افزایش فضاهای فرهنگی در کرمانشاه وارتقاء تعاملات اجتماعی



 در بهار امسال شهر کرمانشاه شاهد افتتاح سه فرهنگسرای شهر، گل نرگس و کوثر بود که در جهت جبران کمبود فضاهای فرهنگی و هنری در این شهر برای ارتقاء تعاملات اجتماعی مردم گام‌ موثری به حساب می‌آیند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، یکی از کارکردهای اماکن فرهنگی حمایت از فرهنگ دیاری است که مردمان آن میراث دار اقوامی هستند که گذشته پرافتخاری دارند و کمبود اماکن فرهنگی و هنری در کرمانشاه بدون شک در سال‌های گذشته فضای فرهنگی جامعه را دستخوش تغییراتی کرده است که نخستین آسیب آن را می‌توان در وقوع برخوردهای اجتماعی جستجو کرد.

از این رهگذر بازرترین وجه کمبود اماکن فرهنگی و هنری در کمبود سالن‌های سینما در شهر کرمانشاه و استان رقم خورده است زیرا محروم شدن از تجربه مشاهده گروهی یک فیلم در یک مکان فرهنگی به عنوان یک تجربه اجتماعی در آمادگی برای داشتن یک زندگی اجتماعی تأثیرگذار است.

بر کسی پوشیده نیست برای فرهنگسازی در مورد موضوعات مختلف اجتماعی و هر آنچه در جامعه نمودی از فرهنگ دارد نیازمند زیرساخت‌های اساسی هستیم که بسته به نیاز جامعه و خواسته مسئولان باید به درجه ارزشمندی از فرهنگ هر جامعه متناسب با ضروریات روز برسد و کمبود فضاهای فرهنگی و عدم استفاده از کارکردهای آنها در جامعه، نشان می‌دهد این مسئله در گذشته مدنظر مسئولان نبوده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر کرمانشاه با اشاره به کمبود اماکن فرهنگی در شهر کرمانشاه گفت: براساس ضرورت وجود اماکن فرهنگی و هنری با توجه به ظرفیت‌های این مراکز، شورای شهر کرمانشاه احداث اینگونه مراکز در در مناطق مختلف شهر کرمانشاه را در دستور کار قرار داده است.

 

3 فرهنگسرا در بهار امسال در کرمانشاه افتتاح شد

جواد جعفری از اضافه شدن 6 فرهنگسرا به شهر کرمانشاه تا پایان امسال خبرداد و افزود: تاکنون سه فرهنگسرای شهر، گل نرگس و کوثر برای جبران بخشی از کمبود فضاهای فرهنگی شهر کرمانشاه افتتاح شده‌اند و سه فرهنگسرای باقیمانده تا پایان سال افتتاح و آماده خدمات‌دهی به همشهریان می‌شوند.

توسعه و ترویج مباحث فرهنگی و ارتقاء فرهنگی شهروندی می‌تواند اولویت کاری این فرهنگسراها در شهر کرمانشاه باشد که براساس آموزش امور فرهنگی و هنری در بخش‌های مختلف قابل دستیابی است و این مسئله که فرهنگسراهای موجود مکانی برای حضور اقشار مختلف در کنار یکدیگر را فراهم می‌کند کارکرد مهم این مراکز خواهد بود.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر در مورد برنامه‌های شورای شهر برای توسعه مراکز نمایشی در شهر با اشاره به اینکه تاکنون در زمینه تأسیس سینمای جدید تصمیمی از سوی شورای شهر کرمانشاه اتخاذ نشده و می‌افزاید: در حال حاضر برنامه خاصی که منجر به تأسیس سینمای جدید در کرمانشاه بشود در دست اجرا نیست.

جواد جعفری با اشاره به هزینه 26میلیارد ریالی برای احداث سه فرهنگسرا در شهر کرمانشاه گفت: با بهره‌برداری از این سه مرکز فرهنگی در مجموع 3600 مترمربع فضای فرهنگی به کرمانشاه اضافه شد و با توجه به داشتن سالن‌های نمایش کوچک در این فرهنگسراها می‌توان برنامه‌هایی برای نمایش فیلم در این مراکز ترتیب داد.

مجموعه تئاتر شهر که در بر دارنده دو سالن نمایش استاندارد و مجهز است در کنار چندین سالن دیگر در شهر کرمانشاه مجموعه‌ای از اماکن فرهنگی را به‌وجود آورده‌اند که توجه به کارکردهای فرهنگی این اماکن ضروری است ولی آنچه که امروز مشاهده می‌شود محوریت این اماکن برای برگزاری همایش‌های گوناگون در سطح شهر است که بطور عمده بر کیفیت فرهنگی این مراکز چیزی اضافه نمی‌کند.

در حال حاضر در استان کرمانشاه سه سینما با داشتن 3 سالن سینما فعال هستند و براساس اعلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه چهار سالن در سینماهای پیروزی، بهمن، استقلال کرمانشاه و انقلاب هرسین با بیش از 3000 صندلی غیرفعال هستند که تلاش‌ها برای فعال‌سازی این مراکز نتیجه‌بخش نبوده است.

استان کرمانشاه تنها دو سینمای فعال دارد

رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه در این مورد می‌گوید: سینما به عنوان یک شاخص فرهنگی، نیاز جامعه است که با نمایش فیلم‌های مناسب در بحث سلامت جامعه، انتقال پیام فرهنگی و حل معضلات و مشکلات جامعه کاربرد دارد.

عباس سروری با اشاره به کارکرد پرکردن اوقات فراغت توسط سینما افزود: از سینما می‌توان به منظور پرکردن اوقات فراغت استفاده درست فرهنگی کرد و با توجه به کمبود سالن‌های نمایش در کرمانشاه می‌توان گفت که نبود سینما بیش از هر مسئله به قشر جوان لطمه وارد می‌کند.

سروری تأکید کرد: وقتی جوانان به یک فضای فرهنگی چون سینما وارد می‌شوند در وهله نخست موظف به رعایت سکوت و سایر نیازهای تجربه‌های جمعی هستند که این مسئله به فرهنگ جامعه کمک بسزایی می‌کند.

وی افزود: در حال حاضر کرمانشاه دارای 2 سینمای در حال احداث است تا مجموع سینماهای شهر به پنج سالن افزایش یابد و با توجه به جمعیت دو میلیون نفری استان کرمانشاه تعداد سالن‌ها و صندلی‌های سینما جوابگوی نیاز جامعه نیست.

معایب کمبود فضای فرهنگی در جامعه‌ای که بخش بزرگی از آن را قشر جوان و تحصیل کرده تشکیل می‌دهند در حقیقت بیشتر از جوامعی است که از جمعیتی میانسال یا سالخورده برخوردار است و اساساً آسیب‌پذیری چنین جوامعی به علت نبود امکانات فرهنگی و هنری با انواع کارکردها و تمرکز بر مسائل و تفریحی خطراتی به دنبال خواهد داشت.

آنچه به سهم خود در بازسازی یک فرهنگ و ارتقاء آن به جایگاه برتر موثر است فضاهای فرهنگی هستند که نقش بسزایی در تبلور فرهنگ یک جامعه دارند و امید است مسئولان کرمانشاه برای بهبود وضعیت اماکن فرهنگی و هنری این دیار نهایت تلاش خود را بکار بگیرند

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی