میرکریمی، مدیرعامل خانه سینما، نیز با اشاره به اینکه متأسفانه دولتها نگاهشان به مسائل اقتصادی یا سیاسی متفاوت است و تنها چیزی که در آن اشتراک دارند بیاعتنایی به فرهنگ است، گفت: امیدوارم آقای روحانی در نشست رسانهای پیشرو در مقابل این سؤال که برای مقوله فرهنگ و هنر چه کردهاید، برای سومینبار از بازگشایی خانه سینما بهعنوان دستاورد دولتش یاد نکند.
علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی، اما خبر خوبی هم برای اهالی سینما داشت و آن هم درنظرگرفتن زمینی برای استقرار همه اصناف سینمای ایران است و بهزودی ساختمان جدیدی برای خانه سینما ساخته میشود. سعید پورصمیمی، بازیگر پیشکسوت سینما، نخستین فردی بود که تقدیر شد. او در صحبتهایش از دیدن استعدادهای جوان در سینما و تئاتر صحبت کرد و اینکه آنها سرمایههایی هستند که برنامهریزی برایشان وجود ندارد و باید قدر این حرفه را دانست. فرهاد ورهرام، مستندساز برجسته ایرانی، نیز از جمله چهرههایی بود که در جشن هفدهم تقدیر شد. ورهرام نیز در صحبتهایش به این موضوع اشاره کرد که حاصل کار جوانان بسیار برجسته است و شاید نسل ما کمی محافظهکارترند. او جایزهاش را به جوانان تقدیم کرد. اما بخشی که به تقدیر از احمدرضا درویش اختصاص داشت، با حواشی بسیاری همراه بود. کیومرث پوراحمد در صحبتهایش از تأثیر درویش در سینمای ایران سخن گفت. او به آخرین اثر او و جفایی که در اکران به این فیلم شده است پرداخت و افزود: حُسن بزرگ درویش بهنسبت دیگر دوستانی که برای تبلور اسلام پول میلیاردی میگیرند، این است که آنچه صرف کرده پول جیب مردم ایران نیست بلکه یا سرمایهگذار دارد یا آن را از جای دیگر تهیه کرده است و این غمانگیز است که از اکران پایین کشیده شود.
درویش نیز در صحبتهایش درباره مشکلات اکران فیلمش گفت: رستاخیز با عنایت و توجهات صاحبش، به فضل خدا و با مجوز قانونی و اتکا به فتاوای مراجع عالیقدر و حجت شرعی ساخته شد و به اکران عمومی درآمد. آنچه بر اثر تصمیم مدیران دولتی مبنیبر پایینکشیدن این فیلم از پرده اکران و توقف و تعلیق نمایش آن به بهانه جلوگیری از تضعیف جشن هستهای صورت گرفت حکایتی عبرتآموز است که مسئولان سیاستورز، لاجرم میبایست پاسخگوی آن باشند.
ما بنا به رهنمود آن حکیم فرزانه، به خداوند سبحان توکل و بر باور خود ایستادگی خواهیم کرد و سینه پردردمان را نه برای اغیار و بیگانگان که برای دیدهبانِ بیدارِ مُلک و ملت گشودهایم.
داوودنژاد آخرین فردی بود که با جایزه سیفالله داد از او تقدیر شد. او در صحبتهایش از تفکر و نگاه سیفالله داد گفت، کسی که توانست سالهای مسئولیت خود را به پایان برساند بهدلیل همین مقاومتی بود که در مقابل سیاستزدگی و تجارتزدگی در سینما داشت؛ و متأسفانه هنوز هم چنین وضعیتی ادامه دارد و آقای ایوبی هم کماکان زیر همین فشارهاست و امیدوارم که بتواند مقاومت کند و کار را به سرانجام برساند.
حجتالله ایوبی نیز در بخش پایانی مراسم درباره صحبتهای سینماگران در قبال پایینکشیدن فیلم رستاخیز از اکران و مسئولیت وزارت ارشاد در مواجهه با این موضوع صحبت کرد و گفت: ته دلم با خودم میگفتم که هنوز از فضای آقای درویش خارج نشدهایم. ایکاش به او عشق نمیورزیدم، ایکاش مخالف فیلمش بودم و طرفدار این نبودم که فیلمش نمایش داده شود تا آنوقت برخی از فرمایشاتی که در اینجا مطرح شد به من میچسبید. کاش میتوانستم لااقل حرف بزنم اما از آن هم محروم هستم و ناچاریم صبر کنیم تا این مشکل هم در سینما حل شود.
منبع : شرق