سایبر سایکولوژی چیست؟


حیات غرب - سایبر سایکولوژی ( روانشناسی اینترنت یا روانشناسی شبکه) شاخه ای از روانشناسی است که در حال رشد بوده و تمامی پدیده های روانشناختی که همراه و یا تحت تأثیر تکنولوژی قرار دارند را شامل می شود.

سایبرسایکولوژی به مطالعه ذهن انسان و رفتار او در زمینه ارتباط بین انسان و ماشین ها فعالیت دارد.

موضوعاتی مانند هویت آنلاین، روابط آنلاین، تیپ های شخصیتی در فضای مجازی، انتقال به کامپیوتر، اعتیاد به کامپیوتر و اینترنت، رفتارهای عود کننده در فضای مجازی، تغییر جنسیت آنلاین و … به عنوان بیشترین موضوعات این رشته هستند.

شبکه اجتماعی و رفتارهای سایبری روانشناختی

فیس بوک، به عنوان اولین رسانه اجتماعی جهانی، تأثیرات بیشماری بر وضعیت روانشناختی کاربران خود گذاشت. فیس بوک با الگوی ارتباط یک فرد با افراد دیگر، اجازه می داد تا فرد اطلاعاتی در مورد زندگی خود مانند فعالیت های اجتماعی و عکس هایش را به اشتراک بگذارد. این مدل ارتباط در سال ۲۰۱۰، با افزودن گزینه گفتگوی آنلاین تغییر کرده و به کابران اجازه می داد تا بتوانند روابط فرد به فرد خود را ارتقا دهند. در زمانی که کاربران فیس بوک از متصل بودن به دیگران راضی هستند، استفاده مداوم از آن سلامت روانی آنها را مورد تهدید قرار می دهد.

 

افسردگی، اعتماد به نفس پایین، احساس تنهایی و روابط منفی تمامی از نتایج استفاده مکرر از این شبکه اجتماعی است. از دیگر شبکه های اجتماعی که  تأثیر آن را در زندگی افراد اطراف خود میبینیم، می توان به اینستاگرام، تلگرام، واتس اپ، وایبر و… نام برد. گزینه کوتاه و مختصری با عنوان “لایک” (می پسندم) که زندگی شخصی فرد را در یک جامعه عمومی افشا می کند، و یا دست یابی به تصویری از خود از طریق این شبکه ها دلایل ابتدایی هستند برای توضیح مشکلات روانشناختی که از این طریق ایجاد شده اند.

 

این مشکلات روانشناختی را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:

افسردگی

اعتماد به نفس پایین

جدا افتادگی اجتماعی

روابط منفی

ترس از دست دادن و بی خبری

اختلال خواب

رفتارهای اعتیاد گونه

اختلال خوردن

اختلالات اضطرابی

ترس از طرد شدن در فضای مجازی

روان درمانی در فضای مجازی

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی