مصرف فراوان نمک و مرگ ایرانی ها / 50 درصد مرگ و میر زیر 55سالگی

حیات غرب - ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت : تغذیه مردم و نوع بسته‌بندی و نیز مواد نگه دارنده در بسته بندی‌های مواد غذایی منشا بسیاری از بیماری‌ها است که در چندین سال گذشته فعالیت خوبی که انجام شده کنترل بیماری های عفونی و افزایش امید به زندگی در بدو تولد بوده که این مهم از ۵۲ سال به ۷۳ سال رسیده و ۲۰ سال افزایش داشته است.

ملک زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر بیشتر مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های مزمن بوده گفت: بیماری‌های قلبی، عروقی، نارسایی کلیه و کبد ناشی از عوامل محیطی بوده که همان شیوه و روش غلط زندگی افراد است و در حال حاضر ۶۷ درصد ایرانی‌ها دارای اضافه وزن هستند.

وی افزود: ۸۵ درصد علت‌های مرگ و میر بیماری‌های غیرواگیردار بوده و بیش از ۱۷۰ هزار نفر از مردم کشور با داشتن مشکلات قلبی و عروقی سکته می کنند و ۱۰ سال زودتر فوت می‌شوند.

معاون تحقیقات‌ و فناوری وزیر بهداشت تصریح‌کرد: اگر بتوان عوامل آلودگی آب و هوا را کنترل کرد، امید به زندگی در افراد ۸ سال افزایش می‌یابد که در این عرصه ارتباط بخش سلامت با شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند بسیار مهم و تاثیر گذار باشد.

ملک‌زاده با اشاره به میزان مصرف نمک در کشور گفت: میزان مصرف نمک در کشور ۳ برابر نیاز بوده، در حالیکه ایده آل مصرف زیر ۴ گرم است که در کشور ما این رقم بین ۹ تا ۱۱ گرم بوده و این مهم سبب شده ۵۰ درصد ایرانی‌ها در سن ۵۵ سالگی به خاطر داشتن فشار خون فوت کنند.

وی افزود: بیش از ۳۵ درصد مردم کشورمان دارای قند، فشارخون، چربی خون و کبد چرب هستند که اگر بتوان با کمک شرکت‌های دانش بنیان ابزار دقیقی برای این مهم ساخت می‌توان در پیشگیری از این بیماری‌ها گام برداشت و با کمک تکنولوژی ۵ سال عمر افراد نیز افزایش پیدا می کند.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی