آقای جهانگیری با دست پُر به استان كرمانشاه سفر كنيد

حیات غرب - منصور سرمست - سفر دكتر جهانگيري به استان كرمانشاه در ابتدای سال جديد، داراي پيام شفاف و روشن دولت و فرماندهي ستاد اقتصاد مقاومتي به مردم و مديران استان است. به ویژه آنکه مقام معظم رهبري سال تازه را سال «اقتصاد مقاومتي اقدام وعمل» نام نهاده اند. این پیام از يك طرف به مردم است كه امسال، دولت با جديت بسیار، پيگير اتمام و تسريع در طرح هاي عمراني و اقتصادي و اشتغال استان است و از طرفي دیگر این پیام برای مدیران استانی است كه دولت، عملكرد آنها را در خدمت رساني به مردم از نزديك زير نظر دارد و از هرگونه ناكارامدي در حوزه هاي مختلف غفلت نخواهد کرد.

چرا كرمانشاه جزو اولويت های سفر معاونت محترم رئيس جمهور قرار گرفته است؟ در پاسخ به این سوال مهم بايد گفت که اين سفر از زوایاي مختلف قابل بررسي است: اولا دولت در آينده نزديك حتما سفری به کرمانشاه خواهد داشت و ايشان براي بررسي طرح هاي عمراني واقتصادي وپيشرفت فيزيكي از نزديك و گزارش به دولت به استان آمده است.
دوم این که استان كرمانشاه جزو «شاگرد اول هاي!!» نرخ بيكاري در كشور است و حضور دولتمردان به استان آن هم در سطح معاون اول نشان از اولويت دولت در جهت كاهش نرخ بيكاري اين استان است.

سوم اینکه كرمانشاه دروازه تجارت به عراق است و جايگاه ويژه اي در توسعه تجارت خارجي دارد. به طوري كه ٥٤درصد صدور كالا در سال ٩٣به عراق از استان كرمانشاه انجام شده و پتانسيل بالايی در نقش آفريني اقتصاد ملي مي تواند داشته باشد. و اضافه بر آن، سال ٩٥ صادرات غير نفتي جزو اولويت هاي اقتصاد مقاومتي است. چهارم اینکه طرح هاي ملي بزرگي در استان در دست اقدام است از طرح گرمسيري گرفته تا راه آهن و پالايشگاه وغيره كه تسريع و اتمام آنها هم به اقتصاد كشور و منطقه و هم به اشتغال استان كمك مي كند.
اما حقیقت این است که دولت در استان با چالشهايی جدی روبرو است. اولين چالش اين است که استان كرمانشاه با وجود ظرفيت هاي نسبي وبالقوه در منابع انساني و سرمايه هاي ملي و ثروت های خدادادي، هنوز نتوانسته است اين مزيت هاي نسبي را از «بالقوه» به «بالفعل» درآورد و وضعيت خويش را روشن كند.
آيا استان کرمانشاه باید صنعتي، كشاورزي، تجاري و يا توريستي باشد؟ اگر چه در تمام اين حوزه ها توانائي ومزيت دارد، ولي به طور مشخص، راه خود را نیافته است. چالش دوم با وجود ظرفيت ومزيت هايی است كه در بالا اشاره شد. ولي نرخ بالای بيكاري در استان، اگر چه ميراث دوران گذشته است ولي مردم از اين دولت انتظار كاهش آن را دارند.
چالش سوم، عدم وجود منابع مالي جهت سرمايه گذاري در استان است. با وجود رسوب ٨هزار ميليارد توماني منابع بانكهاي استان، باز هم منابع براي سرمايه گذاري در استان كم است كه در این راستا بايستي دولت، طرح هاي استان كرمانشاه را خارج از نوبت در اولويت تسهيلات از منابع صندوق قرار دهد. همچنين وجوه اداره شده دولت مي تواند راهگشا باشد.
چهارمين چالش، بار مالي مصوبات دولت گذشته است كه در استان اجرائي نشده و روی دست دولت تدبير و اميد قرار گرفته كه مردم انتظار اجرائي شدن آن را از اين دولت دارند.
چالش پنجم راي بالاي ٦٠درصدي مردم كرمانشاه به دكتر روحاني براي حاصل شدن فرج واميد براي بهبودي وضعيت معيشتي و اشتغال استان بوده و اين بار سنگيني به دوش دكتر روحاني محبوب و دولت ارجمندش نهاده شده است. از اين رو پيام راي بالای مردم استان به دولت اين است: «با دست پر به استان كرمانشاه سفر كنيد.» مردم كرمانشاه مهمان نواز، پهلوان، غيرتمند،با شرافت، مرزدار،شهيد پرور و داراي بلوغ فكري بسیار، به خوبی تنگناهاي دولت را مي دانند ولي انتظار و اميد دارند که دولت تدبير براي رهائي از مشكلات شان گام هایی اساسی بردارد.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی