- توضیحات
- :::
-
دسته: فرهنگی |
-
منتشر شده در جمعه, 01 اسفند 1393 17:39 |

حیات غرب - استاد شهرام ناظری خوانندهای است که در آثارش روحیه تکرار ناپذیری دارد و همواره تلاش کرده است که نگرش و تجربهای جدید را در آواز و موسیقی بوجود آورد. وی تحریرهای ریتمیک و خاصی را از سالهای پایانی دهه هفتاد خورشیدی در آثارش استفاده نمود، از جمله این آثار میتوان به آلبومهای ساز نو آواز نو، سفر به دیگر سو، لولیان و مولویه (شور رومی) اشاره کرد. حدود سی سال پیش دکتر داریوش صفوت بنیانگذار مرکز اشاعه و حفظ موسیقی سنتی، ارزش صدای ناظری را در ویژگیهای حماسی آن تشخیص داد و چنین تشریح نمود که: « در صدای ناظری لنگرها، دندانهها و آکسنهای خاصی وجود دارد که به آن حس حماسی بخشیدهاست. این لحن حماسی قرنها پیش در آواز ایرانی وجود داشته اما به دلیل مسائل تاریخی کمرنگ شده و به تدریج از بین رفتهاست.»
* فرزاد حسنی/ بازیگر و ترانه سرا
شهرام ناظری یکی از خوانندگان محبوب من است اثری از او منتشر نشده که در آرشیو من نباشد، از اواخر دهه شصت که سن قد میدهد از گل صد برگ تا الان همه کارهاشون رو میشنوم و دوست دارم. عاملی که صدای شهرام ناظری را خاص کرده شوری است که در صدا و همه احوالش وجود دارد. او خودش را تا اوج میبرد. در مثنوی موسی و شبان و یا شاهکار یادگار دوست و تمام آثار دیگری که ایشان با بزرگان داشته اند این شور وجود دارد. من حداقل هفته ای یکبار صدای ایشان را به روح خودم هدیه میدهم همانگونه که خود آقای ناظری گفته که آثارش را به روح همه ایرانی ها هدیه کرده است. اجرای موسیقی با زبان مادری هم عامل دیگری است که باعث تمایز شهرام ناظری میشود. آواز واران از عاشقانه ترین و زیباترین آوازهایی است که در موسیقی ما وجود دارد. و باید به اجرای خوب ایشان در جشنواره فیلم فجر اشار کنم که شعر سیاوش کسرایی را در پایان فیلم ایران برگر به خوبی اجرا کردند که جمعیت را به وجد آوردند و بسیار ازآن لذت بردم. صدای شهرام ناظری را خیلی دوست دارم و به نظر من باید بیشتر آواز بخواند و آثار آوازی بیشتری داشته باشد.
* عباس سجادی/ شاعر و فعال فرهنگی
آقای ناظری هنرمندی است که دارای جایگاه ویژه ای میباشد، دلیل این خاص بودن علاوه بر جایگاه او در موسیقی سنتی، جایگاه او در موسیقی مقامی است که به پیشینه و زادگاهش در کرمانشاه و موسیقی کردی باز میگردد.تسلطش بر ادبیات و شعر در ارائه دلنشین آثارش نقش بسیاری دارد. آقای ناظری به حوزه هایی که کمتربه آنها پرداخته میشود به خوبی وارد میشود مانند کنسرت اخیر او در مورد شاهنامه که نشان دهنده ی دغدغه ی خاصی است که در ناظری وجود دارد. این اجرای خوب شاهنامه با توجه به ماهیت متفاوت اشعـــار آن، فقط بخاطر توانمندی آقای ناظری بر موسیقی سنتی نبود بلکه بیشتر بخاطر تسلط ایشان بر موسیقی مقامی است. آقای ناظری دغدغه های خاصی دارد. شخصیت خود را حفظ کرده و خود را به دست اندازهای تکان دهنده نینداخته است. و ثبات شخصیتـی در حوزه هنر داشته و دچار لغزش های نسنجیده نشده است. شخصیتی قابل احترام و پرطرفدار وشاخص در موسیقی امروز ما دارد.
* کیوان ساکت/ موسیقیدان و آهنگساز
آنچه آقای استاد شهرام ناظری را از دیگر خوانندگان متمایز میسازد پرهیز از تقلید است که امروزه دامن گیر همه شده است و نیز غیر از جنس ویژه صدای ایشان تکیه بر تفکر و نگاه خاصی است که به مقوله آواز و ضربی خوانی در موسیقی ایرانی داشته است. ضمن تبریک سالروز تولد ایشان برایشان دوام عمر، سلامتی و خدمت به فرهنگ و هنر ایران را آرزومندم.
* شاهین فرهت/ موسیقی دان و آهنگساز
من شهرام ناظری را از اولین دوره های جشنواره موسیقی فجر میشناسم. ایشان خصوصیت های ویژه و منحصربفردی در کارهایشان داشته و دارند. برخلاف بسیاری که کار موسیقی میکنند، ایشان نگاهی جدی به فهم موسیقی دارد و کارهایشان مرتب و هربار نسبت به گذشته بهتر و پربارتر شده است. متاسفانه پیش از این صدای هر خواننده ای یک شاخصی داشت که میشد او را از سایرین جدا کرد برای مثال صدای خوانندگان مطرحی همچون قوامی، بنان، خوانساری، گلپایگانی، ایرج و... را به محض شنیدن میشد تشخیص داد چون صدا، هویت داشت و تقلیدی نبود اما در دوره حاضر عموم خوانندگان به جهت این که سعی دارند بیشتر مقلدان خوبی باشند تا خالقان و خلاقان خوبی، صداهایشان شبیه به هم شده است و امکان تشخیص کسی از دیگری برای بسیاری از مخاطبان موسیقی دشوار شده است اما با این وجود شهرام ناظری بی آنکه خواسته باشد تقلیدی کند و دنباله رو صرف کسی باشد، یک کاراکتر منحصربفرد را در موسیقی ایرانی خلق کرده و یک قطب در موسیقی ایرانی شده است. همزمان به لحاظ تکنیکی نیز باید بگویم که تکنیک آوازی ایشان در سطح بسیار بالا و قابل تقدیری است.
* مسعود جعفری جوزانی/ کارگردان
درباره شهرام ناظری جز به زبان تقدیر و عشق چه میتوان گفت؟ ناظری مثل تخت جمشید است، مثل پرسپولیس. محال است کسی ایرانی باشد وتاریخ ایران و ادبیات ایران را بشناسد وشیفته صدا و کلام و شخصیت استاد نشود. شهرام ناظری سرور و جان جاودان ماست. چه در خلوت و چه در جلوت، چه در شادی و چه در غم و در همه احوال صدای پر برکت ایشان مثل یک رفیق صمیمی با ما همراه بوده است. بیراه و زیاده نیست اگر بگویم که شهرام ناظری عشق من است، زندگی من است. انگار عضوی از خانواده هر ایرانی است. عزیز هر ایرانی است و صدایش در تمام خانه ها و خانواده ها اقامت دارد. از این که معاصر او هستم و در سرزمینی زندگی میکنم که نام و نشانی از او دارد واقعا خوشحال و مفتخرم.
اضافه کردن نظر