مراسم مردمی نکوداشت به یاد مرحوم "استاد معینی کرمانشاهی و آرزوی محقق نشده او

حیات غرب - این مراسم روز جمعه در محوطه تاریخی طاقبستان برگزارش شد . مرحوم معینی کرمانشاهی آرزو داشت در این مکان دفن شود . دوستداران او برای گرامی داشت یاد معینی و آرزوی به گور رفته او مراسمی مردمی و خود جوش داشتند .

در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی از  قرآن کریم  مجری برنامه "فرهاد نصیریان " با تشکر از مساعدت و همکاری فرماندار معززکرمانشاه جناب اقای"مهندس رنجبر" و همچنین جناب آقای فعله گری مدیر کل محترم اداره کل میراث فرهنگی کرماشاه از آقای "دکتر عبدالرضارادفر " شاعر و استاد دانشگاه دعوت به عمل آورد که به ایراد سخن بپردازند .
دکتر رادفر با تشکر و قدردانی از حضور خودجوش و مردمی خاضرین در مجلس به این نکته پرداختند که: ویژگی بارز این مراسم در مردمی و غیر دولتی بودن آن است و مردم کرمانشاه امروز درس بزرگی به متولیان رسمی فرهنگ و هنر دادند. رادفر در ادامه به نقش مهم استاد معینی کرمانشاهی در عرصه ی ترانه و تصنیف سرایی ، خاطره سازی ترانه های وی برای مردم ایران اشاره کرد و همچنین به ذکر نقش خانواده ی معینی در برپایی آیین "عزاداری حسینی "در کرمانشاه و احداث تکیه توسط نیاکان وی پرداخت.
دکتر رادفر خاطر نشان کرد که حسن این مراسم به مردمی ،خودجوش بودن و نقش جوانان در برپایی آن است ،این استاد ادبیات در ادامه اشاره کرد که به قول حافظ مزار ایشان در سینه ی ماست و همچنین گفت این تجمع به سبب نزدیکی فکری و علاقه مندی ست و نه نسب خونی ،در پایان وی با تشکر از حضور انبوه مردم و برپاکنندگان مراسم از مرحوم معینی کرمانشاهی با عنوان خداوندگار عرصه ی ترانه یاد کرد.
پس از ایشان استاد رجبی از شاگردان مرحوم معینی کرمانشاهی به ذکر خاطره ای از خانواده ی ارزشمند آن مرحوم پرداختند و سخن خویش را با قرائت شعری از استاد معینی کرمانشاهی آغاز کردند .ایشان که به شدت متاثر شده بود به ذکر خاطره ای از زمان دانشجویی خود و بزرگواری مرحوم معینی وتفقد همسرشان نسبت به خویش یادی نمودند که جمعیت حاضر به شدت متاثر گردیدند،سپس پیمان سلیمانی از شاعران جوان کرمانشاه به ایراد سخن پرداخت ،شروع سخنان این عزیز با خواندن یک رباعی بسیار زیبا از استاد معینی کرمانشاهی بود ،وی افزود : استاد معینی شاعری مردمی بود و هیچ دولتی نمیتواند استاد را مصادره به مطلوب کند ،سلیمانی با تشکر از برپاکنندگان این مراسم ویژگی آن را در مردمی بودن و غیر دولتی بودن آن دانست .
سخنران بعدی آقای علوی نسب از نزدیکان و ارادتمندان آن استاد فقید بودند که به قرائت شعری از استاد معینی کرمانشاهی در مدح مولای متقیان علی (ع) پرداختند که این شعر با استقبال حضار مواجهه شد،سپس آقای یدالله نوری شاعر خوب شهرمان غزل زیبایی که در سوگ استاد معینی کرمانشاهی سروده بودند را خواندند ،ایشان که بسیار متاثر بود گفت : خبر فوت استاد را نه از رسانه های سراسری و رسمی بلکه از شبکه های اجتماعی شنیدم !! جمعیت حاضر پس از شنیدن سروده وی ایشان را مورد تشویق فراوان قرار دادند .
بعد از قرائت شعر توسط نوری آهنگی خاطره انگیز با شعر معینی کرمانشاهی و صدای سالار عقیلی پخش شد ،مردم همراه با صدای زیبای سالار این آهنگ را زمزمه کردند،در همین هنگام خواننده ی خوب شهرمان آقای هادی گراوندی به اجرای ترانه ی معروف "رفتم که رفتم " پرداخت که جمعیت به شدت تخت تاثیر قرار گرفت و وی را تشویق بسیار نمودند .
پس از اجرای برنامه های موسیقی جناب آقای صمد امیریان از نویسندگان خوب شهرمان به نقش مهم و تاثیر گزار معینی کرمانشاهی در عرصه ی ادب و هنر ایران پرداختند و با تجلیل از وی فقدان ایشان را به مردم ایران و بویژه مردم خوب کرمانشاه تسلیت گفتند .
در ادامه ی این آیین گرامی داشت گروه موسیقی طاق بستان علیرغم سردی هوا با فروتنی و هنرمندی آقایان : علیرضا برنجیان به عنوان خواننده ،علیرضا بابینی نوازنده ی تمبک و عارف شریعتی نوازنده ی تار به اجرای قطعاتی زیبا و ماندگار از اثار مرحوم معینی کرمانشاهی پرداختند که حضار با گروه مذکور هم آوایی نمودند.
در پایان این مراسم مردم خوب کرمانشاه به یاد زنده یاد معینی کرمانشاهی اقدام به افروختن شمع کردند که جلوه ی خاص و معنوی به طاق بستان داده بود از ویژگی های بارز این مراسم میتوان به نظم ، رعایت شئونات انسانی ومتانت مردم اشاره کرد. که همین امر این مراسم را بی نیاز از حضور نیروهای انتظامی کرده بود

 

نظرات  

 
#1 خلیلی 1394-09-04 01:55
مراسمی با شکوه بود و در عین حال دارای نظم و با صفا کاش متولیان رسمی فرهنگ در زمان قید حیات ایشان بزرگداشتی میگرفتند .
 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی