احمد حیدری - وکیل دادگستری
پوپوليسم، عوام گرايي يا توده گرايي بزرگترين آفت يا معضل در اين كشور به ويژه هنگام انتخابات است. اعمال و كاركرد پوپوليستي در اداره كشور از هرلحاظ تأثيرات منفي خاص خود را داردو باعث طرد و به كنار گذاشتن نيروهاي مجرب و شايسته و همچنين ظهور نيروهاي ناكارآمد و ضعيف در دستگاه و دواير حكومي مي گردد.
با اين حال اين افراد عوام فريب، با شعارهاي غيره قابل تحقق، خود را منجي جامعه و مردم معرفي مي نمايند و با طرفداري از حقوق و علايق مردم سعي در فريب مردم نموده و مصلحت عمومي جامعه را فداي منافع شخصي خود مي نمايد.
سردادن شعارهاي پوپوليستي در اين موقعيت زماني و مكاني با وجود مشكلات و معضلات نظير ،بيكاري ، مسائل معيشتي، مفاسد اقتصادي و ...كه جامعه با آن دست و پنجه نرم مي كند توهين به شعور سياسي اين مردم است.
امروزه كانديداهاي احتمالي در بسياري از شهرهاي كوچك، فارغ از توسل به وعده هاي دروغين، خود را منصوب نهادها و دواير حكومتي معرفي مي نمايند بلكه بتوانند با اين ترفند، در جلب آرا مردم توفيق حاصل نمايند.اين در حالي است كه قوانين و مقررات حاكم بر كشور اجازه ورود و مداخله دستگاههاي اجرايي و نهادهاي امنيتي ، نظامي و انتظامي را در بحث انتخابات نداده است و به كرات بنيان گذار جمهوري اسلامي ايران امام خميني(ره) و همچنين مقام معظم رهبري در فرمايشات گوهربارشان، در خصوص مداخله دستگاهها و دواير دولتي در انتخابات هشدار داده اند.
با اين وصف اولا، جالب است بدانيد كه اگر نماينده از جانب نهادهاي مورد ادعاي اين افراد منصوب ميشوند چرا حاكميت و دولت جهت برگزاري انتخابات كه ركن ركين دموكراسي است اين همه هزينه پرداخت مي نمايند. ثانيا اصل نمايندگي مبناي مشاركت غير مستقيم مردم در حكومت از طريق نمايندگان خويش است حال اگر اين افراد وابسته به جاهاي خاص باشند آيا مي توان گفت به وظايف قانوني خود عمل مي نمايند.
در حاليكه نماينده پل ارتباطي فيمابين مردم و حاكميت است مي طلبد مردم با دقت لازم و به دور از هياهو و جنجال و در نظر گرفتن مسائل عشيره اي و قبيله اي و صرفا با مد نظر قراردادن منافع عمومي جامعه و شايستگي هاي افراد، گزينه اصلح را انتخاب ، و كانديداهاي احتمالي نيز با شفاف سازي و تبيين برنامه هاي خود در محافل عمومي به دور از هر گونه حاشيه سازي و عوام فريبي اقدام نمايند.