حیات غرب –برای ریاست جمهور تکلیف مشخص ، قابل تشخیص و روحانی تنها گزینه ی اصلاح طلبان است . انتخاب گزینه ی واحد از سوی اصولگرایان باعث مشارکت بیشتر و افزایش آراء روحانی خواهد شد . مشکل اصلی در خانواده ی اصلاح طلبان پیرامون انتخاباتهایی غیر از ریاست جمهوری است . در این موارد اگر وحدت حاصل نشود امکان محقق نشدن انتظارات بسیار زیاد است .
از ابتدای دولت اصلاحات تشکلی از احزاب اصلاح طلب تحت عنوان «شورای هماهنگی جبهه دوم خرداد» وظیفه ی سامان دهی و هماهنگی بین 18 حزب اصلاح طلب را بر عهده گرفت و در انتخابات مختلف لیست واحد ارائه داد.
بعد از مدتی چند حزب دیگر اضافه و برای اینکه دایره تاثیر گزاری خود را گسترش دهند نام این شورا به «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» تبدیل شد . از آن تاریخ تا انتخابات سال گذشته ی مجلس شورای اسلامی این تشکل وظیفه هماهنگی و ارائه لیست مشترک برای جریان اصلاح طلبی در سراسر کشور را بر عهده داشت .
ولی در سال گذشته و برای اینکه دایره ی اصلاح طلبان محدود به احزاب اصلاح طلب نباشد شورای جدیدی با عنوان «شورای سیاستگذاری انتخابات اصلاحطلبان» با تر کیب احزاب اصلاحطلب و برخی اشخاص حقیقی اصلاحطلب تشکیل شد . استدلال این بود که حضور افراد حقیقی و صاحب نفوذ در مرکز و سراسر کشور باعث نفوذ سیاستهای اصلاح طلبان، در لایه های مختلف جامعه شده و پایداری بیشتری خواهد داشت . در آن زمان لطیف صفری بعنوان استدلال از جملاتی استفاده کردند که باعث تکدر خاطر و انتقاد تند برخی از احزاب قرار گرفت . در آن زمان در (حیات غرب) به تفصیل به آن پرداخته شد .
لیست این شورا درانتخابات مجلس شورای اسلامی مورد اقبال عمومی قرار گرفت (البته در مرکز) و همگی راهی مجلس شدند . در مجموع برنامه ی (( شورای سیاست گذاری انتخابات اصلاح طلبان)) نمایش خوبی داشت . البته نباید فراموش کرد بخش زیادی از این کسب آرا مربوط به عملکرد غلط احمدی نژاد و برخی مجلس نشینان بود .
بعد از انتخابات شورا کار خود را ادامه داد. این موضوع مورد پسند برخی احزاب اصلاح طلب نبود . آنها مایل بودند کار مقطعی این شورا خاتمه پیدا کند و مجددا ((شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ))و متشکل از احزاب اصلاح طلب میدان دار اصلاح طلبی در ایران باشد .
در این خصوص ده حزب اصلاحطلب بیانیهای صادر کرده و در انتخابات بعدی خواستار حضور کاندیداهای احزاب و تشکلهای اصلاحطلب در عرصه رقابتهای انتخاباتی شدند . این تشکل ها می گویند : اشخاص و نخبگان نیز اگر قصد دارند در لیست اصلاح طلبان قرار بگیرند باید در قالب احزاب و تشکلها حضور یابند تا شاهد رشد احزاب در ایران باشیم . نتیجه ی گرایشات غیر حزبی را در انتخابات ریاست مجلس مشاهده کردیم .
مخالفین این بیانیه می گویند: هنوز احزاب در پیکره ی خود خصوصا در شهرستانها افراد توانمند به اندازه کافی ندارند. لذا باید تا رسیدن به آن مدینه فاضله ، احزاب از افراد حقیقی و اصلاح طلب بدون گرایشات حزبی حمایت کنند .
این بیانیه به نتیجه نرسید ولی سنگ بنایی برای مخالفت های بعدی شد . مجددا ((شورای سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح طلبان )) با همان ساز و کار وارد میدان انتخاباتی ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر شده است .
در شهر کرمانشاه این شورا با حضور احزاب و اشخاص حقیقی در دفتر آقای سرمست از حزب کارگزاران تشکیل شد . تا کنون جلسات این شورا در همان مکان و یکبار در دفتر حزب مجمع هماهنگی اصلاح طلبان تشکیل شده است . از حزب کارگزاران 3 نفربا عناوین مختلف حضور دارند 1 – آقای نوروزی دبیر حزب 2 – خانم آزادی بعنوان تشکل جدید بانوان نو اندیش (البته تا کنون هیچ نشانی از این تشکل نبوده و در این انتخابات است که نام این تشکل و آن هم تنها در لیست این شورا می بینیم) 3 – آقای سرمست بعنوان شخصیت حقیقی . حضور این تعداد از حزب کارگزاران در شورا این شائبه را بوجود آورده که ممکن است خواست حزب کار گزاران در کرمانشاه ،با رایزنی های مختلف در شورا قالب شود . البته این فقط یک حدس است. ولی باید دید در آینده چه لیستی تهیه می شود و نقش این حزب چه میزان خواهد بود .
این شورا در کرمانشاه بعد از تشکیل ، مخالفینی پیدا کرد که بیشتر از ناحیه اعضای ستاد دکتر روحانی بود . استدلا ل این است که حضور آنها در ترکیب شورا نادیده شده است . این اختلاف به اشکال مختلف نمود پیدا کرد و حتی به تهران رسید . مرکز نیز برای تصمیم سازی های بعدی قدری دچار تردید گردید .
این شورا با حضور اعضا و از بین خود هیات رئیسه انتخاب و سه نفر را با رای گیری بعنوان ((ریاست شورای سیاستگذاری انتخابات اصلاح طلبان ))انتخاب و به مرکز پیشنهاد داد .(( 1 جعفر همتی 2 دهنوی 3 جلیل صحرایی)) پیش از این نام هدایت حاتمی مطرح بود که به دلایلی ایشان در انتخابات کاندیدا نشد تا نشان دهد به خرد جمعی و رای همگانی اعتقاد عملی دارد .
((شورای سیاست گذاری انتخابات اصلاح طلبان )) تصویب کرد هر تشکلی که قصد کاندیدا شدن دارد باید از شورا خارج شود. سنگ بنای اختلافی که ذکر شد اینجا خود نمایی کرد. مصطفی کواکبیان برای ریاست جمهوری اعلام حضور کرده است . این موضوع با سیاست شورا هما هنگ نیست و با عث اختلاف شد . در کرمانشاه هم این موضوع به شکلی دیگر نمود پیدا کرد .
قنبری از حزب مردم سالاری گفت : انتظار داریم دیدگاههای حزب مردمسالاری در شورای عالی سیاستگذاری مورد توجه قرار بگیرد. تا زمانی که دیدگاههای ما مورد توجه قرار بگیرد با این شورا همراهی خواهیم کرد.
در استان کرمانشاه نیز دبیر و نماینده حزب مردم سالاری ((امیر صالحی)) برای شورای شهر کاندیدا شود .
بجز ایشان ، محمدحسین جابری -دبیر انجمن اسلامی مهندسان استان کرمانشاه / فرج الله بدری -دبیر حزب آزادی استان کرمانشاه / علی رسولی نژاد ، عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری استان کرمانشاه / صادق مطاعی ، دبیر شورای عمومی جامعه دانش آموختگان و دانشجویان کرمانشاهی(جاداک) / رضا جمشیدی ، عضو شورای مرکزی جامعه دانش آموختگان و دانشجویان کرمانشاهی(جاداک) / کاوه سلیمی ، عضو شورای مرکزی مجمع هماهنگی اصلاح طلبان استان کرمانشاه برای انتخابات شورای شهر کرمانشاه ثبت نام کردند .
با این شرایط تعدادی از احزاب باید از شورا خارج شوند . حزب توسعه نیز از قبل عضو این شورا نبود . این وضعیت شرایط جدیدی را بوجود می آورد که قدرت تاثیر گذاری شورای سیاست گذاری را کاهش خواهد داد.
((شورای سیاست گذاری انتخابات اصلاح طلبان)) در استان کرمانشاه قصد دارد برای حل این موضوع شورای ریاست جمهوری را از شورای شهر تفکیک نماید . در هر صورت این موضوع با مصوبات قبلی شورا قدری زاویه دارد و باید دید چه راهکاری برای وحدت اصلاح طلبان پیشنهاد می شود .
البته همه می دانند برخی از احزاب تک نفره تا زمانی که در قالب شورا هستند، نامی از آنها برده می شود و می توانند از شخصیت حقوقی شورا برای کسب اعتبار خود استفاده کنند . در غیر این صورت هیچگونه تاثیر گذاری اجتماعی حتی بصورت بسیار محدود نیز نخواهند داشت . لذا باید فرصت دهند ((شورای سیاستگذاری انتخابات اصلاح طلبان )) افراد توانمندی را از بین احزاب برای شرکت در شورا ی شهر کرمانشاه معرفی کرد و بجای خروج از شورا و تک روی و مخدوش نمودن وحدت از سیاستهای واحد و خرد جمعی تبعیت کنند.
موازی این شورا افرادی در کرمانشاه در تلاش هستند ((شوراهای سیاست گذاری)) البته بدون گرایش سیاسی تشکیل دهند . اگر لیست این شوراها با هم متفاوت باشد ،آنگاه وزن این شورا های سیاستگذاری در استان و خصوصا شهرکرمانشاه بیشتر نمایان می شود و ملاکی برای ارزیابی و برنامه ریزی بعدی خواهد شد .
نظرات
همچنین مطاعی، جمشیدی و نصیریان و از اعضای سابق آنها اکبری و بیگی کاندیدای شورا شده اند.