حیات غرب - فريبرز نجفي مهر : روز یکشنبه طهمورث الیاسی رییس سازمان برنامه و بودجه استان در مصاحبه ای اختصاصی با یکی از خبرگزاری ها ؛ ازکاهش اعتبارات ملی استان کرمانشاه در لایحه بودجه سال 96 خبر داد و گفت : امسال سهم استان کرمانشاه از اعتبارات استانی 231 میلیارد و 500 میلیون تومان است !
صحبت هاي رييس سازمان مذكور در شرايطي رسانه اي شده است كه استان کرمانشاه رتبه نخست بيكاري را در كشور دارا مي باشد و به اندازه كافي از پروژه هاي نيمه تمام و واحدهاي صنعتي غيرفعال و صدها مشكل ريز و درشت ديگر رنج مي برد ؛ و لذا کاهش اعتباراتِ اين استان؛ از شگفتی هایی می باشد که شاید فقط ايشان خود بتواند توضیحی برای آن داشته باشد با اين حال آنچه به نظر می رسد عدم انسجام و هماهنگی لازم میان ایشان با استاندار و معاونینش و نیز مجمع نمایندگان استان باعث گردیده که پیگیری ها بصورت پراکنده و جسته و گریخته باشد و به همين خاطر طبيعي ست كه لابي ها و شيوه هايي از اين دست ؛ هيچگاه نتواند تاثیر ي در افزایش سهم يك استان از بودجه ملی داشته با شد .
بد نيست رییس سازمان برنامه و بودجه استان برای افکار عمومی تشریح کند که چند جلسه ي فوق العاده با مدیرانِ دستگاه های اجرایی جهت چكش كاري و واقعي نمودن اعتبارات ؛ انتظارات و ديونشان داشته و چرا برخی اعتبارات عمرانی همچون اعتبارات سدها و شبکه های زیردست آنها با کاهش روبرو بوده است در حالي كه قطعا خود خبر دارد با هر روز تاخير در تكميل يك پروژه عمراني ؛ چه هزينه وحشتناكي بر زندگي مردم همين استان تحميل مي گردد .
این مدیر چهارمحالی حتما می داند استان کرمانشاه ديگر فرصتی ندارد که بخواهد به آزمون و خطای مدیران خويش بگذراند و بیکاری در آن به یک بحران جدی تبدیل شده است بنابراین مدیرانی که از هوای متبرک این استان شهیدپروراستنشاق می کنند بايد از تمام توانشان در جهت جذب اعتبارات ويژه ( حتي خارج از بودجه ساليانه ) براي مردمانش دريغ نورزند . او بايد براي مردم توضيح دهد در ماه هاي گذشته كه همه استانها براي گرفتن سهم بيشتري از بودجه سال 96 ؛ شب و روز مي دويدند و رايزني مي كردند ؛ با مديران استانداري و نمايندگان مجلس چه هم انديشي هايي داشته است و چند بار با آنها به اتاق نوبخت و معاونين و حتي كارشناسان سازمان برنامه كشور رفته اند ؟ چند بار با مديرانِ كلِ استاني به دفتر وزرايشان رفته و واقعيت هاي اين استان را برايشان تشريح نموده تا براي اخذ بودجه بيشتري درآن حوزه ؛ وزيران را مجاب و پيگيرنمايد ؟
از سوی دیگربر اساس اظهارات علی رضا رحمت نیا معاون توسعه منطقه ای سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور؛ سند آمایش سرزمینیِ نیمی از استان های کشور تدوین شده که متاسفانه استان كرمانشاه در میان آنها نمی باشد ! بازگویی این واقعیت تلخ ؛ برای خيلي ها اين سوال را ایجاد نمود كه وقتي همه مي دانيم آمایش سرزمین بهترین، ارزانترین و مؤثرترین راه حل براي توسعه پایدار است ؛ پس چرا اين قدر كند حركت شده است كه در اين عرصه هم جزءِ استان هاي پيشرو نمي باشيم ؟ آیا ايشان بطور مستمر و لحظه ای بر تهيه و تدوين اين سند مهم و حياتي که به دانشگاه رازي واگذار شده است ؛ نظارت و كنترل دارد ؟ آيا مجري اين طرح ؛ از توان لازم و رزومه مناسبي در اين حوزه برخوردار مي باشد ؟
اما حقيقت تلخ ديگري كه به نظر نگارنده ؛ مهم و قابل تامل مي باشد عدم حضور رييس سازمان برنامه و بودجه استان در جلسات كارگروه تسهيل و رفع موانع توليد مي باشد . در حالي كه دولت تدبير و اميد تمام هم و غم خويش را به مرتفع نمودن مشكلات حوزه صنعت و توليد اختصاص داده و حتي معاون اول رييس جمهور؛ اولويت برنامه هاي ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي را رفعِ موانعِ واحدهای تولیدی تعيين نموده است ، جاي تعجب دارد كه ايشان به چه دليل جلسات اين كارگروه را مهم نمي شمارد و به جاي خود نيروهاي رده سوم يا چهارم آن سازمان را براي حضور در جلسات اعزام ميدارد ؟!
مگر نه اينكه درمصوبه مهم دولت كه توسط دكتر جهانگيري در تاریخ 94/2/19 برای اجرا به وزارتخانه ها ي مرتبط و نيز سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ گرديد ؛ رييس سازمان برنامه و بودجه استانها از اعضاي اصلي كارگروه تسهيل تعيين شده اند ؛ پس اين غيبت ها و بي اعتنايي ها چه معنايي دارد ؟ گمان نمي رود كه اين سازمان ؛ جزيره اي جدايِ از دولت باشد و رييس آن هم نمي تواند همراه و همگام با سياست هاي دولت پيش نرود ؛ پس چرا در استان كرمانشاه رييس اين سازمان با اينكه از اهميت تصميمات اين كارگروه باخبر است ؛ خودش كه اختيار تام دارد و بعنوان رييس دستگاه بودجه ريز استان ؛ با ضريب نفوذ بالايي مي تواند موثر باشد ؛ حضور نمي يابد ؟
هنوزمعلوم نيست كه استاندار كرمانشاه چه برخوردي با اين روند داشته و آيا اين موضوع مورد توجهش بوده است يا خير اما در شرايط كنوني ؛ مطالبه عمومي در استان تعيين تكليف اين وضعيت و اطلاع رساني شفاف از سوي دكتر رازاني در اين باره مي باشد .
در هر صورت طهمورث الياسي كه در جلسه اخير شوراي برنامه ريزي و توسعه استان ؛ از كرمانشاه بعنوان يكي از استان هاي باچالش كشور ياد نموده ؛ بهتر است خودش بيش از همه معتقد باشد كه چاره رفع اين چالش ها ؛ اشتغال و توليد از طريق برداشتن موانع موجود در مسير واحدهاي صنعتي و توليدي است نه شعارها و حرف هاي مقطعي!
در آينده اي نزديك ؛ عملكرد اين سازمان را در خصوص ميزان جذب اعتبارات سفر مقام معظم رهبري و سفر رياست جمهوري به استان را واكاوي مي نماييم .