کاهش ۶ میلیون هکتاری جنگل‌های ایران

حیات غرب - استاد منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: ما هشت سال جنگیدیم تا یک وجب از خاک این کشور را از دست ندهیم ولی چطور سالی دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن خاک از دست می‌دهیم. این میزان فرسایش به معنای از دست رفتن ۲۰ تن خاک در هر هکتار است. چرا با زمین اینطور رفتار می‌کنیم؟به گفته حسن احمدی در سال ۱۳۳۲ ایران و ترکیه هریک ۱۸میلیون هکتار جنگل داشتند اما اکنون وسعت جنگل‌های ایران به ۱۲ میلیون هکتار کاهش پیدا کرده و ترکیه جنگل‌های خود را به ۴۰ میلیون هکتار رسانده است. اوبا بیان اینکه امروز منابع طبیعی ایران در وضعیتی بحرانی است، گفت: اگر برنامه‌ای برای این بحران نداشته باشیم هر آنچه که داریم از بین خواهد رفت و اگر منابع طبیعی از بین برود کشاورزی هم نخواهیم داشت. احمدی ادامه داد: تخریب کنونی منابع طبیعی در یک روند تاریخی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و از ۶۰ سال پیش آغاز شده است؛ باید برای جلوگیری از ادامه این روند فکری اساسی کرد. این استاد دانشگاه تهران به نقش جنگل‌ها و مراتع در جذب روان‌آب‌ها اشاره کرد و گفت: یک هکتار جنگل به جذب دو هزار مترمکعب آب کمک می‌کند و اگر جنگل از بین برود آب هم نمی‌تواند در خاک نفوذ کند همان‌طور که در سیل‌های سال‌های گذشته در مناطقی که جنگل‌ها تخریب شده است دیدیم. احمدی با بیان اینکه از ۴۳ مخاطره طبیعی که در دنیا تعریف شده است، ۳۴ مخاطره در ایران وجود دارد، افزود: مخاطراتی چون بحران آب، سیل، فرونشست زمین، بیابان‌زایی و... نتیجه تخریب پوشش گیاهی است. او در ادامه با انتقاد از تخریب جنگل‌ها در کشور خاطرنشان کرد: سال ۱۳۳۲ ایران و ترکیه هریک ۱۸ میلیون هکتار جنگل داشتند اما اکنون وسعت جنگل‌های ایران به ۱۲ میلیون هکتار کاهش پیدا کرده و ترکیه جنگل‌های خود را به ۴۰ میلیون هکتار رسانده است. این استاد دانشگاه تهران افزود: در ایران سالانه ۱۰ هزار هکتار جنگل‌کاری صورت می‌گیرد؛ این رقم در کشور چین ۱۰ میلیون هکتار و در کره جنوبی ۱۵۰ هزار هکتار است. 

پلنگ شرق تهران 
به زیستگاه خود بازگشته است

 مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از شهروندان خواست از هرگونه تعلیف و غذادهی به حیات وحش بدون هماهنگی با محیط زیست و پاسگاه‌های محیط‌‌بانی خودداری کنند. علیرضا مزینانی با اشاره به اینکه همزمان با بارش در ارتفاعات استان و کمبود علوفه برای حیات وحش، علوفه دهی زمستانه حیات وحش منطقه حفاظت شده ورجین توسط محیط‌بانان این منطقه انجام می‌شود، افزود: با توجه به اینکه در این شرایط احتمال نزدیک شدن حیات وحش به مناطق مسکونی وجود دارد، شهروندان از تغذیه و علوفه دهی به گونه‌های وحشی خودداری کنند. او با اشاره به اینکه همزمان با فصل سرما، برنامه‌ها و اقدامات حفاظتی برای صیانت از حیات وحش در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان تهران افزایش می‌یابد، افزود: گشت، پایش و کنترل مناطق در فصل سرما به علت احتمال افزایش حضور شکارچیان و سوءاستفاده متخلفان تشدید می‌شود. مزینانی به موضوع مشاهده پلنگ در حاشیه شرق شهر تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان در حاشیه شهر تهران بوده و همچنین مناطق نظامی در این مناطق وجود دارند، مشاهده گونه‌های حیات وحش از جمله پلنگ در این مناطق دور از ذهن نیست. او با بیان اینکه پس از اطلاع از مشاهده این حیوان در این منطقه تیم‌های مجرب شامل دامپزشک، کارشناسان و محیط‌بانان با تجهیزات بیهوشی و زنده‌گیری به محل اعزام شدند، ادامه داد: پس از حدود 3 هفته رصد منطقه خوشبختانه پلنگ مورد نظر از محل مورد اشاره خارج و به زیستگاه خود در مناطق طبیعی استان بازگشته است. 
 
کلافگی مردم مازندران از قطع مداوم آب‌ در زمستان
افت فشار و قطع آب در برخی مناطق شرق مازندران، شهروندان را با مشکل جدی مواجه کرده است به طوری که قطع آب در برخی از شهرها و روستاها باعث نارضایتی شهروندان از بی‌توجهی مسئولان مربوط شده است. قطع مکرر و کمبود آب آشامیدنی شرق مازندران در شهرستان‌های بهشهر، نکا و گلوگاه در حالی است که انتظار می‌رفت به دلیل وجود سد گلورد و ذخیره آبی در این سد از مشکلات آب و قطع مکرر آن در این شهرستان‌ها کاسته شود،  اما به دلیل آبگیری نشدن کامل سد گلورد مردم این‌مناطق همچنان با تنش آبی در فصول مختلف و حتی در پاییز هم روبه‌رو هستند. 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی