اکثر ایرانیان تغذیه نا سالم دارند

حیات غرب - بنابر آمار سالانه 92 هزار نفر در كشور بر اثر سكته قلبي، 43 هزار نفر بر اثر سكته مغزي، 31 هزار نفر بر اثر حوادث و سه هزار نفر بر اثر سرطان در كشور جان خود را از دست مي‌دهند. درضمن 19ميليون ايراني كم تحرك هستند، 47 ميليون نفر رژيم غذايي ناسالم دارند و نمك، چربي و قند بيش از حد مصرف مي‌كنند. روز گذشته معاون وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: 19 ميليون ايراني كم تحرك هستند، 47 ميليون نفر رژيم غذايي ناسالم دارند و نمك، چربي و قند بيش از حد مصرف مي‌كنند و مصرف ميوه، سبزي و لبنيات آنها كمتر از حد لازم است. علي اكبر سياري افزود: حرف اصلي وزارت بهداشت براي مردم فقط همين يك جمله است مصرف نمك، شيريني و چربي را محدود كنيد، نه اينكه اصلا نخوريد بلكه به اندازه نياز و كم بخوريد. معاون وزير بهداشت افزود: افزايش بيماري‌هاي غير واگير به ويژه بيماري‌هاي قلبي-عروقي، سرطان و بيماري‌هاي تنفسي مشكل جهاني كه بخش مهمي از آن به تغذيه ناسالم و كم تحركي مربوط است و البته ژنتيك نيز در بروز اين بيماري‌هاي نقش دارد. سياري هشدار داد: مخاطرات سلامت مردم ايران البته فقط اين بيماري‌ها نيست، اعتياد در كشور رو به افزايش است، سن اعتياد كاهش پيدا كرده و حوادث و ايدز نيز جزو مخاطرات اصلي سلامت مردم است. معاون وزير بهداشت گفت: 19 ميليون ايراني كم تحرك هستند، 47 ميليون نفر رژيم غذايي ناسالم دارند و نمك، چربي و قند بيش از حد مصرف مي‌كنند و مصرف ميوه، سبزي و لبنيات آنها كمتر از حد لازم است.

آمار مرگ سرطان، سكته و حوادث در ايران

سياري ادامه داد: سالانه 92 هزار نفر بر اثر سكته قلبي، 43 هزار نفر بر اثر سكته مغزي، 31 هزار نفر بر اثر حوادث و سه هزار نفر بر اثر سرطان در كشور جان خود را از دست مي‌دهند. به گزارش ايرنا، معاون وزير بهداشت اضافه كرد: راه حل كاهش اين ميزان مرگ در كشور اين است كه روزانه حداقل نيم ساعت ورزش كنيم، از اضافه وزن و چاقي جلوگيري كنيم، كاهش وزن سخت است و نگهداشتن آن سخت‌تر اما بايد همت كنيم.

88 درصد مردم ايران تغذيه ناسالم دارند

در ادامه مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: 88درصد مردم تغذيه ناسالم دارند و 44درصد مرگ‌هاي قبل از 70 سالگي به تغذيه نامناسب و بيماري‌هاي غير واگير ناشي از آن مرتبط است. زهرا عبدا...ي افزود: تغذيه سالم نقش بسيار مهمي در كنترل و پيشگيري از بيماري‌ها دارد، به طوري كه 80 درصد بيماري‌هاي قلبي و عروقي و 30 درصد سرطان‌ها با تغذيه سالم قابل پيشگيري است.

10ميليون نفر فشار خون بالا دارند

عبداللهي اضافه كرد: 19درصد افراد در گروه سني 15 تا 64 سال كشور نيز فشار خون بالا دارند كه حدود 10 ميليون نفر از جمعيت كشور را شامل مي‌شود و البته در گروه سني 45 تا 65 سال 48 درصد افراد دچار فشار خون بالا هستند. مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت گفت: مهم‌ترين علت فشار خون بالا مصرف نمك بيش از حد است، حد مجاز مصرف نمك پنج گرم براي افراد جوان و سه گرم براي سالمندان است. او افزود: نكته مهم درباره مصرف نمك مورد نياز اين است كه اين نمك حتما بايد از نوع يددار و نمك تصفيه شده مورد تاييد وزارت بهداشت باشد و نمك‌هايي كه با عناوين مختلف مانند نمك شفا، دريا يا طبيعي عرضه مي‌شوند حاوي فلزات سنگين و ناخالصي‌هايي هستند كه مشكلات كبدي را افزايش مي‌دهند. مديركل دفتر بهبود تعذيه وزارت بهداشت اضافه كرد: هر بطري نوشابه نيز 28 گرم شكر دارد و علاوه بر اينكه باعث اضافه وزن و چاقي مي‌شود، كلسيم بدن را نيز از بين مي‌برد، قند و شكر زياد ضررهاي ديگري هم دارد و فشار خون و بيماري‌هاي قلبي- عروقي از ديگر مخاطرات مصرف زياد قند و شكر است. عبداللهي گفت: مصرف چربي نيز عامل مهم بروز سرطان به ويژه سرطان سينه، پروستات و روده است. چربي‌ها همچنين از عوامل اصلي بيماري‌هاي قلبي- عروقي هستند. به گزارش ايرنا، او افزود: اسيد چرب ترانس و اشباع كه در روغن‌هاي جامد و نيمه جامد وجود دارد، چربي‌هاي مفيد يا HDL را كاهش و چربي‌هاي مضر يا LDL را در بدن افزايش مي‌دهند.

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی