رئیس کل دادگستری کرمانشاه: داوطلبان انتخابات مجلس وعده‌های خارج از اختیاراتشان ندهند

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه از کاندیداهای انتخابات مجلس خواست تا وعده‌هایی که به مردم می‌دهند، خارج از حیطه اختیارات نمایندگان مجلس شورای اسلامی نباشد.

شهرام کرمی، در همایش پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که با حضور جمعی از کاندیداهای استان برگزار شد، با اشاره به نقش مردم در اداره کشور، اظهار کرد: در طول چهل و پنج سال گذشته نزدیک به ۴۰ انتخابات را در کشور برگزار کرده ایم که همگی در فضایی سالم و رقابتی و با حضور حداکثری مردم برگزار شده است.

وی افزود: امروز هم درحالی انتخاباتی دیگر را در پیش داریم که دشمنان تلاش دارند مردم را نسبت به فضای انتخابات و شرکت در آن دلسرد کنند.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه تصریح کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری تاکید دارند، رویکرد مهم و اصلی ما باید حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رای باشد، چراکه مردم با مشارکت بالای خود در انتخابات به دشمنان اعلام می کنند که پشتیبان نظام هستند و این موضوع در عرصه ملی و بین المللی هم برای کشور مهم خواهد بود.

وی ادامه داد:  دشمن هجمه‌هایش در فضای مجازی و حقیقی را به شدت فعال کرده و حتی با در اختیار گرفتن برخی شبکه‌های اجتماعی تلاش می‌کند با افکار مردم بازی کرده، آنها را دلسرد و نسبت به انتخابات بدبین و حضورشان را کمرنگ کند.

کرمی تاکید کرد: علیرغم همه توطئه‌های دشمن، مردم کشورمان به لطف الهی و آگاهی و بصیرت خود به مانند گذشته که پای نظام بوده‌اند، مجاهدت کرده و رنج های تحریم را برای عزت و شرافت نظامشان  به جان خریده اند و امروز هم پای کار هستند و پرچم پر افتخار کشورمان را بالا خواهند برد.

وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به کاندیداهای حاضر در این نشست، اظهار کرد: اکنون که وارد فضای انتخاباتی شده اید، ضروری است قوانین و مقررات مربوط به آن را مطالعه کنید تا با آگاهی وارد عرصه انتخابات شوید.

رئیس‌کل دادگستری استان اضافه کرد: هرچه به فضای انتخابات نزدیک‌تر می شویم، فضای رقابت احساسی‌تر می شود که هرچند لازمه انتخابات است، اما این احساسی شدن ممکن است به پاشنه آشیل انتخابات هم تبدیل شده و برخی از کاندیداها متاثر از این فضا رفتارهایی فراتر از قانون، اخلاق و تقوا داشته باشند و صحبت هایی را بر علیه دیگر کاندیداها مطرح کنند.

وی متذکر شد: این موضوع مضرترین و بدترین کارها در ایام نزدیک به انتخابات خواهد بود که می تواند مردم را نسبت به آن بدبین کند. اگر کاندیدایی برای اینکه آراء خود را در انتخابات بالا ببرد به دیگر کاندیداها تهمت بزند و یا آنها را تخریب کند، این مسئله اثر معکوس خواهد داشت و ضربه آن به خود کاندیدا خواهد رسید. ضمن اینکه این کار به نظام هم ضربه خواهد زد.

وی به رفتارهای احساسی طرفداران برخی کاندیداها هم اشاره کرد و گفت: از همه کاندیداها می خواهیم عملکرد طرفداران خود را کنترل کنند تا رفتارها و صحبت هایی به دور از اخلاق نداشته باشند و فضایی مسموم را در انتخابات ایجاد نکنند.

رئیس کل دادگستری استان با تاکید بر اینکه کاندیداها نباید در مسیر معرفی خود غلو کنند، گفت: مجلس شورای اسلامی شانیت قانونگذاری و ریل گذاری را در کشور دارد و کار اجرایی وظیفه مجلس نیست، اگر امروز هم برخی نمایندگان کار اجرایی و یا دخالت هایی در آن می کنند، اشتباه و خلاف منویات مقام معظم رهبری است، بنابراین انتظار می رود کاندیداها در حدود اختیارات خود به مردم وعده بدهند تا مردم هم به آنها اعتماد پیدا کنند.

وی همچنین با توصیه کاندیداها به پرهیز از تبلیغات زودهنگام، افزود: تبلیغات کاندیداها تا زمان شروع رسمی آن و در روز انتخابات ممنوع است و فعالیت های آنها را در این زمینه رصد می کنیم.

کرمی با تاکید بر اینکه کاندیداها در آستانه انتخابات از تحریک طرفداران خود پرهیز کنند، گفت: از همه کاندیداها می خواهیم که در این ایام صحبت هایی نکنند که جوانان را تحریک کرده و آرامش و نظم و امنیت جامعه را برهم بزنند. 

وی خاطرنشان کرد: گاهی حتی یک صحبت غیرمستقیم یک کاندیدا هم می تواند روی یک جوان اثر بگذارد، لذا اگر کاندیداها چنین موضوعی را دیدند، تلاش کنند آن را کنترل کنند تا نه فضای انتخاباتی و نه اسم شهر کرمانشاه خراب نشود.

ایجاد تفرقه قومی و مذهبی توسط کاندیداها اقدام علیه امنیت ملی تلقی می شود 

در ادامه این نشست، نیکزاد عباسی معاون پیشگیری از وقوع  جرم  دادگستری استان کرمانشاه نیز  به بیان برخی از تکالیف و وظایف کاندیداهای انتخاباتی پرداخت و گفت: طبق قانون انتخابات، نامزدها و مسئولین ستادها موظف به  نظارت روی ستادهای مجازی و حقیقی خود هستند و اگر یکی از عوامل اجرایی ستادها تخلفی انجام دهد، آن جرم برای خود کاندیداها و مسئول ستادها هم در نظر گرفته خواهد شد. 

وی ادامه داد: همچنین طبق قانون کاندیداها و طرفدارانشان نباید بر علیه داوطلبین دیگر تبلیغی انجام دهند و تنها می توانند شایستگی های خود را عنوان کنند و هرگونه هتک حرمت و حیثیت دیگر کاندیداها ممنوع بوده و متخلفین طبق قانون مجازات می شوند. 

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمانشاه تصریح کرد: ایجاد تفرقه قومی و مذهبی چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی توسط کاندیداها و عوامل اجرایی ستادهایشان نیز اقدام علیه امنیت ملی تلقی می شود و صرفا به عنوان یک تخلف انتخاباتی به آن نگاه نمی شود. 

وی با تاکید براینکه هرگونه خرید و فروش آراء هم جرم خواهد بود، گفت: هرگونه خرید و فروش آراء بصورت مستقیم یا غیرمستقیم جرم خواهد بود. 

عباسی در ادامه گفت: رویکرد اصلی ما در بحث انتخابات، پیشگیری از وقوع جرم و تخلفات انتخاباتی از طریق ارشاد و توجیه کاندیداها است و از آنجایی که بسیاری از کاندیداها نسبت به قوانین مربوط به انتخابات آگاهی ندارند، در این رابطه آگاهی رسانی را  در دستور کار قرار داده ایم. 

وی در ادامه اظهار کرد: مسئولین و روسای ادارات و دستگاه های اجرایی استان چه در ساعات اداری و چه در ساعات غیر اداری حق هرگونه تبلیغ به نفع و یا علیه هیچ کاندیدایی را ندارند و این کار جرم محسوب می شود، اما کارمندان می توانند در ساعات غیراداری و بدون استفاده از عنوان اداری خود از کاندیدایی حمایت کنند. در حوزه نیروهای مسلح نیز این موضوع صدق می کند. 

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در ادامه به تشکیل ستادهای پیشگیری از وقوع جرم و تخلفات انتخاباتی در دادگستری استان و شهرستانها اشاره کرد و گفت: کرمانشاه از استان های پیشرو  در برگزاری این نشست ها است و اولین استانی هستیم که نشست با کاندیداها را برگزار کرده‌ایم. 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی