رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان: روزانه ۵۰۰ بیمار از استان‌های اطراف برای درمان به کرمانشاه می‌آیند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: روزانه حدود ۵۰۰ بیمار از استانهای اطراف و تعداد زیادی بیمار هم از کشور عراق برای گرفتن خدمات درمانی به کرمانشاه می‌آیند.

دکتر قباد محمدی، در نشست پیشگیری از جرایم حوزه پزشکی که در دادگستری استان برگزار شد، با اشاره به توانمندی کادر درمان کرمانشاه، اظهار کرد: کرمانشاه در منطقه غرب کشور غنی‌ترین استان از نظر کادر سلامت و خصوصا پزشکان است.

وی افزود: روزانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ بیمار از استان های اطراف و تعداد زیادی بیمار هم از کشور عراق به کرمانشاه سفر کرده و خدمات درمانی مورد نیاز را از این استان می گیرند که این حجم از تقاضا به دلیل کادر سلامت مجربی است که داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: وضعیت مطلوب تجهیزات درمانی و کادر سلامت کرمانشاه باعث شده تا کمترین اعزام بیمار را به تهران و یا استان های بزرگ دیگر داشته باشیم.

وی در ادامه به تشریح مهمترین اولویت های پیش روی حوزه سلامت استان پرداخت و گفت: اجرای طرح سلامت خانواده برنامه ای است که از سال ۱۳۸۰ ابتدا در سطح روستاها آغاز شد و امسال هم در شهرها آغاز شده است.

محمدی اضافه کرد: طبق این طرح هر ۱۵۰۰ نفر یک مراقب سلامت و هر سه هزار نفر هم یک پزشک خانواده خواهند داشت که وضعیت سلامت آنها کاملا تحت نظر قرار می گیرد تا از بسیاری از بیماری ها پیشگیری شود.

به گفته این مسئول، این طرح تاکنون در شهرستان کنگاور بصورت کامل اجرایی شده است.

وی در ادامه اجرای طرح غربالگری دیابت و فشارخون را از دیگر اولویت های در حال اجرای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خواند و افزود: در این طرح وضعیت فشار خون و دیابت جمعیت هدف بالای ۱۸ سال مورد بررسی قرار می گیرد که تاکنون حدود ۵۰۰ هزار نفر در استان در این طرح غربالگری شده اند.

وی به برنامه های دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی هم اشاره کرد و گفت: طی یکسال اخیر حدود ۵۰ پروژه بهداشتی درمانی را در استان به اتمام رسانده ایم و در حال حاضر هم حدود ۱۰۰ پروژه دیگر در مناطق محروم و روستایی در حال اجرا داریم.

محمدی ادامه داد: همچنین کار احداث مرکز جامع درمان سرطان غرب کشور در کرمانشاه به عنوان یکی از چهار مرکز پیشرفته درمان سرطان ایران به اتمام رسیده و تنها نصب تجهیزات آن مانده که بزودی انجام می شود.

وی به راه اندازی مرکز پیوند مغز استخوان اطفال در این دانشگاه هم اشاره کرد و گفت: کرمانشاه چهارمین استان کشور است که این مرکز را دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآورشد: کرمانشاه یکی از استان های پیشرو کشور در حوزه سلول درمانی با استفاده از سلول های بنیادین است که امسال این بخش را راه اندازی کرده ایم و حتی از تهران هم بیمار برای درمان به کرمانشاه مراجعه می کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به فعالیت های صورت گرفته در حوزه آموزش هم اشاره کرد و افزود: یکی از اهداف ما در این حوزه این بود که اجازه ندهیم جوانان این شهر برای تحصیل به استانهای دیگر بروند، لذا طی یکسال گذشته ۲۰ رشته جدید را راه انداری کردیم و هم اکنون ۱۱۵ رشته در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه وجود دارد.

محمدی عنوان کرد: در حوزه تحقیقات و فناوری هم طی دو سال گذشته رتبه سوم در حوزه فناوری را داریم.

وی یکی از چالش های کنونی پیش روی حوزه سلامت استان را نگهداشت نیروی های انسانی متخصص و فوق تخصص عنوان کرد و گفت: متاسفانه مهاجرت این نیروها به مرکز کشور و حتی خارج از کشور مشکلی است که با آن مواجه هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در بخش پایانی سخنانش مهمترین ابزار نظارتی این دانشگاه را بر فعالیت جامعه پزشکی سامانه ۱۹۰ اعلام کرد و افزود: اگر کسی از حوزه سلامت شکایتی داشته باشد، می تواند از طریق این سامانه شکایت خود را ثبت کند و وزارت بهداشت هم ما را تا حصول نتیجه مکلف به پیگیری می کند.

وی متذکرشد: حدود سه هزار موسسه پزشکی در استان داریم که بازرسی و نظارت از تک تک آنها کار سختی است، بنابراین این سامانه می تواند هر شکایتی را از بیماران پیگیری کند.

هر پزشک سالانه ۳۵ میلیون تومان مالیات می دهد

به گزارش ایسنا، محمدباقر حیدری رئیس نظام پزشکی کرمانشاه هم در این نشست با اشاره به اهمیت حوزه سلامت در هر کشوری، اظهار کرد: سلامت هر کشور در همه ساختارهای زندگی نقش عمیق و تعیین کننده ای دارد و پر ارتباط ترین بخش با مردم است.

وی افزود: حوزه سلامت در کشور ماهیانه حدود ۸۰ میلیون خدمت به مردم ارائه می دهد، لذا توجه بیشتر حکمرانان و دولتمردان به این حوزه ضرورت دارد.

رییس سازمان نظام پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: سیستم سلامت و پزشکی ایران از نظر علمی مقام برتر منطقه است و مقام قابل قبولی هم در عرصه بین المللی داریم.

وی تاکید کرد: علیرغم این اهمیت، یک درک عمیق و متقابل بین اعضای حوزه سلامت و مسئولین وجود ندارد و عمده مسئولین و برخی رسانه ها علت نابسامانی در ارائه خدمات درمانی به مردم را زیاده خواهی جامعه پزشکی و عدم رعایت قوانین مصوب می دانند و اوضاع اقتصادی پزشکان را براساس چهره های مشهوری که خودشان به آنها مراجعه می کنند، برآورد می کنند.

حیدری در ادامه به مشکلات بودجه ای حوزه سلامت هم اشاره کرد و افزود: متوسط جهانی سهم سلامت از درآمد سرانه ناخالص ملی(GDP) حدود ۸.۵ درصد است که این رقم در ایران تا سال گذشته ۵.۸ درصد بود و مقرر شد که برای سال ۱۴۰۲ این رقم به هفت درصد برسد، اما ۴.۵ درصد شد.

این مسئول متذکرشد: زمانی که قوانینی در حوزه سلامت در کشور مصوب می شود، نخبه های جامعه پزشکی را در آن دخالت نمی دهند که این موضوع مشکلاتی را بعدا در این حوزه بوجود می آورد.

وی به عدم بروزرسانی تجهیزات هم اشاره کرد و گفت: امروز به دلیل اینکه ما نتوانسته ایم تجهیزات جدید و به روز بخریم، برخی کشورهای همسایه که بیماران خود را به استان ما می فرستند، این تجهیزات را خریده اند و از ما در این زمینه قوی‌تر شده اند.

رئیس سازمان نظام پزشکی کرمانشاه در ادامه با بالا خواندن رقم مالیاتی که پزشکان پرداخت می کنند، گفت: سال ۱۳۹۹ هر پزشک بصورت متوسط سالیانه ۱۲ میلیون تومان مالیات پرداخت می کرد که این رقم برای امسال به ۳۵ میلیون تومان افزایش یافته که بالاترین مالیات در بین اصناف است‌، لذا انتظار داریم که این رقم کاهش پیدا کند.

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی