به گفته رستگار، صدور مجوز استفاده از خميرمرغ در سوسيس و كالباس از سوي سازمان دامپزشكي نيز با وجود دستور سه سال قبل سازمان ملي استاندارد و تاكيد مكرر سازمان غذا و دارو طي چند ماه گذشته درباره ممنوعيت استفاده از خمير مرغ در فرآوردههاي پروتيني، همچنان ادامه دارد و هنوز متوقف نشده است. در حالي كه چند روز قبل رييس سازمان غذا و دارو هشدار داد كه با وجود الزام صنايع لبني به حذف كامل روغن پالم از لبنيات و جايگزيني روغن پالم با چربي طبيعي از پاييز امسال، همچنان ردپاي روغن پالم كه داراي درصد بالا و زيان آوري از اسيد چرب ترانس است، در برخي فرآوردههاي لبني مشاهده شده، رستگار روز گذشته تاكيد كرد كه بنا بر نتايج آزمايشهاي انجام شده پنج درصد از محصولات لبني، به طور غيرمجاز همچنان آلوده به روغن پالم هستند.
در واقع غير از تقلباتي كه وجود آنها در مواد غذايي براي سازمان غذا و دارو و آزمايشگاههاي مرجع محرز شده عامل ديگري كه سلامت شهروندان را به خطر انداخته يا باعث از بين رفتن ارزش غذايي محصولات ميشود نحوه نگهداري آنهاست كه اين اتفاق هم مورد اعتراض رستگار بود و درباره نحوه نگهداري اين اقلام و خطري كه براي سلامت انسان دارند هشدار داد و گفت: «در مورد آبهاي معدني با بررسيهايي كه از نمونههاي موجود در بازار انجام داديم مشخص شد كه مشكلات تقلبي در آنها وجود ندارد و سلامتي آنها تاييد شده است و معيارهاي لازم را داشتهاند. اما گاهي ميبينيم برخي مواد غذايي مانند آب معدني جلوي در مغازه گذاشته ميشود كه آفتاب شديدي به آن ميتابد و به دليل اينكه ظروفشان پلاستيكي است آلايندگي توليد ميكنند. همچنين پفك و چيپس در جلوي مغازهها نگهداري ميشود كه در معرض نور مستقيم آفتاب قرار ميگيرد و روغن موجود در آنها تجزيه شده و به مواد مضر تبديل ميشود يا گاهي به هنگام بارش باران در فصل پاييز و زمستان خوراكيهايي كه جلوي مغازهها نگهداري ميشوند رطوبت جذب كرده و باعث رشد مواد ميكروبي و قارچي ميشوند.»
تقلب در مواد غذايي كه موج آن طي چند ماه گذشته به اخبار پرخواننده تبديل شده اتفاق يكشبه نبوده و بايد ريشه آن را در سالهاي قبل جستوجو كرد. سالهايي كه گراني قيمت ارز و به تبع آن، مواد اوليه و اجراي فاز اول هدفمندي يارانهها و حذف يارانه توليد در مقابل افزايش تصاعدي قيمت سوخت و هزينه جاري صنعت، توليدكنندگان را در اغلب رشتههاي توليد واداشت كه با استفاده از مواد اوليه ارزان و بي كيفيت، معادله زيان بيشتر در مقابل سود كمتر را حل كرده و نتيجه را به نفع خود، معكوس كنند. گل رنگ، روغن پالم و خمير مرغ از جمله مواد اوليهيي هستند كه استفاده از آنها به انگيزه سودآوري بيشتر در مقابل هزينه كرد كمتر به ذهن توليدكنندگان خطور كرد و امروز، جايگزيني بدون مجوز براي افزايش قيمتي كه سود توليد كننده را همچنان تضمين كند دشوار است.