صنعت توریسم حلقه مفقوده توسعه و پیشرفت در استان

اورامانات یکی از مناطق خوش آب و هوای غرب کشور و در نقطه ای واقع شده است که مستعد جذب گردشگران داخلی و خارجی فراوانی است. در این خصوص یک کارشناس حوزه توسعه و عمران معتقد است با توجه به وجود جاذبه های فراوان در این منطقه هنوز اقدام خاص و قابل ذکری از سوی مسئولان حتی برای جذب گردشگران داخلی صورت نگرفته و عمدتا گردشگران با توجه به شناخت خود راهی سفر به اورامانات می شوند.
 به گزارش خبرنگار مهر، منطقه اورامانات به دلیل جایگاه و موقعیت بسیار ویژه اش در تمام فصول سال به ویژه بهار و تابستان، مقصد بسیاری از عاشقان طبیعت است.

این منطقه استعداد بسیار بالایی در بحث گردشگری و صنعت توریسم دارد و بی شک با اندکی همت و تلاش می تواند زمینه های دگرگونی اورامانات را مهیا کرد که این امر از یک سو باعث اشتغال پایدار برای جوانان منطقه می شود و از سوی دیگر باعث رونق اقتصادی استان کرمانشاه می شود.

"فرامرز رشیدی" در این باره در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: صنعت توریسم امروزه بعنوان بزرگ‌ترین و پرمخاطب‌ترین صنعت در دنیا محسوب می‌شود. جهانگردی پس از جنگ جهانی دوم به‌عنوان یک منبع پردرآمد ارزی مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفت و روز به روز قوت یافت به‌طوری‌که درحال حاضر، مراکز و کانون‌های بسیاری برای خدمات‌رسانی به گردشگران در حال تکاپو هستند و روند روبه رشد آن‌ها، بیانگر مزایای نامحدود و تأثیر چشمگیر آن بر همه امور جوامع است.

 

این کارشناس حوزه توسعه و عمران گفت: این صنعت با تأثیر بسزایی که بر همه امور جوامع دارد موجب شده جذب توریست، این سرمایه‌های سرگردان در دستور کار دولت‌ها قرار گیرد.

وی افزود: در جوامعی که نقدینگی به منابعی چون نفت، طلا و ... وابسته است، توریسم در اولویت‌های بعدی قرار گرفته است. اما در بسیاری از جوامع دیگر که منابع چندانی برای کسب درآمد ندارند، توریست در اولویت اول بوده و سیاست‌گذاری‌های آن منطقه را تعیین می‌کند.

توسعه صنعت توریسم به‌عنوان مهم‌ترین بخش اقتصادی در دنیا مطرح شده است

شهردار سابق نودشه (یکی از شهرهای توریستی اورامانات) اظهار داشت: اکنون توسعه صنعت توریسم ‌بعنوان مهم‌ترین بخش اقتصادی و ارزآور یکی از چالش‌های مهم توسعه اقتصادی در دنیاست و رقابت کشورها در این عرصه هم‌اینک به یک "ماراتن توسعه‌ای" تبدیل شده است.

رشیدی گفت: فراگیری و اشتغال‌زایی صنعت توریسم، یکی از ویژگی‌های این صنعت اقتصادی پایه است که علاوه بر زودبازده بودن، ظرفیت‌های نامحدودی را نیز برای سرمایه‌گذاری دارد.

بسیاری از کارشناسان عقیده دارند در جهان کنونی، صنعت گردشگری سومین پدیده اقتصادی پویا، پررونق و روبه توسعه پس از نفت و خودروسازی است. این صنعت امروزه به صنعتی بسیار پول‌ساز تبدیل شده و به‌سرعت در حال افزایش در کشورهای پیشرفته با سرعتی بیشتر از رشد سالیانه است.

وی عنوان داشت: ولی در کشور ما، متأسفانه تا به حال این صنعت از زوایای مختلف مورد بحث و بررسی قرار نگرفته، موانع و مشکلات جذب توریست به‌صورت جدی و راه‌گشا شناسایی نشده و بنابراین برنامه‌ریزی مشخصی نیز در این زمینه صورت نگرفته است.

این کارشناس حوزه توسعه و عمران بیان کرد: هر چه تعداد ورود گردشگران به یک شهر افزایش یابد، درآمد حاصل از آن نیز افزایش می یابد. از آنجائی که گردشگری یکی از صنایع خدماتی است، درآمد حاصل از آن صنعت بخشی از تولید ناخالص داخلی کشور میزبان محسوب شده و مستقیما بر رشد اقتصادی آن کشور تأثیر می گذارد. از این رو صنعت گردشگری می تواند راهکار مناسبی برای کسب درآمدهای ارزی سرشار برای شهرها و در نتیجه رشد اقتصادی بالاتر باشد.

رشیدی گفت: بعنوان نمونه در سال 1999 گردشگری بین المللی حدود 8 درصد از کل درآمدهای جهان و 37 درصد از صادرات بخش خدمات را به خود اختصاص داده است. همچنین بر اساس پیش بینی های رسمی سازمان جهانی گردشگری، درآمد حاصل از گردشگری در سطح جهان تا سال 2020 به ارزش تقریبی دو تریلیون دلار در هر سال خواهد رسید.

شهردار اسبق نودشه افزود: گردشگری به صورت غیر مستقیم نیز بر رشد اقتصادی تأثیر می گذارد و نشان دهنده اثر پویایی بر کل اقتصاد به شکل اثرات سرریز و یا دیگر آثار خارجی است.  به این صورت که اگر گردشگری به دلیل تعامل زیاد با دیگر فعالیتهای اقتصادی، دچار رونق شود، آن دسته از فعالیت هایی که به آن کالا یا خدمت می دهند یا محصول آن را مصرف می کنند، همراه با آن حرکت خواهند کرد. یعنی گردشگری می تواند به عنوان موتوری برای رشد اقتصادی عمل کندو سایر فعالیت ها را نیز به دنبال خود رو به جلو هدایت کند.

وی گفت: از سوی دیگر، رشد اقتصادی نیز بر توسعه گردشگری مؤثر است. رشد اقتصادی، با توسعه تسهیلات و زیربناهای گردشگری از جمله توسعه حمل و نقل و راه ها، گسترش پول الکترونیک، توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)، توسعه مکان های اقامتی، رستوران ها و هتل ها، توسعه بهداشت عمومی و همچنین توسعه تسهیلات تفریحی و امور رفاهی، موجب توسعه صنعت گردشگری می شود.

اورامانات مستعد جذب گردشگران داخلی و خارجی فراوانی است

رشیدی در ادامه تاکید کرد: اورامانات یکی از مناطق خوش آب و هوای غرب کشور است که در نقطه ای واقع شده است که مستعد جذب گردشگران داخلی و خارجی فراوانی است. روستاها و شهرهای اورامانات با برخورداری از طبیعت زیبا می‌توانند به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری مطرح نه تنها در داخل بلکه در سطح بین المللی معرفی شود اما نه تنها این ظرفیت‌ها هنوز محقق نشده است، بلکه تاکنون اقدام خاص و قابل ذکری حتی در جذب گردشگران داخلی صورت نگرفته و عمدتا گردشگران با توجه به شناخت خود راهی سفر به اورامانات می شوند.

 

این کارشناس توسعه و عمران تصریح کرد: گرچه نیاز مبرم هست که اقدامات مقتضی در خصوص ایجاد زمینه های لازم جذب گردشگران داخلی، خارجی و نیز حرفه‌ای صورت پذیرد و با برنامه ریزی مناسب این امور سازماندهی شود.

گردشگری می تواند یک منبع مهم و پایدار برای کسب درآمدهای اورامانات باشد

وی افزود: همجواری این منطقه با کردستان عراق می‌تواند زمینه توسعه گردشگری بیشتر این سامان را فراهم آورد. در صورت برنامه ریزی و تلاش مسئولان، می‌شود بخشی از گردشگران آنسوی مرز را جذب کرد.

یک کارشناس حوزه توسعه و عمران گفت: گردشگری به‌نوبه خود می‌تواند یک منبع مهم و نیز پایدار برای کسب درآمدهای شهرهای اورامانات باشد. این در حالیست که در حال حاضر نبود اینگونه درآمد‌ها باعث شده است که شهرهای منطقه نیازهای زیادی داشته باشد که بسیاری از آن‌ها در آرزوی بودجه‌ای است تا محقق شود.

رشیدی در پایان اظهار داشت: با این اوصاف، شایسته آن است که با اندیشیدن تمهیداتی در این راستا اقداماتی اثربخش انجام گیرد تا که از طریق صنعت گردشگری بتوانیم به توسعه دیارمان دست یابیم.

آنگونه که سخنان این کارشناس حوزه توسعه و عمران بر می آید این است که هنوز عملا کاری در بحث گردشگری و صنعت توریسم به صورت ویژه و اختصاصی در منطقه اورامانات از سوی دولت و مسئولان فرهنگی انجام نگرفته است.

بارها گفته شده است که اگر تنها گوشه ای از استعدادهای طبیعی و خدادادی کرمانشاه در اختیار دیگر استانهای کشور بود، بی شک بهترین و بهینه ترین استفاده ها از آن می شد

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی