به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، ابراهیم رضایی بابادی که در ضمن برگزاری جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان صحبت می کرد، ضمن اشاره به بودجه و قوانین کافی در بخش های خدماتی و عمرانی گفت: ما برای انجام بسیاری از امور قوانین و دستورالعمل های لازم و کافی داریم و هزینه هم می کنیم اما در بخش فرهنگ اینگونه نیست و این موضوع نیاز به توجه خاص و تغییر رویکرد دارد.
وی در ادامه صحبت های خود هزینه عمده بودجه در بخش های عمرانی و تفریحی کشور را متذکر و افزود: این در حالی است که مردم ما نیاز دارند گاهی به مراکز دینی و فرهنگی بروند و ساعتی را در معنویت و آرامش سپری کنند لذا باید در بخش فرهنگی و دینی نیز به همین شکل هزینه کنیم.
رضایی ریشه ای ترین مشکلات کشور را فرهنگی دانست و اضافه کرد: ما نمی خواهیم در بخش فرهنگ هزینه کنیم و باید این نگاه عوض شود زیرا اگر فضا و محیط لازم فراهم شود مردم دوست دارند مدت ها در جایی مثل مسجد یا کتابخانه بنشینند و کتاب بخوانند یا از فضای آن استفاده کنند.
استاندار کرمانشاه یکی از محورهای اصلی توسعه پایدار را توسعه بخش فرهنگی و بخصوص کتابخانه های عمومی عنوان و ابراز داشت: با کم کردن بخش ناچیزی از هزینه های مثلا بخش عمرانی می توانیم مراکز فرهنگی و دینی بسیاری برای مردم تهیه ببینیم.
وی ادامه داد: باید فرهنگ کتابخوانی را گسترش داد و برای رسیدن به این مهم دیگر ادارات فرهنگی مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و اوقاف و امور خیریه هم باید کمک کنند.
رضایی در انتهای صحبت های خود واقعی بودن عضویت در کتابخانه ها را موضوعی اساسی و مهم دانست و افزود: اجرای برخی برنامه ها مثل همین طرح همایش که پیشنهاد شده کاری موثر است در عین حال باید هر کاری برای تشویق و ترغیب کودکان و نواجوانان برای انس با کتاب و کتابخوانی و مراجعه به کتابخانه ها انجام داد.
در ادامه این جلسه که با حضور اعضاء انجمن برگزار شده بود، بیژن راستی فر سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان ضمن ارائه گزارشی از عملکرد و وضعیت کتابخانه های عمومی استان با اشاره به سند چشم انداز نهاد کتابخانه های عمومی کشور عضویت 35 درصد از جمعیت استان در کتابخانه های عمومی، ایجاد 8 متر فضای سرانه زیربنایی برای هر 100نفر و داشتن چهار جلد کتاب به ازای هر نفر در استان را متذکر و گفت: هم اکنون هفتاد هزار نفر در کتابخانه های عمومی استان عضو هستند و فضای زیربنایی سرانه استان 1.74 متر برای هر صد نفر است و همچنین حدودا یک میلیون جلد کتاب در کتابخانه های عمومی استان موجود است.
وی در ادامه صحبت های خود لازمه رسیدن به سند چشم انداز نهاد کتابخانه های عمومی کشور را تلاش و توجه ویژه به کتابخانه های عمومی عنوان و افزود: این امر تنها با همکاری و نگاه ویژه مسئولین استان بویژه استاندار محترم استان ممکن و میسر است.
در ادامه این جلسه مصوبات جلسه پیشین انجمن بررسی و پیگیری شد و حاضرین ضمن بیان دیدگاه ها، نقطه نظرات و پیشنهادات خود به بیان مباحثی همچون برگزاری همایش در خصوص نقش کتابخانه های عمومی در اقتصاد و فرهنگ توسط انجمن کتابداری و علم دانش شناسی و اداره کل کتابخانه های عمومی استان، پیگیری اخذ اعتبار ادامه پروژه ناتمام کتابخانه مرکزی استان از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سهم نیم درصد کتابخانه های عمومی پرداختند.
گفتنی است این جلسه روز دوشنبه 30 تیرماه 93 در محل سالن جلسات استانداری کرمانشاه برگزار شده است.