حیات غرب - یکی از مشکلات ما در سطح کشور و بصورت پر رنگتر ، کرمانشاه این است که بخش زیادی ازکار های اجرایی به افرادی سپرده شده است که اهلیت آن کار را ندارند .
همین که فرد بتواند با چند مسئول رایزنی کند و خودی نشان دهد کافی است تا ارتباط بر تخصص پیشی گرفته و در گردونه مدیران مادام العمر قرار گیرد .
این افراد اگر تعهد در وجودشان قوی باشد ، باید مسئولیتهای غیر مرتبط را نپذیرند . متاسفانه بسیار به ندرت شاهد این اتفاق بوده ایم .این افراد بصورت آزمون و خطا مسیری را طی میکنند . میز مدیریت، آنها را دچار عُجب و توهم می کند که متاسفانه باب مشورت خیر خواهانه را نیز به روی خود می بندند .
این افراد مدیریت را میراث خود می دانند. اگر از مدیریت جایی برداشته شدند، انتظار دارند حتما مدیریت بخشی دیگر به آنها سپرده شود . مشخص نیست این چرخه نامبارک چرا و چگونه در فرهنگ ما جا خوش کرده است.
کرمانشاه مظلوم و زخمی برای اشتغال زایی استعدادهای فوق العاده نابی در بخش گردشگری دارد . ولی متاسفانه تا کنون نتوانسته ایم از این قابلیت استفاده مطلوب ببریم. یکی از دلایل آن انتخاب مدیرانی است که سنخیتی با این حوزه ندارند .
متاسفانه آقای بالایی مدیر گل میراث فرهنگی و گردشگری علی رغم ویژگیهای خوب اخلاقی، نتوانست این انتظار به حق مردم را برآورده کند . بیشتر از انتشار اخبار و اطلاعات خوش آب و رنگ از سوی این اداره ، نمود خارجی فعالیتهای مدیریت مهم است که چیز زیادی دیده نمی شود .
جلیل بالایی مدیرکل میراث فرهنگی ابتدا قرار بود فرماندار سنقر شود به دلایلی این اتفاق روی نداد. تعدادی از اصلاح طلبان برای ایشان طومار تهیه و به پایتخت نیز ارسال کردند .این کار هم تاثیری نداشت . ( البته تعدادی از اصلاح طلبان بعد از این کار متوجه شدند نباید با این شدت از جلیل بالایی دفاع می کردند )
وقتی فرمانداری سنقر نشد آقای جلیل بالایی مدیرکل دفتر روستایی و شوراهای استانداری شدند .پس از مدتی و در پی اختلاف شدید مدیر کل قبلی میراث با استاندار وقت ، ایشان را بعنوان مدیر گل میراث انتخاب کردند.
برای موفقیت در میراث فرهنگی و گردشگری ، مدیر باید خلاقیت، تخصص و تجربه کافی را در این حوزه داشته باشد. تا بتواند قابلیتها استان را برای جذب گردشگر ، در سطح بین المللی معرفی کرده و افق دیدی فراتر از استان و کشور داشته باشد . مدیر این بخش باید تسلط به زبان خارجی داشته داشته تا بدون واسطه به منابع مختلف دسترسی پیدا کند تا مطالبی کلیشه ای و دست چندم به او تحمیل نشود.
این مدیریت سنخیتی با کارآقای جلیل بالایی نداشت فقط بخاطر چرخه مدیریت در این بخش قرار گرفت. ممکن است استدلال شود مدیرکل روستایی و شورا های استانداری ،هم سنخ با میراث است . همه می دانیم این صحبت توجیهی نا شیانه است و هر کدام شرح وظایف متفاوتی دارند . هر چند ممکن است مثل بسیاری از بخشها این دو حوزه هم مختصری هم پوشانی داشته باشند.
اگر بخش توسعه گردشگری و میراث فرهنگی احیا شود، تعداد قابل توجهی از مردم و جوانان مشغول بکار خواهند شد. این در صورتی است که مدیریت این بخش تخصص لازم را داشته و مشکلات و موانع داخلی و خارجی را خوب بشناسد .اشراف کاملی در مبحث گردشگری در سطح جهان داشته باشد . مدیر این بخش باید بین المللی به موضوعات نگاه کند .
متاسفانه در زمان بالایی این اتفاق روی نداد و دلخوش به موضوعاتی روز مره بودیم که زیاد راهگشا نبوده و قدمی موثر در راه جذب سرمایه های بین المللی به کرمانشاه نبود.
اگر مدیر منتظر بودجه کشوری باشد تا کار کند در این صورت هر کسی می تواند مدیریت کند . مدیر یعنی خلاقیت و نوآوری که متاسفانه در نزد بسیاری از مدیران چرخشی ما این موضوع نا مانوس است.
اکنون که ندای تغییرات مدیران در استان کرمانشاه به راه افتاده است. یکی از ادارات حساس اداره میراث فرهنگی و گردشگری است . شنیده می شود پیشنهاد آقای ایزدی فرماندار فعلی کنگاور ممکن است در دستور کار قرار گیرد . ایشان رشته تحصیلیش در این بخش بوده و مدت بسیار زیادی از خدمت اداری خود را در این حوزه سپری کرده و مرحله به مرحله از پایین به بالا تجربه کسب نموده است . فارغ التحصیل زبان انگلیسی و مترجمی و کار شناس ارشد حوزه گردشگری بوده و آزمون و خطاها را در این بخش طی کرده است. اکنون زمان باردهی این درخت است تا اندوخته ها خود را برای دیار مادری بکار ببندد .
امید که برای این اداره حساس تصمیم گیران کشوری و استانی گزینه ای مطلوب انتخاب کنند .
رضا منتظریانی