اعلام فساد و رشوه در وزارت نفت توسط زاکانی

دکتر علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پیرامون مفاسد اقتصادی به سوالات دانشجویان پاسخ داد.

بخشهایی از سخنان دکتر زاکانی که عمدتا مربوط به پرونده کرسنت می شود آمده است:
- یکی از رؤسای کمیسیون انرژی در دوره‌های قبل –که جزو وابستگان به اصلاح طلبان هم هست- جزو کسانی است که پول [رشوه] گرفته؛ ما سؤال‌مان این است که آیا نباید اصلاح‌طلبان این فرد فاسد را طرد کنند؟ کسی که وظیفه‌اش نظارت بوده، سند داریم که رشوه گرفته است. نماینده‌های آن دوره را برده بودند، برای دیدن سکوی مبارک. نماینده مجلس جمهوری اسلامی را به امارات برده و از آنجا به سکوی مبارک رفته بودند. با اینکه سکوی مبارک داخل خاک جمهوری اسلامی ایران است اما پرچم امارات بالای سکو بوده، و آن نماینده‌ها نه تنها سخنی نگفته و اعتراضی نکردند بلکه الان مدافع کرسنت نیز شده‌اند. باید بررسی شود که چرا برخی به نظام ظلم می‌کنند؟
- قبل از این که آقای زنگنه بیاید (وزیر شود) جلساتی که (در دادگاه کرسنت در اروپا) گذاشته می‌شد و اخباری که به ما می رسید به نفع ما بود، وقتی که آقای زنگنه آمد آنها گفتند شما به سه دلیل محکوم هستید، دلیل اول شما این فرد را وزیر کرده‌اید و مجلس خودتان هم به وی رأی داده است. نکته دوم افرادی را که می‌گویند در این پرونده فساد است را از وزارت نفت اخراج کرده‌اید.
نکته سوم هم اینکه یک عده داخل کشور شما از کرسنت دفاع می کنند، ۴ وزیر مصاحبه کرده بودند، برخی از مسئولین شرکت‌های دریایی و نفتی که از نزدیکان «م.ه» است مصاحبه کرده بود و برخی نیز قلم زده بودند و بعداً وزارت اطلاعات بررسی کرد که شرکت کرسنت برخی مطالب منتشر شده در روزنامه ها را خودش نوشته است و به نام افراد دیگر، با پول آگهی در روزنامه ها چاپ کرده‌اند.
یکی از افرادی که خودش مقاله نوشته بود، خودش به دفتر من آمد و گفت: من این مقاله را ننوشته‌ام، این مقاله را وکیل حقوقی کرسنت نوشته است. من نمی دانستم، به من داده‌اند و بعد با روزنامه ها هماهنگ کرده و آن‌ها چاپ کرده اند. روزنامه‌ها هم عموما روزنامه‌های ۲ خردادی هستند. چرا روزنامه‌های اصلاح‌طلب کورکورانه مدافع کرسنت شده‌اند و به مردم ظلم می‌کنند؟ آیا نمی‌دانند که چند ده میلیارد ضرر می‌کنیم؟ همه اسنادش وجود دارد و قابل بیان هم هست. ما نباید اغماض کنیم.
- همان طور که من سوال کردم، شما دانشجویان هم از آقای پورمحمدی بپرسید که چرا با اینکه سال ۸۶ و ۸۷ این اسناد فساد به داخل کشور آمده، در بازرسی کل کشور شما چکار کرده‌اید؟ برای ترجمه این اسناد چکار کرده اید؟ چرا باید چند سال در بایگانی بماند و همکاری نشود؟
- اسناد تازه سال ۸۷ به ایران وارد شد. یکی از نکاتی که بود این بود که هر زمان که از آقای زنگنه سند خواسته می‌شد می‌گفت، قراردادهای ما محرمانه است حتی به دستگاه های نظارتی هم نمی‌داد. هرگاه دستگاه‌های نظارتی از آقای زنگنه اشکالی می‌گرفتند، به بهانه محرمانه بودن سندی ارائه نمی‌شد. اما همین قراردادهای محرمانه و سری در دستگاه رایانه «ع. ی.پ.ی» در لندن کشف شده بود!
- به نظرم دستگاه های قضایی باید رسیدگی کند و دستگاه قضایی باید پاسخگو باشد که چرا پرونده کرسنت را رسیدگی نکرده است؟  دولت هم باید بگوید که چرا آدم هایی که در کرسنت دخیل بودند، الان به عنوان مسئول از آنها استفاده می‌کند؟ مجلس هم باید پاسخگو باشد که چرا پیگیری نمی‌کند؟

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی