- توضیحات
- :::
-
دسته: اقتصادی |
-
منتشر شده در چهارشنبه, 23 مهر 1393 19:02 |
-
بازدید: 590 |

حیات غرب - یکی از مهمترین مباحثی که خانوارهای کارگری کشور با آن روبهرو هستند، تامین معیشت و درآمد است؛ هرچند این مساله تنها مربوط به کارگران نیست و تمامی گروهها در جامعه با آن درگیر هستند، اما بهدلیل پایینبودن دستمزدهای قریببهاتفاق کارگران، این مساله در زندگی آنها نمود بیشتری دارد. مساله تامین معیشت و درآمد با توجهات بیشتری از سوی جامعه کارگری کشور دنبال میشود. در حال حاضر، بیشتر از نیمی از کل شاغلان کشور را مشمولان قانون کار و کارگران تشکیل میدهند که تغییر سطح درآمد و زندگی در این گروهها میتواند تاثیرات مثبت فراوانی را در جامعه داشته باشد.
با وجود سالها چانهزنی و پیگیری مطالبات کارگران از سوی نمایندگان آنها در مجامععالی کشور از جمله شورایعالی کار، اما هنوز هم بین درآمدها و هزینههای واقعی خانوار کارگری کشور فاصله معناداری وجود دارد.
این موضوع درباره حداقل دستمزدها بیشتر قابلتوجه است، چون به گفته کارشناسان بازار کار، حداقل دستمزد حدود ۶۰۹هزارتومانی تعیینشده برای سالجاری در بهترین شرایط تنها تامینکننده نیاز ۱۰روز اول ماه خانوارهای کارگری کشور خواهد بود. وجود این مساله برای میلیونها مشمول قانون کار باعث شده تا افراد برای چارهجویی این مشکل، به انجام مشاغل دوم و سوم رو بیاورند، همچنین افزایش تعداد افراد شاغل در یکخانوار نیز راهکار دیگری است که اینروزها در بین گروههای زیادی از جامعه دنبال میشود.
بر اساس روال هرساله که موضوع افزایش دستمزدهای سال آینده در نیمهدوم سال مطرح و در قالب آن برخی کارهای کارشناسی انجام میشود، امسال نیز نمایندگان کارگران اقداماتی را در اینباره آغاز کردهاند. آنها با تشکیل کارگروههایی بهدنبال تدوین پیشنهاداتی درباره دستمزدها و ارایه آن به شورایعالی کار هستند.
هادی ابوی با اشاره به اینکه از طریق تشکیل کارگروههایی در استانها، بررسیهای مربوط به دستمزدها و وضعیت سبد معیشت کارگران آغاز شده است، گفت: با وجود اینکه دولت عنوان میکند نرخ تورم کاهش یافته، اما بررسیهای ما کاملا در زمینه سبد معیشت خانوار کارگری و تغییرات آن انجام میشود. عضو هیاتمدیره کانونعالی انجمنهای صنفی کارگران ایران اظهار کرد: بررسیهای سهماهه اول سالجاری که بهصورت میدانی انجام شد نشان داد که بر اساس قیمتهای کف بازار، هزینه یکخانوار چهارنفره کارگری ماهانه به دومیلیونو۲۰۰هزارتومان افزایش یافته است. به گفته ابوی، در بررسی وضعیت معیشتی کارگران به برخی مسایل مانند خط فقر نیز پرداخته نشده و تحقیقات روی هزینههای مربوط به خوراک، پوشاک، مسکن، حملونقل، تحصیلات خانوار کارگری و موضوعاتی از این دست انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: در آخرین بررسی صورتگرفته که مربوط به سال گذشته میشود، این رقم به میزان یکمیلیونو۷۰۰هزارتومان بوده که نشاندهنده افزایش ۵۰۰هزارتومانی هزینههای مربوط به معیشت کارگران در سهماهه نخست سالجاری است.
این مقاممسوول کارگری کشور با تاکید بر ادامه بررسیهای کارگروهها در استانها، درباره وضعیت معیشت کارگران در ماههای آینده، اظهار کرد: دومین گزارش نیز که مربوط به فصل تابستان است، بهزودی ارایه خواهد شد
اضافه کردن نظر