عربستان تمام تبلیغات اسلامی را متوقف کرد

حیات غرب - دولت عربستان در یک اقدامی جنجالی برنامه‌های آموزشی اسلامی را منحل کرد. به گزارش الجزیره، دولت عربستان برنامه‌های "آگاهی‌بخشی اسلامی" را، که از حدود نیم قرن پیش در عربستان معمول بوده، لغو کرد. علاوه بر این، وزارت امور اسلامی عربستان، تمام فعالیت‌های تبلیغی که از آغاز تعطیلات تابستان شروع شده را متوقف کرد.

در همین رابطه، وزارت آموزش عربستان طی بخشنامه‌ای، برنامه‌های دینی موسوم به "فطن" (هوشیاری)، "حصانه" (مصونیت)، "توعیه" (آگاهی‌بخشی) را به همراه تمام کمیته‌های مرتبط با آنها، منحل کرد. در حالی که برخی از این برنامه‌های آموزشی برای جلوگیری از نفوذ افکار لیبرالیستی و سکولاریستی طراحی شده بودند، الجزیره لغو آن‌ها را نشان‌دهنده نفوذ جریان لیبرالیستی در عربستان دانست.

گفتنی است که برنامه دینی موسوم به "آگاهی‌بخشی اسلامی" در سال ۱۹۶۹ در عربستان شروع و در تمام مدارس عربستان اجرا شد. در طول سال‌های گذشته، فعالیت‌های دینی مرتبط با تبلیغات اسلامی زیر نظر این برنامه انجام می‌شد. در اغلب مدارس عربستان، اتاقی برای بصیرت‌افزایی اسلامی وجود داشت که دانش‌آموزان علاقمند به فعالیت‌های تبلیغی در آن گرد هم می‌آمدند.

در سال‌های گذشته، جریان‌های لیبرالیستی عربستان، برنامه "آگاهی‌بخشی اسلامی" را به تربیت یک نسل "تندرو" متهم کردند. امری که به مطالبه لغو این برنامه منجر شد. در همین رابطه، وزارت امور اسلامی عربستان، تمام فعالیت‌های تبلیغی دینی، سخنرانی‌ها و برنامه‌ها که با آغاز تعطیلات تابستان شروع شده‌اند را متوقف کرد.

قرار بود این برنامه‌های دینی تا فرا رسیدن عید قربان ادامه داشته باشند. این تصمیمات عربستان در حالی صورت می‌گیرد که در ماه‌های اخیر چندین تن از علمای دینی، از جمله شیخ سفر الحوالی و سه فرزندش، بازداشت شده‌اند. بخشنامه توقف برنامه‌های تبلیغی اسلامی، از سوی احمد بن محمد العیسی، وزیر آموزش عربستان، و با امضای او منتشر شده است.

پايان تفکیک جنسیتی در عربستان سعودی

خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی از احتمال پایان تفکیک جنسیتی در اماکن عمومی عربستان و نیز تعطیلی اجباری مغازه‌ها در زمان پخش اذان خبر داد.

به گزارش رویترز روزنامه عکاظ چاپ عربستان روز جمعه در وب‌سایت خود مطلبی در این باره منتشر کرده بود که بعد از دقایقی آنرا حذف کرد.

خبرگزاری رویترز توانسته به این مقاله دست پیدا کند. رویترز در تحلیل خود می‌نویسد این اقدام نشان می‌دهد که عربستان سعودی در صدد آماده کردن افکار عمومی برای اصلاحات عمیق اجتماعی است.

مدیر «برنامه کیفیت زندگی» عربستان از پاسخ به خبرگزاری رویترز در این باره امتناع کرد اما گفت که از هر اقدامی که باعث افزایش کیفیت زندگی در عربستان شود حمایت می‌کند.

وی رانندگی زنان و امکان حضور آنها در ورزشگاه‌ها را از جمله مواردی خواند که به افزایش کیفیت زندگی در عربستان منجر شده است.

مقررات حکومت محافظه کار مذهبی عربستان به ویژه در برخورد با زنان همواره مورد انتقاد فعالان حقوق بشر بوده است. با این وجود به نظر می‌رسد ولیعهد این کشور تلاش می‌کند تا مقررات اجتماعی را اصلاح کند. از این جمله این اصلاحات می‌توان به کاهش برخورد پلیس اخلاقی با مردم در معابر عمومی اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز مدتی است که در شهرهای بزرگ پلیس مذهبی هنگام اذان شهروندان را مجبور به اقامه نماز نمی‌کند.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی