حکایت حرف مفت می گوید

 

 

 

روایتی از حرف مفت تلگرافخانه وحرف مفت تلگرام توسط افرادی که در فضای واقعی مشکل برایشان پیش آمده و در فضای مجازی بصورت استتار شده و بی هویت سخن می گویند .

روزی که تلگرافخانه در تهران افتتاح شد مردم باور نمی کردند که از شهری به شهر دیگر امکان مخابره تلگرافی باشد و مقاصد و منویات افراد را بتوان از مسافات بعیده اصغاء نمود . مهمتر آنکه برخی همچون هم اکنون برای مردم حجت تعیین می کردند که  ارواح شیاطین! در سیمهای تلگراف قرار دارد و مردم ساده را نه با فیلتریگ بلکه با حرف و حدیث متقاعد می کردند که به طرف تلگرافخانه نروند چون حرام است. مثل امروز که برخی متوهمان امر می کنند تلگرام از از دشمن است و شیطان بزرگ در آن لانه کرده است.مردم ساده ی آن روزگار و این روزگار می پذیرفتند و می پذیرند.

با وجود تشویق دولت که می گفت: ارسال مطالب مهم و فوری به وسیله تلگراف انجام دهید. مع هذا مردم زیر بار نمی رفتند و این موضوع را بیشتر به شوخی و مطایبه تلقی می کردند.
وزیر تلگراف وقت مرحوم علیقلی خان مخبرالدوله برای تشویق مردم همچون دولت تدبیر و امید امروز ، تدبیری به خرج داد . با اجازه شاه یکی دو روز به مردم اجازه داد که مجانی با دوستان یا طرف خود که در شهرهای دیگر صحبت کنند . چیزی بپرسند و جواب بخواهند تا مردم یقین کنند که تلگراف شعبده بازی نیست . مردم هم ازدحام کردند و سیل مخابرات به ولایات روان شد . هرکس هر چه در دل داشت از سلام و تعارف و احوالپرسی و گله و گلایه و شوخی و جدی بر صفحه کاغذ آورده به طرف مخاطب مخابره نمود زیرا حرف مفت بود و فطرت آدمی به سوی هر چه که مفت باشد گرایش پیدا می کند 
چون چندی بدین منوال گذشت و مقصود دولت در جلب تلگراف حاصل شد، مخبرالدوله به متصدیان تلگرافخانه ها دستور تلگرفخانه ها را به سبک قدیم فیلتر کنند .و این جمله را بر بالای در ورودی تلگرافخانه الصاق نمایند " از امروز به بعد حرف مفت قبول نمی شود " و برای هر کلمه یک عباسی باید پرداخت شود.
پیداست برای آنهایی که به حرف مفت عادت کرده بودند به هیچ وجه قابل قبول نبود که متصدیان مربوط به آنها بگویند حرف مفت نزن و حرف مفت نگو زیرا حرف قیمت دارد و بی تامل نباید به گفتار دم زد و به همین جهت از آن روز به بعد کلمه حرف مفت در اذهان مردم جزء کلمات ناخوشایند تلقی گردید و افرادی را که بدون تامل و اندیشه مطلبی اظهار کنند با عبارت حرف مفت نزن یا حرف مفت نگو متقابلاً پاسخ می گیرند.
اخیرا نیز از برکت سر فضای مجازی تلگرام که چون تلگرافخانه مجانی است، برخی افراد با راه انداختن گروهی مجهول حرف مفت خود را نصیب دیگران می کنند . این سخنان اگر صحت داشته باشد چرا توسط افراد شناخته شده یا رسانه های شناسنامه دار بیان نمی گردد .که در صورت خلاف بتوان پیگیری حقوقی کرد؟

 لذا بلوغ عقلی ایجاب می کند که دقت کنیم اگر شخصی درقالب غیر رسمی و بدون هویت مشخص  شروع به حرف مفت زدن کردند، نباید شک کرد که مشکل برایش پیش آمده است.و باید سیستمی غیر از فیلترینگ برای مهار اینگونه افراد مشکل دار در نظر گرفته شود .
بسیار دیده شده فردی از مدیری تقاضای غیر معقول و خارج از عرف سازمانی داشته و چون برآورده نشده است شروع به تخریب و اراجیف گفتن کرده است و مدیر نمی داند از چه کسی باید شاکی شود .

 

 

 

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی