نوروزی:در کناره گیری من از ریاست ستاد اصلاح طلبان و انتصاب منصور سرمست، امکانات مالی نقش تعیین کننده ای داشت / ضعف مالی احزاب اصلاح طلب نباید باعث تاثیر پذیری آنها از افراد متمکن و غیر حزبی شود/ به جوانان اصلاح طلب فرصت رشد بدهید

 

حیات غرب -  در جریان تشکیل شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان کرمانشاه و همچنین تشکیل ستاد اصلاح طلبان دکتر روحانی موضوعاتی پیش آمد که اگر نظر تمام دست اندرکاران در فضایی شفاف شنیده نشود ممکن است جریان اصلاح طلبی کرمانشاه در مسیری قرار بگیرد که با اهداف اصلی دچار فاصله و زاویه شود .
لذا حیات غرب در نظر دارد با افراد ذی نفوذ در این عرصه برای شفاف سازی مصاحبه هایی را انجام دهد.

حزب کار گزاران شاخه کرمانشاه تا کنون نشان داده  به فعالیت تشکیلاتی و سیستمی اعتقاد دارد و در طول حیات خود روند رو به رشدی را طی کرده است .آقای مهدی نوروزی دبیر حزب کار گزاران سازندگی از افراد علاقه مند و تلاشگر در عرصه ی فعالیتهای سیاسی و حزبی و تشکیلاتی است .ایشان در جریان انتخابات منتقد برخی اتفاقات بود .

نوروزی توسط احزاب و تشکل ها بعنوان رئیس ستاد اصلاح طلبان انتخاب شد ولی در فاصله ی کمتر از 24 ساعت اتفاقی روی داد که باعث کناره گیری ایشان شد . برای اطلاع از کم و کیف فعالیت شورای سیاستگذاری استان و همچنین احزاب کرمانشاه مصاحبه ای با ایشان انجام شد که در نظر شما خوانندگان محترم قرار دارد .

***با تشکر در ابتدا بفرمایید شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان برای انخابات چه زمان و با چه ساز و کاری شکل گرفت ؟

سه ماه قبل از انتخابات به تبعیت از مرکز احزاب و تشکلهای شناسنامه دار کرمانشاه مقدمات تشکیل شورا را فراهم نمودند . بدینصورت که مقرر شد در کنار احزاب و برای تقویت آنها چند فرد تاثیر گذار در زمینه های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی با گرایش اصلاح طلبی قرار بگیرند . البته تر کیب شورا باید بگونه ای باشد که احزاب بتوانند استقلال خود را حفظ و در شورا در اکثریت باشند و محوریت احزاب مخدوش نشود ؟

***در عمل اینگونه شد ؟

اگر طبق چارت طراحی شده به پیش می رفتیم در عین هم افزایی و تقویت جناح اصلاح طلبی، هویت احزاب و تاثر گذاری آنها حفظ می شد .
***این ساز و کار چه بوده؟

قرار بر این بوده تعداد افراد حقیقی کمتر از تعداد دبیران احزاب باشد تا تصمیم گیرنده نهایی مجموعه احزاب باشند. همچنین افراد به پیشنهاد احزاب باشد و پس از رای گیری ، در صورتی که آرای لازم را کسب کنند به شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان وارد شوند . البته ممکن است افرادی در لیست چند حزب و تشکل مشترک باشند و به شورا معرفی شوند . کما اینکه اینگونه بود .

***با اینکه طبق فرمایش شما احزاب در شورای سیاستگذاری در اکثریت بودند چرا بعد از سال 92 بعضی از احزاب خواستار انحلال شورای سیاستگذاری شدند ؟

البته نظر غالب احزاب نبود. برخی فکر می کردند حفظ شورای هماهنگی جبهه ی اصلاحات باعث تقویت و رشد بیشتر احزاب می شود و این بحثها مطرح بود .ولی در نهایت رای نیاورد و شورای سیاستگذاری برای انتخابات ریاست جمهوری به کار خود ادامه داد . استدلال این بود در کنار احزاب, افراد حقیقی و قوی می تواند جبهه ی اصلاحات را تقویت کند و این به نوعی تقویت احزاب است .
بسیاری از احزاب هنوز اساسنامه و مرامنامه ی قوی ندارنداز لحاظ ساختار تشکیلاتی ضعیف و نیازمند حمایت هستند . ممکن است یک شخص تاثیر گذار اصلاح طلب و غیر حزبی بیش از تعدادی از این احزاب تاثیر گذار باشد .

***آیا این ضعف ساختاری باعث نمی شود احزاب تاثیر پذیر شوند ؟

احزاب باید بنیه ی مالی و سیاسی و اعتماد به نفس خود را تقویت کنند تا مورد سوء استفاده ی افراد غیرحزبی قرار نگیرند .

*** انتخابات شورای سیاستگذاری برای انتخاب افراد حقیقی عضو شورا دوبار انجام شد بار اول توسط شما و چند نفردیگر باطل اعلام شد دلیل این موضوع چه بود ؟

در جلسه ی اول متاسفانه شائبه ای پیش آمد که انشاالله عمدی نبود است . لذا انتخابات را باطل کردیم و به روز بعد موکول شد . روز بعد با نظارت و کنترل انتخابات انجام و افراد غیر حزبی به شورا اضافه شدند . در جلسه ی دوم 21 حزب و تشکل شورا سیاستگذاری را انتخاب کردند و کار خود را شروع کرد .

***روند انتخاب هیات رئیسه ی شورای سیاستگذاری به چه شکل بود و چرا شما کاندیدا نشدید ؟

برای تشکیل جلسات باید سه روز زودتر اطلاع رسانی شود . در روزی که من ایلام بودم آقای صمدی تماس گرفته و گفتند امروز جلسه برای انتخاب هیات رئیسه انجام می شود . این کار خارج از عرف قبلی بود . لذا چون من حضورنداشتم از کاندیدا شدن محروم شدم . ولی برای شرکت در جلسه بنده به آقای بابک قیاسی ماموریت دادم در جلسه حضور داشته باشد .
در آن جلسه آقای جعفر همتی رئیس و آقای سرمست نایب رئیس و آقایان حاتمی و شهبازی و دکتر صحرایی و دهنوی انتخاب شدند.
بنده از ابتدا مخالف سرسخت شکل گیری هیات رئیسه به این شکل بودم واعتقاد دارم این نوع گزینش باسیاست کلی شورا منافات دارد و به نوعی تضعیف احزاب را در پی دارد . اگر قرار باشد احزاب تاثیرگذار باشند باید در هیئت رئیسه شورا 4 حزب کشوری و سه نفر غیر حزبی یا حزب استانی حضور داشته باشند تا تاثیر گذاری احزاب کاهش نیابد

***ظاهرا حزب شما و شاید شخص شما منتقد برخی افراد در شورا بودید .مبنای این انتقاد که هنوز هم ادامه دارد چیست ؟

من منتقد عملکرد غیر شفاف و تقریبا محفلی بعضی از افراد هستم . زیرا بجای طرح مسائل در شورا جلسات خصوصی تشکیل می دادند و به نوعی قصد هدایت و سیاستگذاری برای مجموعه را داشتند . این حرکت انحصاری با روح خرد ورزی و تفکر جمعی و کار گروهی منافات دارد. لذا اعتراض من به این افراد این بود که مباحث باید در شورا مطرح شود و نشستهای محفلی باعث بیراهه رفتن شورا خواهد شد و در عمل هم اینچنین شد . اعتقاد پیدا کردم شورای سیاستگذاری تحت نفوذ و تاثیر چندین نفر خاص قرار دارد .این موضوع باعث شد من در شورا حضور پیدا نکنم .با توجه به نقش آفرینی جناب آقای منصور سرمت و آقای ابراهیم فتاحی و آقای حمید رضا صمدی ، ما تقریبا در اقلیت قرار گرفتیم . لذا من دیگر در جلسات شورای سیاستگذاری حضور نیافتم و از جانب حزب کارگزاران آقای خزایی را معرفی کردیم و نیز در شورای سیاستگذاری انتخابات دکتر روحانی آقای قدرت اله احمدیان را از جانب حزب معرفی کردیم .

***ستاد انتخابات دکتر روحانی در کرمانشاه چگونه شکل گرفت ؟

درشورای سیاستگذاری انتخابات برگزار شد و آقایان جعفر همتی و دکتر صحرایی و دهنوی به تهران معرفی شدند . ابلاغ به نام آقای دکتر صحرایی زده شد و ستاد انتخابات کار خود را شروع کرد. حزب کار گزاران بدون هیچ چشم داشتی با تمام توان برای کمک در کنار ستاد انتخاباتی دکتر روحانی قرار گرفت . هر چند در پیکره اصلی حزب کار گزاران حضور نداشت . در چارت ارائه شده با حکم رئیس ستاد مرکزی دکتر روحانی در استان آقای منصور سرمست معاونت پشتیبانی /آقای ابراهیم فتاحی مسئول امور شهرستانها / آقای حمید رضا صمدی قائم مقام و آقای کیو مرث رشیدی دبیر ستاد معرفی شدند که بعد از یک هفته به علت ناهماهنگی این 4 نفر از آقای دکتر صحرایی و ستاد مرکزی جدا شدند.

***در همان ابتدای شروع بکار ستاد ، ظاهرا احزاب اصلاح طلب قصد داشتند ستادی مستقل تشکیل دهند . آیا نمی شد در قالب همان ستاد مرکزی دکتر روحانی فعالیت نمایند ؟

امکان داشت. ولی به دلایلی که بعدا گفتند می خواستند پرچم اصلاح طلبی بر افراشته بماند و ستاد مستقل را تشکیل دادند .

***تشکیل ستاد اصلاح طلبان در مرکز پیش بینی شده بود ؟

بله . مقرر شد اگر شورای سیاستگذاری در استانها به هر دلیل مایل به تشکیل ستاد باشند بعنوان زیر مجموعه ی ستاد مرکزی دکتر روحانی و با هماهنگی و موافقت رئیس ستاد مرکزی در استان (ستاد انتخاباتی اصلاح طلبان) تشکیل شود . دوستان حزبی ما که در ستاد مرکزی مسئولیت داشتند احساس کردند قدرت مانور زیادی ندارند .لذا به فکر تشکیل ستاد افتادند .

***چطور شد ابتدا شما بعنوان رئیس ستاد اصلاح طلبان معرفی شدید ولی بعد منصور سرمست این سمت را گرفتند ؟

حزب ما قصد داشت در قالب مستقل و با عنوان ستاد مردمی برای رای آوری دکتر روحانی تلاش کند .دبیران احزاب با من تماس گرفتند و گفتند قصد دارند ستاد اصلاح طلبان را تشکیل دهند من هم در جلسه شرکت کردم . شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان به اتفاق آرا که صورتجلسه ی آن به امضاء 20 تشکل رسیده است بنده را بعنوان رئیس ستاد اصلاح طلبان انتخاب کردند . مقرر شد فردای آن روز طراحی عملیات میدانی را ترسیم کنیم . شب قبل آقای سرمست با من تماس گرفت و گفت : من وآقای صمدی باعث شدیم شما رئیس شوید و پاسخ دادم بنده در یک فرایند انتخاباتی و آزاد رای آورده ام و حزب هستیم . اگر قرار باشد آقای سرمست نتیجه ی انتخابات را تحت شعاع قرار دهد این پست ریاست پیشکش شما و آقای صمدی باد .
روز بعد طبق قرار قبلی با آقای صمدی و ابراهیم فتاحی جلسه داشتیم گفتند :آقای سرمست گفته است اگر مهدی نوروزی رئیس باشد من پول و امکانات به ستاد نمی آورم . من انتقاداتی به این دوستان داشتم که با این کار ها جایگاه احزاب را ضعیف نکنید . احزاب به اندازه ی کافی آسیب پذیر هستند . قرار ما این بوده در شورای سیاستگذاری احزاب تقویت شوند نه اینکه تحت نفوذ یک نفر در آیند .تا کی احزاب باید متکی به شخص باشند . با این وضعیت بهتر است نام حزب را از روی خود برداریم .
بنده چون این وضعیت را خطرناک برای احزاب اصلاح طلب تشخیص دادم از شورا و ریاست کنار کشیدم و آقای سرمست رئیس شد و عملا شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان کرمانشاه در اختیار آقای سرمست قرارگرفت. زیرا قبلا نیز آقای جعفر هتمی رئیس شورای سیاست گذاری بودند. در مسائل انتخابات اصلا ورود پیدا نکردند و انتخاب بنده در یک پروسه ی رای گیری تبدیل به پروسه ی انتصاب آقای سرمست شد و موضوع امکانات مالی نقش تعیین کننده داشت . البته علت این بود چون از ستاد مرکزی دکتر روحانی در استان کرمانشاه جدا شده بودند ، قصد داشتند با تشکیل شورای سیاستگذاری و ستاد اصلاح طلبان کرمانشاه مسئولیت ها را بین خود تقسیم کنند و اینچنین نیز شد .
بنده هم در ستاد مرکزی دکتر روحانی مشغول فعالیت شدم و در اواسط انتخابات ستاد های مردمی یا ستاد حامیان مردمی دولت(حمد) را در سطح استان راه اندازی کردیم که فعالیت گسترده ای داشت البته آنچه برای من مهم و اولویت اول داشت پیروزی آقای دکتر روحانی در انتخابات بود و خوشبختانه نتیجه ای که مد نظر همه بود کسب شد .

***آیا می توان با پول و امکانات مالی حزب خرید ؟

وقتی پول و امکانات به میدان می آید ممکن است برخی افراد اراده خود را از دست دهند . البته افرادی که هدف ندارند. دبیران احزاب ما البته شخصیت های فرهیخته و تاثیرگذار و دلسوزی هستند . اما همه ما به نظر میرسد از نظر آرمان گرایی ضعیف هستیم . ارزشها در دل آرمانها ی واقعی رشد می کند و تعریف می شود . فرد آرمانگرا روحیه ی محافظه کاری ندارد و در مقابل نا ملایمات حتی اگر به ضررش باشد واکنش نشان می دهد . فرد آرمانگرا نمی پذیرد بخاطر امکانات، تصمیم گیری یک حزب هم راستا با اهداف افراد غیر حزبی شود. هرچند اهداف آن اشخاص مقدس باشد .
متاسفانه این اتفاق رخ داده است برخی که در عرصه اقتصادی فعالیت می کنند و می خواهند در عرصه سیاسی نیز نفوذ کنند و کار خود را به پیش ببرند سراغ احزاب ضعیف می روند .

***لیست امید کرمانشاه را چگونه ارزیابی می کنید ؟

برخی در این انتخابات بدنبال شورای شهر بودند .در شورای سیاستگذاری و ستاد اصلاح طلبان نیز هزینه فراوان کردند . دنبال فرستادن افراد مورد نظر خود در شورای شهر بودند. ولی موفق نشدند . احزاب اصلاح طلب با ریاست آقای سرمست و ارائه ی این لیست نشان دادند در کرمانشاه بیش از 2000 رای ندارند. مثلا رای آقای صادق مطاعی دور گذشته 7 هزار بود لیست امید چه مقدار به رای ایشان اضافه کرده است ؟ یا دیگر افراد رای آوردند مربوط به حامیان خودشان است . البته رای اصلاح طلبان در استان را باید در سبد آقای روحانی ببینیم که بیش از 400 هزار با نگاه اصلاح طلبی رای دادند. لذا مشکل در تهیه لیست بنام شورای سیاستگذاری و بانیان آن بود که بلافاصله آقای ابراهیم فتاحی اعتراض کردند و بیانیه دادند که لیست ربطی به شورای سیاستگذاری اصلاحات ندارد. اگر این چنین نبود تمام لیست آنها مثل تهران رای مردم را کسب می کردند . آقایان آزادی و امیری و اجاق پایگاه اجتماعی خود را دارند و نمی توان به آنها استناد کرد . این لیست وهن و ضربه به جامعه اصلاح طلبی کرمانشاه بود . متاسفانه احزاب در این خصوص آسیب دیدند .

***آسیب پذیری احزاب در کرمانشاه را چگونه ارزیابی می کنید ؟

احزاب در استان واقعا از لحاظ مالی ضعیف هستند و از هیچ جایی هم مورد حمایت مالی قرار نمیگیرند احزاب باید تلاش کنند از نظر مالی با کمک مرکز خود را تقویت کنند و در استان شروع به عضوگیری نمایند. تا در استان شائبه تک نفره بودن حزبی برطرف شود .احزابی با یک یا چند عضوثابت . این روش با ماهیت حزب فاصله ی فراوان دارد .برخی احزاب نماینده ی حزبی بدون پشتوانه در مرکز هستند. البته سه حزب استانی جناب آقای ابراهیم فتاحی و آقای صمدی و آاقای مهدوی چشمه گچی دارای اعضای زیادی هستند و کنگره سالانه هم برگزار میکنند احزاب ملی ما در استان باید تقویت شوند.
بطور مثال کسی چند دوره نماینده مجلس بوده حالا از قدرت کنار گذاشته شده است . برای اینکه تاثیر گذاری خود را حفظ کند یک حزب با اعضای خانواده تشکیل می دهد . این حزب برای اینکه تبلیغ کند که در کشور گسترش یافته بدنبال یک نماینده می گردد . هر کسی برود به او نمایندگی می دهند . حالا این حزب تک نفره می خواهد برای استان تصمیم ساز شود . طبیعی است که در مقابل نوسانات اجتماعی نمی تواند مقاومت کند و با کمترین نسیمی در جهت های مختلف حرکت می کند .

***در خاتمه ضمن تشکر از وقتی که گذاشتید چه پیشنهادی برای بهبود فعالیت شورای سیاستگذاری و احزاب اصلاح طلب استان کرمانشاه دارید ؟

شورای سیاستگذاری نیاز به پوست اندازی کامل دارد .احزاب باید توان کار تشکیلاتی خود را بالا ببرند و امکاناتی برای خود تهیه کنند .تا در مقابل نوسانات ضربه پذیر شوند. حزب نباید بصورت طفیلی و ضعیف باشد زیرا در این صورت برای جامعه خیلی خطر ناک می شود . احزاب و شورای سیاستگذاری نیاز به باز سازی دارد .
دبیران احزاب باید مجددا جمع شوند و تمرکز خود را روی احزاب بگذارند و احزاب پایه اصلی شورای سیاستگذاری شوند و باید منطبق با نظام نامه ای که در تهران تعریف شده است جذب نیروی کار آمد کنند .
اولا هدف اصلی همه ما باید توسعه و پیشرفت استان باشد و اگر قرار است احزاب نقش اصلی را در این زمینه ایفا کنند ابتدا به بازنگری خود بپردازند. زیرا بخشی از فعالیت های ما احزاب تسهیل گر توسعه استان نیست . ثانیا همه باید به منافع جمع و منافع مردم استان بنگریم و احزاب بتوانند بستر مشارکت مردم را برای توسعه فراهم کنند. لذا اولین قدم های بازنگری این است که فعالان اقتصادی توجه اصلیشان به فعالیت اقتصادی باشد و خود را درگیر مسائل حزبی و سیاسی نکنند . مثلا آقای سرمست یک فعال اقتصادی موفق است که تعصب توسعه استان را نیز دارد و فعالیت هایش در توسعه استان تاثیرگذاری مثبت دارد . بهتر است کمتر به مسائل سیاسی ورود کند . آقای ابراهیم فتاحی و صمدی بیش از 20 سال است در عرصه اصلاحات زحمت میکشند و در افکار عمومی شائبه انحصار گری و انحصارطلبی برای آنان ایجاد شده است. تلاش کنند فعالیت در عرصه اصلاحات گسترده شود و هرکس بتواند به این عرصه وارد شود تا این شائبه رفع شود . اقای مهدوی چشمه گچی در دوره احمدی نژاد یک تنه با سایت و رسانه اش از اهداف و آرمان اصلاحات دفاع کرد اما به دلایلی از گروه و جامعه اصلاح طلبی استان فاصله گرفته است وبه تنهایی فعالیت می کند ایشان در شورای سیاستگذاری حضورو در سایت و روزنامه ی توسعه برای تقویت تشکلهای استان کرمانشاه بیشتر تلاش کنند.
من خودم اعتراف میکنم اشتباهاتی داشته ام که باید تلاش کنم آن اشتباهات تکرار نشود. به بزرگان اصلاحات دکتر معصومی - دکتر سعیدی - دکتر صحرایی- جعفر همتی _ مهندس آرش رضایی - دکتر سهراب دل انگیزان و حجت السلام و المسلمین هادی زرندی و .... احترام بگذاریم و آنان نیز همراه اصلاح طلبان باشند. وقت آن است همه ما به جوانان اعتماد کنیم . مسئولیت شورای سیاستگذاری و هماهنگی اصلاح طلبی را به جوانان واگذار کنیم .

مهدی نوروزی _دبیر اول حزب کارگزاران سازندگی استان کرمانشاه

 

 

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی