که مسیر را تعیین نموده اند و کمتر تاثیرپذیری ای از حکومت ها داشته اند.

 مهمترین ویژگی های جوانان و دانشجویان این است که هرچند عضو ایل، گروه، دسته و تبار خاصی باشند ولی رای مستقلی دارند

دکتر دل سهراب دل انگیزان ازاساتید دانشگاه رازی و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران استان کرمانشاه دراین گفتگو این گونه تحلیل می کند: :آنچه مهم است نشاط انتخابات عموما از طریق شور و نشاطی شکل خواهد گرفت که جوانان بوجود می آورند. حضور جوانان و حساسیت آنها برای شندیدن دیدگاههای کاندیداها نقطه تاکید در جمعهای انتخاباتی است. جوانان و دانشجویان بسیار حساستر از سایر اقشار و البته آزاده تر از آنها نسبت به انتخاب کاندیدای مورد نظرشان اقدام میکنند. از مهمترین ویژگی های جوانان و دانشجویان این است که هرچند عضو ایل، گروه، دسته و تبار خاصی باشند ولی رای مستقلی دارند و سعی در حفظ استقلال خویش در اتخاذ نظر دارند. حضور جوانان و دانشجویان از یک سو نشاط و هیجان به فضای انتخاباتها میدهد و از سوی دیگر نامزدها را مجبور به مطالعه و افزایش توان پاسخگویی میکند. این سرمایه ارزشمندی برای نظام در همه انتخابات ها بوده که جوانان و دانشجویان به نحو گسترده ای هم در انتهابات شرکت کرده اند و هم در ایجاد فضای نشاط در انتخابات بسیار مؤثر بوده اند.

نگاه جوان به تحول و تغییر؛ نگاهی سازنده است .

خانم سمیه محمودی از فعلان سیاسی استان نیزدر این خصوص ابراز کرد : خودباوری و اعتماد به نفس پایه ی اساسی مشارکت جوانان و قشر دانشجو در تعیین سرنوشت شان است .نقش این جمعیت چشمگیر در انتخابات  مجلس بسیار حائز اهمیت است زیرا نگاه جوان به تحول و تغییر نگاهی سازنده است .اگر از این نیروی عظیم چشم پوشی شود قطعا نمیتواند انتخابات از استاندارد های لازم برخوردار باشد. ولی متاسفانه بدلایل بی شماری انگیزه ی جوانان و دانشجویان نسبت به مشارکت در تصمیم گیری های اینچنینی بسیار کاهش پیدا کرده  .باید راه حلی برای دعوت به مشارکت این عزیزان اندیشیده شده و مشوق های لازم در نظر گرفته شود.زیرا نگاه جوان نگاه به فراروست و اگر نادیده گرفته شود آسیب هایش تا سال های سال وجود خواهد داشت.جمعیت جوان ساختار شخصیتی یک جامعه بشمار می آید و اگر این ساختار از بدنه ی انتخابات حذف شود ماهیت انتخابات دچار اختلال خواهد شد و این دور تسلسل همیشه باقی خواهد ماند نارضایتی قشر جوان و دانشجو از عملکرد نمایندگان مجلس و در نهایت افسردگی سیاسی و عدم مشارکت در تمام عرصه ها را بدنبال خواهد داشت.

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی