وزیر اطلاعات:تلویزیون‌های تکفیری‌ به سرویس‌ اطلاعاتی انگلیس وصل هستند/برخورد وزارت اطلاعات با جریان‌های تندرو شیعی و سنی در کشور

وزیر اطلاعات گفت: در ماجرای سرقت اسناد رسمی کشور توسط بی‌بی‌سی یک رابط در امارات و یک رابط در داخل کشور شناسایی شدند واقدام لازم انجام شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات عصر امروز سه‌شنبه در نشست‌خبری با اصحاب رسانه درباره موضوعات مختلفی از جمله تحرکات داعش، حفاظت از دانشمندان هسته‌ای، تایید صلاحیت‌ها، برقراری امنیت اقتصادی و . . . سخن گفته است. مشروح مهمترین محورهای این نشست خبری را در ذیل و مشروح سخنان وزیر اطلاعات را نیز در انتهای مهمترین محورها می‌توانید بخوانید:

(مهمترین محورهای سخنان وزیر اطلاعات)

وزیر اطلاعات گفت: در زمینه صلاحیت امنیتی کسانی که برای تصدی مسئولیت و سمت از وزارت اطلاعات مورد استعلام قرار می‌گیرند، امانت‌دار هستیم.

وی با اشاره به اینکه نمی‌توانیم به سادگی با آبروی افراد بازی کنیم، گفت: وزارت اطلاعات خود رامجاز نمی‌داند با آبروی افراد بازی کند، حتی اگر افرادی که مورد استعلام قرار می‌گیرند و جایگاه اجتماعی دارند، نسبت به آنها حساسیم.

** تشکیل شورای تایید صلاحیت برای بررسی صلاحیت افراد

وزیر اطلاعات خاطرنشان کرد: برای بررسی صلاحیت افراد شورای تایید صلاحیت تشکیل داده‌ایم که نظام‌نامه‌ای مشخص دارد.

** با بسیاری از سرویس‌های اطلاعاتی تبادل اطلاعاتی داریم

حجت‌الاسلام علوی تصریح کرد: امروز با بسیاری از سرویس‌های اطلاعاتی کشورها تبادل اطلاعاتی در منافع مشترک داریم.

وی افزود: علیه سرویس‌هایی مانند موساد و ام آی سیکس و سی‌آی‌ای که به دنبال اهداف منفی در ایران هستند، وارد عمل می‌شویم. این سرویس‌ها از فضای مجازی در کشورمان استفاده می‌کنند.

** عناصر رابط در فضای مجازی را شناسایی و مدیریت می‌کنیم

به گزارش تسنیم، وزیر اطلاعات با تاکید بر اینکه در فضای مجازی دستگاه‌های اطلاعاتی کشورمان هوشیاری خود را حفظ کرده‌اند، گفت: عناصر رابط را شناسایی و مدیریت می‌کنیم و درصورتی که به انتقال اخبار سری از کشور بپردازند اقدامات لازم را انجام می‌دهیم.

حجت‌الاسلام علوی در ادامه اظهار داشت: دستگاه اطلاعاتی کشورهای خصم در نفوذ اطلاعاتی خود با دیوار آهنین هوشمند کشورمان مواجه می‌شوند.

** در مناطق حساس هسته‌ای و موشکی آموزش لازم داده شده است

وی افزود: مناطق حساس هسته‌ای، دفاعی، موشکی و تکنولوژی‌های پیشرفته، عرصه‌هایی هستند که سرویس‌های اطلاعاتی خارجی به دنبال کسب اطلاعات هستند که نوعاً در این مراکز آموزش‌های لازم توسط کارشناسان وزارت اطلاعات داده شده است.

** جزئیات جدید از سرقت اسناد کشور توسط بی‌بی‌سی

وزیر اطلاعات به ماجرای سرقت اسناد رسمی کشور توسط بی بی سی اشاره کرد و گفت: در ماجرای سرقت اسناد رسمی کشور توسط بی‌بی‌سی یک رابط در امارات و یک رابط در داخل کشور شناسایی شدند واقدام لازم انجام شد.

علوی تصریح کرد: طی بررسی‌ها مشخص شده شبکه‌های تلویزیونی تکفیری به سرویس‌های اطلاعاتی انگلیس وصل هستند و کمک‌های مالی به این شبکه‌ها از طریق دو یا سه نفر واسط انجام می‌شد که آخرین واسط در چهره یک انسان خیراندیش ظاهر شده است.

به گزارش تسنیم، وزیر اطلاعات در ادامه تاکید کرد: کسانی که به رهنمودهای خیراندیش رهبر انقلاب درباره عدم بی‌احترامی به بزرگان اهل سنت عمل نکنند دستگاه اطلاعاتی اقدام می‌کند.

وی در ادامه گفت: هرگونه حرکت اختلاف‌انگیز بین مسلمانان را با حساسیت دنبال می‌کنیم و از اثرگذاری آنها جلوگیری می‌کنیم. به گزارش تسنیم، علوی ادامه داد: با جریان‌های اهل سنت افراطی هم برخورد مشابه می‌کنیم. هر چه عملکردهای جریان افراطی رنگ و بوی ضدامنیتی بیابد شدت عمل ما هم با عمق همان اقدام صورت می‌گیرد.

حجت‌الاسلام علوی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه داعش خارج از مرزهای ماست نمی‌توانیم اشرافی که بر این‌گونه جریان‌ها در کشور داریم، بر آنها داشته باشیم، اما این دلیل عدم اشراف ما بر تهدیدات داعش نیست، چون تهدیدهای داعش مورد توجه سوریه و عراق است و خواه ناخواه امنیت ملی ما را هم با تهدید مواجه می‌کند.

** وزارت اطلاعات از قبل با همکاری کشورهایی که امنیت آنها توسط داعش به چالش کشیده شده بود، همکاری اطلاعاتی داشت

به گزراش خبرگزاری تسنیم، وزیر اطلاعات تصریح کرد: وزارت اطلاعات از سال‌های پیش در بیرون از مرزها با همکاری کشورهایی که امنیت آنها توسط داعش به چالش کشیده شده بود همکاری اطلاعاتی داشته و اشراف کاملی بر آنها برقرار بوده است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های داعش را پیش‌بینی کرده و به مقامات مسئول اعلام کردیم، گفت: قدم به قدم برنامه‌های آنها در عراق را به مقامات مسئول اطلاع‌رسانی کردیم و همین پیش‌بینی‌ها موجب اقدام در زمان مناسب علیه آنها شد که اگر اینها نبود عراق و سوریه امروز وضع دیگری داشتند.

** عناصر مرتبط با داعش را شناسایی کرده‌ایم

علوی تاکید کرد: اقدامات داعش در چتر اطلاعاتی ما قرار دارد و هرگاه احساس کنیم مصالح امنیتی ما را مورد تهدید مستقیم قرار می‌د‌هند یا به دنبال به کار گرفتن عناصر در داخل کشور هستند، وارد عمل می‌شویم و تاکنون نیز عناصر مرتبط با داعش را شناسایی کرده‌ایم و در چنگ سربازان گمنام امام زمان(عج) قرار گرفته‌اند که به دستگاه عدالت معرفی شده‌اند.

خبرنگار تسنیم از وزیر اطلاعات پرسید "پس از تغییر دولت و نشستن حضرتعالی بر کرسی وزارت اطلاعات دولت یازدهم، شاهد آن هستیم که برخی شکایت‌های وزارت اطلاعات از تعدادی از گروه‌ها و افرادی که خوشنام نیستند پس گرفته شده است. پس گرفته شدن شکایت از برخی افراد و نهادهایی نظیر انجمن صنفی منحله روزنامه‌نگاران ایران که تعداد قابل توجهی از هیئت مدیره سابق آن با رسانه‌های ضدانقلاب مشغول همکاری هستند، از جمله موارد سوال برانگیز است. آیا چنین رفتارهایی در مجموعه‌هایی مانند وزارت اطلاعات که فارغ از هرگونه خط و مشی سیاسی باید چشم و ناظر ارشد نظام باشد، شائبه سیاسی بودن برخی اقدامات این وزارتخانه را به دنبال نخواهد داشت؟" که علوی پاسخ داد: وزارت اطلاعات در این‌گونه موارد حرفه‌ای عمل می‌کند.

** وزارت اطلاعات مانند وزارت ورزش است که باید بی‌طرف باشد

وی ادامه داد: در این موارد نمی‌توانیم تمایل و مسائل سیاسی را در کارمان مدنظر قرار دهیم. وزارت اطلاعات مانند وزارت ورزش است که باید بی‌طرف باشد. اگر وزیر ورزش طرفدار تیم آبی باشد نمی‌تواند کاری کند که او پیروز شود. فقط می‌تواند دعا کند که تیم مورد علاقه‌اش پیروز شود.

علوی تصریح کرد: ما سیاسی کاری را مغایر با عدالت اطلاعاتی می‌دانیم. ما اصولا شکایتی از افراد نداشته‌ایم که بخواهیم آن را پس بگیریم. اگر شکایتی باشد به دستگاه قضایی اطلاع می‌دهیم و آن دستگاه اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

وزیر اطلاعات خاطرنشان کرد: وقتی پرونده‌ای را بازنگری کرده و با نگاه حرفه‌ای آن را بررسی می‌کنیم، مشاهده می‌کنیم آنچه در پرونده آمده ممکن است صددرصد صحت نداشته باشد، لذا اتهامات وارده به آن فرد را مجددا بررسی می‌کنیم و اگر صحت نداشت، وظیفه شرعی خود می‌دانیم نسبت به اصلاح آن اقدام کنیم. به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی افزود: پرونده‌ای بود که به فردی اتهاماتی وارد شده بود. ما آن را به صورت حرفه‌ای بررسی کردیم و توسط قائم‌مقام بنده به دفتر رهبر انقلاب اعلام شد که اتهامات وارد شده خلاف است که اعلام کردند وظیفه شرعی دارید که آن را به دستگاه قضایی اعلام کنید و ما هم اعلام کردیم، بنابراین در این مسائل کاری به ابعاد و جریانات سیاسی نداریم.

علوی در ادامه اظهار داشت: اگر یک مجموعه صنفی در چارچوب‌های صنفی خود عمل نکند، مسئول مربوطه که وزارت ارشاد یا وزارت کشور باشد باید با آن برخورد کند، اما اگر عملکرد ضدامنیتی داشته باشد، ما نیز وارد عمل می‌شویم.

** وزارت اطلاعات در عرصه امنیت اقتصادی فعالیت جدی دارد

وی درباره جلوگیری از فسادهای اقتصادی گفت: وزارت اطلاعات در عرصه امنیت اقتصادی فعالیت جدی دارد و هرجا ناامنی در سرمایه گذاری بوجود آید آن را برطرف می‌کند.

علوی درباره برنامه‌های وزارت اطلاعات درباره ورود و خروج بدون دردسر نخبگان و فرهیختگان خارج از کشور نیز اظهار داشت: صاحبان سرمایه و توانمندان علمی، هرگز برای دستگاه اطلاعاتی به عنوان یک نقطه منفی به حساب نمی‌آیند.

"کسانی که به خاطر سرمایه علمی و اقتصادی وارد کشور شده یا خارج می‌شوند هیچ‌گاه مورد تعرض اطلاعاتی ما قرار نمی‌گیرند و ناامنی برای آنها وجود ندارد. ایران، کشور خودشان است و می‌توانند بیایند و بروند و الان هم زمینه بسیار مساعدی برای رفت و آمد آنها وجود دارد.".

وزیر اطلاعات اضافه کرد: اگر افرادی نمی‌توانند بیایند، قطعا دلیل دیگری دارد و خدایی نکرده ممکن است دست‌شان به جنایتی آلوده باشد که قطعا دستگاه قضا به آن رسیدگی خواهد کرد.

علوی با بیان اینکه مردم باید درباره عملکرد وزارت اطلاعات قضاوت کنند، تصریح کرد: به نظرم احساس مردم نسبت به وزارت اطلاعات نسبت به قبل متفاوت شده است.

وی درباره ماجرای بابک زنجانی گفت: امید داشتیم قبل از بازداشت، مذاکراتی با او انجام دهیم که او گفت در تاجیکستان و روسیه پول‌هایی دارد که می‌تواند بدهی خود را پرداخت کند، اما اظهارات او تو خالی بود، لذا این اطلاعات را به دستگاه قضایی منتقل کردیم و سرانجام سرنوشتش به دستگاه قضایی کشید.

وزیر اطلاعات تاکید کرد: ما همکاری تنگاتنگی با قوه قضائیه در این زمینه داشتیم و اطلاعات لازم را منتقل کردیم. متاسفانه در این زمینه آلودگی‌هایی برای برخی مدیران به وجود آمد که همگی قبل از این دولت بوده است.

علوی ادامه داد: ما با اشراف اطلاعاتی خود افراد موثر در این پرونده را شناسایی کرده و در اختیار دستگاه قضا قرار دادیم.

وی درباره حفاظت از دانشمندان هسته‌ای گفت: در این زمینه شورای امنیت کشور تصمیم می‌گیرد که از چه کسانی و با چه سطحی حفاظت صورت گیرد.

** تهدیدات علیه دانشمندان هسته‌ای را به اطلاع شورای امنیت کشور می‌رسانیم

وزیر اطلاعات اضافه کرد: ما با اشراف اطللاعاتی خود، اگر تهدیدی دانشمندان هسته‌ای را مورد توجه قرار دهد، بلافاصله آژیر خطر را به صدا در می‌آوریم و به شورای امنیت کشور اطلاع‌رسانی می‌کنیم

وزیر اطلاعات درباره عضوگیری موساد در کشور گفت: این امر تازگی ندارد و سرویس‌ها از هر ابزاری برای عضوگیری استفاده می‌کنند و فضای مجازی عرصه کارآمدتری برای آنان است.

(مشروح کامل سخنان وزیر اطلاعات را در ذیل بخوانید)

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، حجت الاسالم سید محمود علوی وزیر اطلاعات در ابتدای سخنان خود ضمن تبریک عید غدیر خم و میلاد امام هادی(ع) و تبریک سی‌امین سالگرد تاسیس وزارت اطلاعات، گفت: هرچند بسیاری از حرف‌های وزارت اطلاعات به دلایلی گفتنی نیست، اما این به دلیل عدم پیوند وزارت اطلاعات با مردم از طریق رسانه‌ها نیست. مردم ما باور دارند که وزارت اطلاعات تلاش خود را معطوف به آسایش و آرامش مردم کرده و از جان مایه می‌گذارد و سربازان گمنام در این زمینه با مایه گذاشتن از جان‌شان در این مسیر حرکت می‌کنند.

وی افزود: سربازان گمنام در عین بی‌نامی و خاموشی علاقمندند تا جایی که می‌شود و ممکن است به مردم خدمت کنند. امیدوارم این پیوند همیشگی معنادار و سازنده بین مردم و وزارت اطلاعات برقرار باشد که امیدواریم در این زمینه رسانه‌ها عاملی بین تشکیلات اطلاعاتی و مردم بزرگوار ایران باشند که همیشه این‌گونه بوده است.

وزیر اطلاعات با بیان اینکه بنده در دوره‌های مختلف چه در ارتش، چه در مجلس خبرگان رهبری و چه در دوران وزارت اطلاعات همیشه رسانه‌ها را به عنوان دوست‌دار خود می‌دانستم و در مراجعه‌ام به رسانه‌ها از نقش تاثیرگذار آنها و توجهات آنها نسبت به حساسیت‌های وزارت اطلاعات آگاه شدم، گفت: در عین حال وزارت اطلاعات حرف‌های زیادی نیز برای گفتن دارد. وزارت اطلاعاتی محیطی است که در بیرون زیاد شناخته شده نیست، اما درون زیبایی دارد. وقتی خودم به مانند شما بیرون از وزارت اطلاعات بودم درک روشنی از آن نداشتم و شاید تصوراتی داشتم که وقتی به داخل وزارت اطلاعات آمدم، دیدم که هیچ کدام از آن تصورات با واقعیت منطبق نیست.

حجت‌الاسلام علوی ادامه داد: اکثریت کارکنان وزارت اطلاعات از بچه‌های مومن، ولایت‌مدار، متدین‌، انسان‌دوست و علاقمند به خدمت هستند. هر چقدر که شناخت من نسبت به وزارت اطلاعات و کارکنان آن بیشتر شد، علاقه‌ من نسبت به آنها بیشتر شد. علاقه من با شناخت من آغاز شد و شناختم با ورودم به وزارت اطلاعات آغاز شد. حیف است که لازمه شناخت از وزارت اطلاعات، ورود به این وزارتخانه باشد. اینجا واقعیت زیبایی دارد. دیانت بچه‌ها، پایبندی به اصول و آیات قرآن از ویژگی‌های سرباز گمنام امام زمان(عج) است که شبانه‌روز خدمت می‌کنند.

وی با بیان اینکه وزارت اطلاعات رویکرد سازنده و ارزنده‌ای در جهت ایجاد امنیت  و خنثی کردن توطئه‌های دشمنان در جامعه دارد، گفت: امروز مشت آهنین وزارت اطلاعات در هر نقطه‌ای گلوی دشمنان این مردم را هدف گرفته و از آنها فرصت توطئه و اقدام را سلب کرده و امیدواریم به برکت این ایام، چهارمین دهه وزارت اطلاعات با دعای خیر مردم با موفقیت‌های بیشتر آغاز شود.

وزیر اطلاعات ادامه داد: وزارت اطلاعات امروز یک سازمان و یک تشکیلات دانش‌بنیان است. کارکنان وزارت اطلاعات از تحصیلات عالی برخوردارند. تعداد زیادی از عناصر وزارت اطلاعات تحصیلات دکترای خود را در رشته‌های مختلف جامعه‌شناسی، روابط بین‌الملل، روانشناسی و حقوق بین‌الملل گذرانده‌اند و بسیاری از کارکنان که هم‌اکنون مقطع کارشناسی‌ارشد دارند در حال تحصیل و رفتن به سمت دکتری و کسانی که مدرک کارشناسی دارند براساس سیاست وزارت اطلاعات این عزیزان به سمت کارشناسی‌ارشد حرکت می‌کنند.

حجت‌الاسلام علوی با بیان اینکه هدف این است که کارکنان ما در جهت ایجاد امنیت نرم در کشور یک حرکت دانش‌بنیان و کارشناسانه و نرم‌افزارانه داشته باشند، گفت: هدف ما ایجاد آرامش، نشاط، شادی و شادمانی برای جامعه است که اگر امنیت همراه با شادمانی باشد جامعه را در مسیر رشد و توسعه قرار می‌دهد.

به گزارش تسنیم، وزیر اطلاعات در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی از وزیر اطلاعات در خصوص روند تایید صلاحیت افراد برای پست‌‌های مدیریتی در کشور و انتقادهای صورت گرفته نسبت به این روند سوال کرد که علوی در پاسخ به وی گفت: در زمینه صلاحیت امنیتی کسانی که برای تصدی مسئولیت و سمتی مورد استعلام از وزارت اطلاعات قرار می‌گیرند، وزارت اطلاعات یک امانت‌دار است. قرآن به ما فرموده که خداوند به شما امر می‌کند که امانت را به اهلش بسپارید؛ بنابراین کسی که می‌خواهد عهده‌دار مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی ایران شود باید اهلیت او مسلم باشد که بخشی از این اهلیت نیز اهلیت امنیتی است که بر عهده وزارت اطلاعات است.

وی خاطرنشان کرد: اهلیت مدیریتی و سیاسی بر عهده ما نیست و بر عهده دستگاه‌های مربوطه است، البته آن بخشی از اهلیت سیاسی که با مسائل امنیتی مرتبط است باز هم به وزارت اطلاعات باز می‌گردد.

به گفته علوی، وزارت اطلاعات در برابر دو مسئولیت سنگین قرار دارد. یکی حساسیت‌های مسئولیت‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که باید به دست افراد واجد صلاحیت سپرده شود و دیگری حفظ، حیثت و آبروی افراد است.

"کسانی که برای تصدی مسئولیتی به وزرات اطلاعات معرفی می‌شوند، طبعا کسانی هستند که دارای شخصیت اجتماعی بوده و به عنوان سرمایه‌ای برای کشور محسوب می‌شوند و نمی‌شود به سادگی و با استناد به یک گزارش با حیثت و آبروی آنها بازی کرد، بنابراین وزارت اطلاعات از یک سو باید آبرو و حیثت افراد را حفظ کند. نمی‌شود آبروی آنها را بازیچه قرار داد و اساسا وزارت اطلاعات خودش را مجاز نمی‌بیند که با آبروی افراد آبرومند بازی کند، حتی اگر فردی که مورد استعلام قرار می‌گیرد و از نظر جایگاه اجتماعی در جایگاهی باشد که جامعه به غلط آن را در رده پایین ببیند، حساس است. یک نظافتچی خیابان و یا رفتگر شهرداری ممکن است در جای پائینی دیده شود، اما از نظر ارزش‌های دینی ما جایگاه والایی دارد و این فرد قطعا پیش خدا شخصیت و ارزش من وزیر اطلاعات را داراست، بنابر این ما با آبروی چنین افرادی بازی نمی‌کنیم."

وزیر اطلاعات با بیان اینکه باید آبروی افراد را حفظ و صیانت کنیم، گفت: از طرفی دیگر نیز از این جهت که مسئولیت‌های نظام در اختیار افرادی قرار گیرد که فاقد صلاحیت باشند، وزارت اطلاعات بار سنگینی بر دوش دارد.

حجت‌الاسلام علوی خاطرنشان کرد: وزارت اطلاعات مسئله تعیین صلاحیت را از حوزه فردی کارکنان خارج و به آن یک صورت جمعی داده و نظام‌نامه‌ای را طی سال گذشته تنظیم کرده‌ایم، نظام‌نامه‌ای که بتواند هم به دقت صلاحیت افراد را ارزیابی کند و هم از آسیب دیدن آبروی افراد جلوگیری کند.

** تشکیل شورای تعیین صلاحیت در وزارت اطلاعات

وی از تشکیل شورای تعیین صلاحیت در وزارت اطلاعات در خصوص تعیین صلاحیت‌ها خبر داد و اظهار داشت: تصمیم گرفتیم در زمینه پاسخ منفی به استعلام‌ها یک شورای تعیین صلاحیت تشکیل داده و برای آن نظام‌نامه پیش‌بینی کردیم که موارد استعلام منفی در این شورا مورد بحث قرار می‌گیرد و آن مواردی که واقعا راهی برای احراز اهلیت و صلاحیت‌شان وجود ندارد، لاعلاج نظر منفی خود را درباره آنها اعلام شود.

وزیر اطلاعات تاکید کرد: تدبیر وزارت اطلاعات این است که کمترین آسیب حیثیتی به افراد وارد شود و حدالمقدور مسئولیت‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در دسترس فاقد صلاحیت‌ها قرار نگیرد.

به گزارش تسنیم، خبرنگار واحد مرکزی خبر سوال خود از وزیر اطلاعات را به مهمترین اقدامات سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی بیگانگان در کشور و عملکرد وزارت اطلاعات در مقابله با این سرویس‌ها اختصاص داد که علوی در پاسخ گفت: طبیعی است که سرویس‌های جاسوسی در جهت آسیب وارد کردن به منافع نظام مقدس اسلامی ایران انواع تدابیر را به کار می‌گیرند و در انواع عرصه‌ها سعی می‌کنند به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران آسیب و ضربه وارد کنند.

** با خیلی از سرویس‌های کشورهای مختلف تبادل اطلاعات داریم

وی افزود: بحث تعامل سرویس‌ها و تقابل سرویس‌ها نیز با این روند جایگاه خود را پیدا می‌کند؛ البته همه سرویس‌ها در صدد ضربه زدن به همدیگر نیستند، بلکه برخی سرویس‌ها ممکن است با هم تعامل داشته باشند. سفرای اطلاعاتی به عنوان مسئولان ایستگاه‌های اطلاعاتی در کشورهای مختلف مستقر می‌شوند که جمهوری اسلامی ایران از این قاعده مستثنی نیست. امروزه با خیلی از سرویس‌های کشورهای مختلف تبادل اطلاعات داریم و در خیلی از کشورها نیز ایستگاه اطلاعاتی داریم و همکاری اطلاعاتی در منافع مشترک داریم.

وزیر اطلاعات با اشاره به خصمانه بودن رویکرد سرویس‌های اطلاعاتی موساد، MI6 ، CIA نسبت به جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: این سرویس‌های جاسوسی مسیر خصومت با جمهوری اسلامی ایران را در پیش گرفتند و طبیعی است که دنبال اهداف منفی باشند و یا ممکن است مستقیما در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وارد عمل شوند و اثرات منفی خود را بگذارند که ما علیه آنها وارد عمل می‌شویم.

حجت‌الاسلام علوی با بیان اینکه این سرویس‌های جاسوسی خصمانه ممکن است به شکل غیرمستقیم سرویس‌های دیگر را به کار گیرند تا کارهای نیابتی در کشورمان انجام دهند، گفت: فضای مجازی در این زمینه بهترین فرصت برای آنهاست تا از این طریق افرادی را به کار گیرند که دسته‌های اطلاعاتی ما نیز هوشیاری خود را در این‌گونه موارد حفظ کردند. به هر حال دنیا، دنیای تبادل اطلاعات است و این وظیفه ماست که هوشیاری خود را حفظ کنیم.

وی ادامه داد: وظیفه داریم نشان‌گاه‌های دشمن را مشخص، عناصر رابط را شناسایی و مدیریت کنیم و در صورتی که به انتقال اخبار سری کشور می‌پردازند در مورد آنها اقدام لازم را انجام دهیم که تا این لحظه وزارت اطلاعات موارد را هوشمندانه رصد کرده و عناصر مختلف را شناسایی و برخی از آنها را صیانت و از ادامه ارتباط باز داشتیم که موجبات انحراف سرویس رقیب و حریف را ایجاد کرده‌ایم.

وزیر اطلاعات در ادامه تصریح کرد: در این بین، اقدامات لازم را درباره کسانی که مرتکب خیانت به کشور شدند، از طریق دستگاه قضایی انجام دادیم و دستگاه‌های اطلاعاتی کشورهای خصم در نفوذ اطلاعاتی‌شان در حد بسیار بالایی به دیوار آهنینی از هوشمندی و هوشیاری ملت و فرزندان ایران اسلامی برخورده‌اند و الحمدالله در برابر ترفندهای دشمنان هوشمندی به خرج داده‌ایم و به دام سرویس‌های متخاصم نیفتادیم و آن بخشی هم که به این دام افتادند طعم تلخ خیانت را چشیده‌اند.

حجت‌الاسلام علوی با بیان اینکه مراکز حساس، صنایع هسته‌ای، دفاعی، موشکی و تکنولوژی پیشرفته ما عرصه‌های مورد علاقه برای سرویس‌های جاسوسی برای کسب اطلاعات است، گفت: آنها می‌خواهند در این زمینه تحقیقات خود را تکمیل کنند، چه در زمینه نرم‌افزاری و چه در زمینه سخت‌افزاری که نوعا در این مراکز حساس آموزش‌های مناسب توسط کارشناسان وزارت اطلاعات داده شده و کلاس‌هایی در این راستا نیز برگزار شده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری مهر در خصوص اقدامات وزارت اطلاعات در خصوص جریان‌های تندرو و افراطی شیعه در داخل کشور که موجب تحریک اهل سنت در جهت ایجاد اختلاف بین مسلمین می‌شود، گفت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند ایجاد اختلاف بین فرق اسلامی اعم از شیعه و سنی از مهمترین اهداف دشمنان اسلام است.

** وزارت اطلاعات در قبال اقدامات افراطی بیکار و بی‌تفاوت نیست

وزیر اطلاعات افزود: هر کسی که در جهت دامن زدن به اختلافات میان مذاهب اسلامی نقش ایفا کند دانسته یا ندانسته در زمین دشمن بازی کرده فرقی هم نمی‌کند چه افراطی‌هایی که به عنوان پیرو مذهب اهل سنت هستند، نقش تخریبی ایفا کنند و چه کسانی که از افراطیون شیعه هستند و اینگونه رفتار می‌کنند و همگی آب به آسیاب دشمن می‌ریزند. وزارت اطلاعات در قبال اینگونه اقدامات بیکار و بی‌تفاوت نیست بخصوص که این عناصر افراطی به دام سرویس‌ها جاسوسی می‌افتند. گاه مستقیم و یا گاه غیرمستقیم و از طریق چند واسطه مدیریت می‌شوند.

علوی افزود: براساس اطلاعاتی که داشتیم متوجه شدیم که یک سلسله کانال‌های ماهواره‌ای، تلویزیونی که به برنامه‌های دولت مغایر با امت اسلام پخش می‌کردند به نحوی به سرویس‌های انگلستان وصل بودند و آنها خط‌دهی می‌کردند؛ اطلاعاتی داریم که حتی کمک‌های مالی به آنها می‌شد منتهی این کمک‌های مالی به صورت مستقیم در اختیار این شبکه‌ها قرار نمی‌گرفت و از طریق دو یا سه واسطه این کار صورت می‌گرفت که آخرین واسطه در چهره یک انسان خیراندیش و متدینی که می‌خواهد خمس سال خود را حساب کند، هزینه‌های مالی را تامین می‌کردند.

وی با بیان اینکه اگر رسانه‌ها و یا جریان‌هایی ابزار دست سرویس‌ها قرار گیرند، یا زمینه ابزار شدن در دست سرویس‌ها را داشته باشد، تشکیلات اطلاعاتی در برابر آنان ساکت نمی‌نشیند، تاکید کرد: ما، یعنی دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران از یک سو آنها را هوشمندانه را رصد می‌کنیم، نوع حرکت‌ها را زیر نظر داریم، ارتباطات را کشف و بعد در زمان مناسب اقدام مناسب را انجام می‌دهیم.

وزیر اطلاعات با یادآوری تعطیلی برخی دفاتر ماهواره‌ای مخرب در وحدت مسلمین گفت: آنهایی که به رهنمودهای دلسوزانه مقام معظم رهبری که فرمودند توهین به شخصیت‌های مورد احترام اهل سنت حرام است، به این رهنمودهای امام المسلمین بی‌اعتنایی می‌کنند، دستگاه اطلاعاتی وظیفه خود تشخیص داد که در مورد آن تدبیر کند و اقدام لازم را انجام داده و خواهد داد.

** هر چه عملکرد جریان‌های افراطی رنگ و بوی ضدامنیتی پیدا کند، اقدام وزارت اطلاعات شدت می‌یابد

علوی ادامه داد: هرگونه حرکتی از این قبیل در کشور که موجب اختلاف بین مسلمانان را فراهم کند و امنیت وحدت اسلامی را برهم زند، وزارت اطلاعات نسبت به آن با حساسیت برخورد می‌کند و از اثرگذاری آنها جلوگیری می‌کند. با جریان‌های افراطی موجود در اهل سنت که سعی می‌کنند وحدت اسلامی را مخدوش کنند نیز برخورد مشابه می‌کنیم و هرچه عملکرد این جریان‌های افراطی رنگ و بوی ضد امنیتی پیدا کند، شدت عمل وزارت هم در ارتباط با آن متناسب با همان عمق انحرافی عملکرد آنها خواهد بود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فارس در خصوص اقدامات وزارت اطلاعات در رصد فعالیت‌های داعش اظهار داشت: گروهک داعش به دلیل اینکه ورای مرزهای ما هستند انتظار اشراف بر آنها به مانند اشرافی که بر اینگونه جریان‌ها در کشور داریم، نیست اما بیرون از مرزهای ما بودن، دلیل نمی‌شود که اشراف نداشته باشیم چرا که هر چند تهدیدهای داعش مستقیما مورد توجه سوریه و عراق است، اما خواه یا ناخواه امنیت ملی و منافع ملی ما را تهدید به خطر می‌کند و دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی ناگزیر باید در برابر آنها حساسیت به خرج دهند.

** اشراف اطلاعاتی مناسبی روی حرکات داعش داریم

وزیر اطلاعات ادامه داد: وزارت اطلاعات از سال‌ها پیش در بیرون از مرزها با همکاری کشورهایی که امنیت آنها توسط داعش به چالش کشیده شده بود، همکاری اطلاعاتی داشته است و دارای اشراف اطلاعاتی مناسب بر روی حرکت داعش بوده است؛ برنامه‌های داعش را پیش‌بینی کرده و به مقامات مسئول در نظام اعلام کرده‌ایم. قدم به قدم برنامه‌های داعش در عراق را به مقامات مسئول اطلاع‌رسانی کرده‌ایم.به گزارش تسنیم، وزیر اطلاعات ادامه داد: نوع حرکات داعش را پیش‌بینی کردیم و همین پیش‌بینی‌ها باعث شد که اقدمات صورت بگیرد که اگر این پیش‌بینی‌ها و این اقدامات نبود، امروز عراق، بغداد و سوریه وضعیت دیگری داشت.

** عناصر داخلی که به نوعی مرتبط با داعش بودند را شناسایی و تحویل دستگاه قضا دادیم

به گفته علوی، اقدامات داعش در چتر اطلاعاتی وزارت قرار دارد و هرگاه احساس شود که آنها مصالح امنیتی ما را مورد تهدید مستقیم خود قرار می‌دهند یا به دنبال گرفتن عناصری در داخل کشور هستند، وزارت اطلاعات وارد عمل می‌شود و تاکنون عناصری که به نوعی مرتبط با داعش بودند ر اشناسایی و در چنگ سربازان گمنام امام زمان(عج) قرار گرفتند و در اختیار دستگاه عدالت و قضا قرار دادیم.

خبرنگار تسنیم از وزیر اطلاعات پرسید "پس از تغییر دولت و نشستن حضرتعالی بر کرسی وزارت اطلاعات دولت یازدهم، شاهد آن هستیم که برخی شکایت‌های وزارت اطلاعات از تعدادی از گروه‌ها و افرادی که خوشنام نیستند، پس گرفته شده است. پس گرفته شدن شکایت از برخی افراد و نهادهایی نظیر انجمن صنفی منحله روزنامه‌نگاران ایران که تعداد قابل توجهی از هیئت مدیره سابق آن با رسانه‌های ضدانقلاب مشغول همکاری هستند، از جمله موارد سوال برانگیز است. آیا چنین رفتارهایی در مجموعه‌هایی مانند وزارت اطلاعات که فارغ از هرگونه خط و مشی سیاسی باید چشم و ناظر ارشد نظام باشد، شائبه سیاسی بودن برخی اقدامات این وزارتخانه را به دنبال نخواهد داشت؟" که علوی پاسخ داد: وزارت اطلاعات در اینگونه موارد کاملا حرفه‌ای عمل می‌کند.

"کارکنان وزارت اطلاعات وقتی وارد وزارت می‌شوند دو چیز را در آن کازیوهای ورودی وزارت می‌گذارند؛ یکی موبایل‌شان را و دیگری تمایلات سیاسی را. بنابراین کار به صورت حرفه‌ای انجام می‌شود. در موضوعاتی را هم که مورد بحث وزارت اطلاعات است ما وجدان عزیزانمان را به میان آوردیم و گفتیم که نسبت‌ها، عنوان‌ها، خوش‌نامی‌ها، بدنامی‌ها را به مراجع مربوطه واگذار کنند و کار حرفه‌ای اطلاعاتی خود را انجام دهند. به گونه‌ای که پیش وجدان خود متقاعد باشند که در قیامت می‌توانند جواب کار خود را در قبال یک مجموعه و یا یک فردی که انجام دادند بدهند."

** در ارتباط با جریان‌های سیاسی، مثل وزارت ورزش نسبت به تیم‌های مختلف هستیم

علوی با بیان اینکه ما در وزارت نمی‌توانیم تمایلات و مسائل سیاسی در تشخیص‌مان دخالت دهیم، اظهار داشت: در ارتباط با جریان‌های سیاسی، ما مثل وزارت ورزش نسبت به تیم‌های مختلف هستیم، اگر وزیر ورزش فرضا طرفدار تیم آبی باشد، نمی‌تواند در مسابقه تیم آبی و قرمز شرایطی را فراهم کند که آبی پیروز شود در این صورت صلاحیت وزارت  او زیر سوال می‌رود. او نهایتا می‌تواند دعا کند که تیمش پیروز شود اما نمی‌تواند در روند بازی دخالت کند. ما نیز اینگونه هستیم.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی