جنتی :ما نگران سقوط اخلاقی جامعه‌ هستیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از برخی موضع‌گیری‌ها نسبت به دولت تحت عنوان «دلواپسی»، گفت: «ما نیز دل‌نگرانیم اما دل‌نگرانی‌های عمیق‌تری داریم.» علی جنتی در همایش «دل‌آرامی» که توسط حزب مردم‌سالاری پنجشنبه هفته گذشته در هتل المپیک برگزار شد، افزود: «نگرانی‌های ما آینده کشور، وضع اقتصاد، میلیون‌ها جوان بیکار که نمی‌توانند ازدواج کنند و نمی‌توانند مسکن بخرند، است که همه اینها ام‌الفساد است. سرقت در حال افزایش است، فساد اخلاقی زیاد شده، سن روسپیگری پایین آمده و بنیان خانواده دچار آسیب شده، که ناشی از همین مشکلات است.»دو ماه پیش منتقدان تند دولت که اغلب از اعضای جبهه پایداری و از حامیان دولت محمود احمدی‌نژاد هستند، همایشی با نام «دلواپسیم» در سفارت سابق آمریکا برگزار کردند. دلواپسان به سیاست‌های دولت حسن روحانی نقدهایی جدی دارند. علی جنتی حالا در پاسخ به منتقدان دولت با بیان اینکه «ما نگران سقوط اخلاقی جامعه هستیم»، گفت که «پس از 35 سال به‌عنوان یک حکومت دینی تلاش کرده‌ایم 50 شبکه تلویزیونی و ده‌ها روزنامه و نشریه داشته باشیم و بیش از هرکس دیگری از اخلاق دم می‌زنیم، اما جامعه ما دچار دروغ و جوسازی‌های بی‌جهت شده است و اینها مایه نگرانی است. هرکسی می‌تواند از ما سوال کند که پس از 35 سال چه کار کرده‌ایم. جای تاسف دارد همه این اقدامات از سوی کسانی است که مدعی ارزش‌های اسلامی‌اند و بیش از همه از التزام به اسلام دم می‌زنند.»جنتی گفت: «ما نگران فروپاشی خانواده هستیم. از هر سه خانواده تهرانی یکی به طلاق می‌انجامد. 25درصد ازدواج‌ها به‌طور کلی نهایتا به طلاق می‌رسند و اسناد اینها در ثبت احوال موجود است.»
دلواپسان امروز همه نابسامانی‌های دوران احمدی‌نژاد را توجیه می‌کردند
وزیر فرهنگ با اشاره به مشکلات کشور گفت: «در طول هشت سال ریاست‌جمهوری آقای احمدی‌نژاد، ما نمی‌دیدیم کسانی که امروز می‌گویند نگرانیم، اظهار نگرانی کنند؛ همان‌هایی که در طول هشت سال مرتبا سیاست‌های ایشان و همه نابسامانی‌ها و مشکلات اقتصادی کشور را توجیه می‌کردند و امروز از سیاست خارجی و سیاست‌های فرهنگی کشور اظهار نگرانی می‌کنند، اما ظاهرا این فرار رو به جلو است و خود را به‌عنوان مدعی مطرح می‌کنند.»
نتی افزود: «بسیاری از فیلم‌هایی که امروز به آنها اعتراض می‌کنند در دولت گذشته مجوز گرفته‌اند اما اکنون به یکباره نگران شده‌اند که سینما به انحراف می‌رود. در دولت‌های نهم و دهم در برخی مطبوعات به مقدسات توهین می‌شد اما هیچ‌کسی مدعی نبود و امروز ، آنی فریادشان بلند می‌شود که اسلام از دست رفت و منحرف شد.»او یادآور شد: «در هشت سال گذشته سعی می‌شد از سلیقه خاصی حمایت شود، اما امروز از وجود همه کسانی که اهل فرهنگ و نوآوری‌اند استفاده می‌شود.»وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین خطاب به کسانی که نسبت به سیاست‌های فرهنگی دولت روحانی اظهار نگرانی می‌کنند، گفت: «تمام نگرانی شما این است که چرا یک خانم ساپورت پوشیده و بعد وزیر را به مجلس می‌کشانید و بعد رای عدم اقناع می‌دهید اما معتقدیم که باید با روش‌های صحیحی در حوزه فرهنگ عمل کنیم.»
جامعه را باید قانع کرد که صبر کنند تا دولت موانع را بردارد
علی جنتی با بیان اینکه «سامان‌بخشی این اقتصاد کار سنگینی است و در حوزه فرهنگی نیز باید کار بسیاری شود تا نگرانی‌ها را مرتفع کنیم»، گفت: ‌«متاسفانه در سال‌های گذشته برخی برج‌هایمان را منفجر کرده‌اند و البته این کار بسیار ساده است؛ اما بازسازی آنها کار دشواری است و زمان می‌برد. جامعه را باید قانع کرد که صبر کنند تا دولت موانع را از سر راه بردارد.»وزیر فرهنگ همچنین گفت: «یکی از مشکلات دولت، حاشیه‌سازی‌ها نسبت به آن به‌خصوص در حوزه فرهنگ است که همه خود را صاحب‌نظر می‌دانند.»
جنتی همچنین با انتقاد دوباره از برخی موضع‌گیری‌ها گفت: «موضع‌گیری‌ها در طول 35 سال گذشته نسبت به دولت بی‌نظیر است. نماینده‌ای در مجلس ادعا می‌کند که دولت به دنبال براندازی است.»
کشور در گذشته از نظر فرهنگی دچار فضای انقراض شده بود
وزیر ارشاد در ادامه گفت: «رشد کشور در سال 91 از نظر اقتصادی منفی 6/8 درصد بود و از نظر سیاست خارجی، روابط با بسیاری از کشورها سرد و تیره بود.» او با اشاره به تحریم‌های صورت گرفته از سوی قدرت‌های جهانی علیه کشورمان در این سال افزود: «کشور در گذشته از نظر فرهنگی دچار فضای انقراض شده بود و بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر از ابراز فکر و اندیشه خود ناامید شده بودند. همچنین بسیاری از این فرهیختگان با دستگاه‌های فرهنگی کشور قهر کرده بودند.»
جنتی گفت: «از دیگر اقدامات دولت تدبیر و امید ایجاد فضایی است تا همه سلیقه‌ها در آن مشارکت داشته باشند.» وزیر ارشاد افزود: «در نمایشگاه کتاب امسال نیز ممنوعیتی برای حضور ناشران نبود در حالی که در دولت قبل ممنوع بودن بسیاری از ناشران برای حضور در نمایشگاه را اعلام کرده بودند. اما در این دولت سعی کرده‌ایم رویه‌های غلط گذشته کنار گذاشته و جلوی تمام اقداماتی که مبنای قانونی ندارد، گرفته شود.»
دولت قبل با انحلال سازمان مدیریت، ساختار مدیریتی کشور را متلاشی کرد
عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به سیاست‌های ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: «ما شاهد بودیم که در یک دهه گذشته کاری صورت نگرفت و فقط پنج‌درصد واگذاری‌ها، واقعا به بخش خصوصی انجام شد. یکی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کوچک کردن دولت است و یکی از کارنامه‌های بد دولت قبل استخدام نیروهای ناکار آمد و بی‌سواد و بدون هیچ دلیلی بود.»
جنتی با بیان اینکه «دولت قبل با انحلال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، ساختار مدیریتی کشور را متلاشی کرد»، افزود: «با انحلال سازمان مدیریت، مغز برنامه‌ریزی کشور از بین رفت بنابراین یک دولت حجیم، ‌ناکارآمد و متورم به میراث گذاشته شد.»

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی