حیات غرب – از زمانی که حوزه هنری در کرمانشاه متولی سینماداری شده است ، حرکتی چشم گیر در خصوص فرهنگ سازی و ارتقاء سطح فرهنگ و اعتقاد قلبی به ترویج سینما دیده نشده نمی شود. از ابتدای انقلاب سینما های مرکز شهر کرمانشاه که در اختیار حوزه هنری سازمان تبلیغات می باشد تعطیل است . این تشکیلات فرهنگی و دولتی با بهانه کمبود بودجه هیچگونه اقدام فرهنگی در خصوص راه اندازی این سینما ها از خود نشان نمی دهد . در چند سال اخیر با کمک ارشاد و دیگر بخش های برون استاندی سینما آزادی کرمانشاه راه اندازی شده و استقبال مردم درایام خاص و هنگام نمایش فیلمهای خوب، بسیار چشمگیراست . سینما پیروزی در خیابان سعدی کما کان مخروبه و متروکه است . شاید اگر مدیریت این حوزه تغییر کند و شخصی با اندیشه نو و با اعتقاد کامل به تاثیر گذاری سینما سر کار بیاید وضعیت فرهنگی شهر کرمانشاه بهبود یابد . یکی دیگر از اشکالات مدیریت این حوزه انتخاب فیلمهایی برای اکران است که مخاطب کم دارد . ادامه این سیاست باعث قهر کردن مجدد مردم با سینما خواهد بود.این مشکل گرچه در استان کرمانشاه با غلظت بیشتری دیده می شود ولی دردی فرا گیر در کشور است و حوزه هنری نشان داده تعریف خاص خود را از سینما دارد و بدنبال ترویج این تفکر است .
در این خصوص احمدرضا دستغیب نماینده مردم شیراز با تاکید بر اینکه باید از هر نوع اقدام اجرایی از سوی دستگاههای دولتی و شبهدولتی در سینما جلوگیری شود، گفت: سینماداری توسط حوزه هنری تصدیگری در حوزه دولتی است و معتقدم چنین موضوعاتی باید به صورت بنیادی حل شود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی افزود: دلیلی ندارد برخی از مراکز به صورت شبهدولتی اداره شود؛ اینها باید در اختیار حوزه غیردولتی قرار بگیرد و دولت هم صرفا زمینهها و حمایتهای لازم را در این عرصه داشته باشد.
وی با بیان اینکه مساله مهم، فراتر از اجازه اکران چند فیلم است، تصریح کرد: موضوع فوقالعاده مهم این است که نباید دولت یا شبه دولت، یعنی ارکان دولتی، تصدیگری را در حوزه سینما بر عهده گیرند؛ حتی تولید فیلمها هم نباید به طور صفر تا صد در اختیار نهادهایی باشد که از بودجه عمومی دولت استفاده میکنند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه دولت و ارکان موجود باید سیاستگذاری، حمایت و نظارت داشته باشند، بیان کرد: در حال حاضر این مساله به اجرای پروژه در اختیار یک سازمان تبدیل شده در صورتی که من با هر نوع اجرا مخالفم و حتی وزارت ارشاد هم که متولی اصلی حوزه فرهنگ است، نباید مجری باشد.
دستغیب درباره عملکرد حوزه هنری در عرصه سینما توضیح داد: مسیر حوزه هنری غلط و سینماداری او اشتباه است؛ فیلمسازی او هم به شکلی که اکنون انجام میشود، اشتباه است.
عضو شورای صدور مجوز اکران گفت: باید تصدیگری حوزه هنری کاهش پیدا کند زیرا وظیفه اصلی او سیاستگذاری، حمایت و نظارت است./
نظرات