وزیر بهداشت :هرسال 20 درصد به دانشجویان پولی اضافه می‌شود

 
تا چند سال پیش کمتر کسی باور می‌کرد که با ورود وزارت علوم به عرصه تاسیس دانشگاه‌های پولی و گسترش روزافزون این دانشگاه‌ها کار به جایی برسد که بیش از هفتاد درصد دانشجویان دانشگاه‌های دولتی هزینه تحصیل‌شان را خودشان بپردازند. حرف‌های اخیر وزیر بهداشت نشان می‌دهد که انگار قرار است سالانه بر سهم دانشگاه‌های پولی در وزارت علوم افزوده شود تا جایی که ظرف پنج سال قریب به اتفاق دانشجویان با پول خودشان درس بخوانند.
 سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی در جمع تشکل‌های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: «مجلس شورای اسلامی مصوب کرده است هر ساله 20 درصد دانشجویان با پرداخت هزینه وارد دانشگاه شوند و هر ساله نیز این ظرفیت را 20 درصد افزایش دهیم. بنابراین این به معنای آن است که ظرف پنج سال آینده تمام دانشجویان با این شیوه در دانشگاه‌ها پذیرش شوند.»

وزیر بهداشت همچنین گفت: «البته بنده معتقدم باید دانشگاه خالص خصوصی داشته باشیم و برای دریافت شهریه می‌توان دانشگاهی در بخش خصوصی راه‌اندازی کرد و با پولی‌شدن تدریجی تمام ظرفیت‌ها مخالف هستم.»از حرف‌های وزیر این‌طور برداشت می‌شود که تا چند سال دیگر مفهومی به نام دانشجوی واقعا دولتی وجود نخواهد داشت. این در حالی است که قاسم جعفری، دبیر دوم کمیسیون آموزش مجلس وجود چنین مصوبه‌ای را رد می‌کند و می‌گوید:‌ «من تصویب چنین چیزی را به خاطر نمی‌آورم. البته این خیلی موضوع مهمی است و اگر چنین بحثی وجود داشت حتما همگی درباره آن با خبر می‌شدیم بنابراین می‌توانم بگویم که یا از حرف‌های وزیر اشتباه برداشت شده یا اینکه ایشان پیش‌بینی درستی نداشته‌اند.»
او درباره روند پولی شدن دانشگاه‌های دولتی گفت:‌ «همان‌طور که می‌دانید در چند سال گذشته چیزی از ظرفیت‌های دولتی و بدون شهریه کم نشده و تنها شاهد افزایش ظرفیت‌های پولی بوده‌ایم. به هر حال باید کسانی که سخت تلاش می‌کنند و می‌توانند در آزمون‌های مختلف خودشان را ثابت کنند از تسهیلات دولتی بهره‌مند شوند و دولت هزینه درس خواندن‌شان را پرداخت کند.»

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی