- توضیحات
- :::
-
دسته: اجتماعی |
-
منتشر شده در شنبه, 01 آذر 1393 18:01 |
«ریشه» در فرهنگ لغات آغاز رویش و مبدا است. یعنی آغاز یک تولد، ریشه است که تا زمان مرگ، انسان را با آن میسنجند و ارزیابی میکنند. بعضا در چالشها یکی از عناوینی که برای تخریب طرف مقابل بر زبان آورده میشود «بیریشه» است که نشان از اهمیت ریشه دارد. ریشه در احزاب هم دارای اهمیت است؛ یعنی افرادی که نام آنها در تقاضای تاسیس حزب است، ریشه آن حزب را میسازند و میزان اعتبار آن احزاب هم بر اساس ریشه آنها تعیین میشود. برخی تشکلها هم هستند که ریشه نه در نام حزب با اعضای هیات موسس آن بلکه در تکتک اعضای آنهاست. میزان اعتبار این تشکلها به میزان اعتبار افرادی است که در آن رفتوآمد دارند و بعضا این اعتبار به اندازهای است که مسئولان وزارت کشور لزومی نمیبینند که از آنها درخواست کنند برای فعالیت خود درخواستی ارائه کنند. جامعتین از جمله این تشکلهاست که سابقه آنها بزرگترین اعتبار آنهاست.
ریشه کمرنگها درصدد ضربه به ریشهدارها
جامعه روحانیت از سوی بزرگانی از جمله شهید بهشتی، شهید باهنر، آیتا... هاشمیرفسنجانی، آیتا... موحدیکرمانی، حجتالاسلام روحانی و حجتالاسلام ناطقنوری و... تشکیل شد. این تشکل به عنوان بازوی قدرتمند امام خمینی(ره) فعال بود و برخی نیروهای آن ازجمله شهید مطهری و باهنر در همین راه به شهادت رسیدند. جامعه روحانیت فرازونشیبهای زیادی را تا به امروز پشت سر گذاشته است و برخی مانند آیتا... هاشمی که یکی از ارکان جامعه روحانیت محسوب میشد، به دلیل مشغله کاری در جلسات حضور پیدا نکردند. اولین ضربهای که برخی بهدلیل تعریف اشتباه از ماهیت فعالیت جامعه روحانیت به این تشکل وارد میکنند، خدشه به اعتبار آن است. مثلا روز پنجشنبه حجتالاسلام جعفر شجونی به ایلنا گفته بود که «ما اصلا آقای روحانی را به جلسات خودمان راه نمیدهیم» این جمله درحالی بیان شده است که برخی با شنیدن آن سوال کردند «آقای شجونی چه جایگاهی در جامعه روحانیت دارد که تعیین میکند چه کسی را باید راه داد و چه کسی را نباید راه داد»؟
ریشههای قوی که تکان نمیخورد
شاید آقای شجونی اطلاع ندارد که اعضای جامعه روحانیت پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاستجمهوری ازجمله نخستین افرادی بودند که به دیدار او رفتند. شاید هم شجونی فراموش کرده که نظر آیتا... مهدویکنی درباره آقای روحانی چه بوده است. ریشهای که در ابتدای گزارش به آن اشاره شد در اینجا مصداق دارد. حضور افرادی که ریشه محکمی ندارند در تشکلی که دارای قویترین ریشه دارد اگرچه باعث کوچکترین فشاری به ریشههای مستحکم نمیشود اما مشخص است که عضو با ریشه لرزان باید میزان اهمیت حضور خود را ارزیابی کند و بپذیرد با معیارهای تشکل جامعه روحانیت نسبتی ندارد. ماهیت جامعه روحانیت به نحوی است که مصالح ملی باید در اولویت باشد و دیدگاههای سیاسی دارای جایگاهی نباشد اما شجونی جلسات جامعه روحانیت را به میدان انتقام از روحانی کرده که توانست آرای بیشتر مردم را کسب کند.
درنهایت...
در نهایت به نظر میرسد بزرگان جامعه روحانیت که هنوز جایگزین آیتا... مهدویکنی را انتخاب نکردهاند، باید مراقب اظهارات اعضایشان باشند تا خللی در فعالیت این تشکل با سابقه وارد نشود. شاید لازم باشد یک جلسه به تبیین اهداف و مشی جامعه روحانیت پرداخته شود تا اعضایی که نمیتوانند خودشان را با آن شناسنامه همسو کنند، زودتر تصمیمی برای ماندن یا رفتن اتخاذ کنند
اضافه کردن نظر