حیات غرب - رئیس اداره نظارت، سنجش و ارزشیابی تحصیلی آموزش و پرورش کرمانشاه با بیان اینکه در حال حاضر 291 هزار نفر بی سواد در استان کرمانشاه زندگی می کنند، گفت: 80 هزار و 400 نفر از بی سوادان کرمانشاهی در گروه سنی هدف 10 تا 49 سال هستند.
حمزه نادری با اشاره به غیر رسمی بودن آموزش های سوادآموزی گفت: ایت مسئله باعث شده تا برخی این حوزه را رها شده بدانند، در حالیکه بر کار این بخش نظارت مستمر می شود.
نادری با اشاره به راه اندازی سامانه راستی آزمایی بی سوادی در کشور گفت: این سامانه مشخصات تحصیلی تمامی افراد را داشته و به محض وارد کردن نام و مشخصات، اطلاعات مقاطع مختلف تحصیلی فرد را در دسترس قرار می دهد و با وجود راه اندازی این سامانه شناسایی افراد بی سواد به سادگی امکان پذیر است و خدمات سواد آموزی شامل حال افراد با سوادی که خود را بی سواد معرفی می کند، نیست.
رئیس اداره نظارت، سنجش و ارزشیابی تحصیلی آموزش و پرورش کرمانشاه با تاکید بر اینکه کارنامه های صادر شده در حوزه سوادآموزی تحت نظارت کافی هستند، گفت: کارنامههای صادر شده در حوزه سواد آموزی بیش از 97 درصد اصالت دارند.
وی در ادامه با اشاره به اجرایی شدن برنامه انسداد مبادی بی سوادی، گفت: امید است با اجرایی شدن این برنامه روند سواد دار شدن جامعه تسریع شود.
به گفته نادری در حال حاضر 291 هزار نفر بی سواد در استان کرمانشاه زندگی می کنند که 80 هزار و 400 نفر آنها در گروه سنی هدف 10 تا 49 سال هستند.
نادری سپس سواد را مبنای توسعه هر کشوری دانست و گفت: در دنیای کنونی کسی که سواد خواندن و نوشتن نداشته باشد نخواهد توانست احتیاجات زندگی خود را تامین کند.
نادری سواد را از ملزومات جامعه امروز دانست و افزود: فرد بی سواد حتی قادر به پیدا کردن مسیرها نیز در شهرهای بزرگ نیست و این مسئله در عصری که موسوم به عصر ارتباطات است، زندگی سختی را برای افراد بی سواد به همراه خواهد داشت.
رئیس اداره نظارت، سنجش و ارزشیابی تحصیلی آموزش و پرورش کرمانشاه با تاکید بر نقش رسانه ها بر جامعه، گفت: رسانه ها می توانند منشا تحول و پیشرفت بوده و اثرات زیادی در جامعه داشته باشند، این در حالیست که افراد بی سواد توان برخورداری از این پتانسیل و ظرفیت مهم را ندارند.
نادری در ادامه از افراد بی سواد به عنوان نابینای فرهنگی یاد کرد و نقش رسانه ها را در راستای ریشه کنی بی سوادی انکار ناپذیر دانست.