حیات غرب - قدمت آثار باستانی و میراث فرهنگی استان اصفهان بسیارجوانتر از استان کرمانشاه است . ولی مسئولین و مردم آن استان این موضوع مهم را آموخته اند که با هما هنگی و همدلی و دلسوزی برای دیار خود می توانند با همان آثار جوان ، استان خود را در صدر استانهای کشور از حیث میراث فرهنگی و گردشگری قرار دهند . این فعالیت ارزنده آنها باعث شده در طول سال گردشگران زیادی از سراسر کشور و دراقصی نقاط عالم به دیدن آثار فرهنگی استان اصفهان بروند که قدمت قدیمی ترین آنها به پای آثار باستانی و فرهنگی استان کرمانشاه نمی رسد .
در آمد زایی از مسیر جذب توریست باعث ارتقاء فرهنگ و اشتغالزایی فراوان در آن استان شده . آمار بیکاری در آن دیار فوق العاده پایین است و رغبت سرمایه گذاری را بالا برده است .
در استان کرمانشاه با میراث فرهنگی و تاریخی خود چه می کنیم ؟
متاسفانه بهانه کمبود بودجه ولی در اصل عدم دلسوزی برای استان باعث شده بسیاری از مسئولین پست و مسئولیت خود را موقتی فرض کرده و کمتر در گیر حفظ این میراثهای گرانبها شوند . این روز مرگی با عث شده روز بروز شاهد تخریب محیط زیست و میراث فرهنگی و آثار باستانی به اشکار مختلف در استان باشیم .
پل زیبایی که ملاحظه می شود یکی از این آثار گرانقدری است که در سکوت کامل به بیماری مزمن تخریب دچار شده و آرام آرام شاهد ویرانی پیشیه تاریخی خود است و ما و مسئولین هم بی تفاوت شاهد این مرگ دلخراش هستیم .
اینجا پل کهنه کرمانشا است، در ضلع شرقی شهر و انتهای کیهانشهر ،پلی زیبا با معماری بی نظیر و با قدمتی بیش از 500 سال.
این پل آجری زیبا بر روی رودخانه قره سو در شرق کرمانشاه در زمان صفویه ودرمسیر عتبات عالیات احداث شده که 184 متر طول و دارای 6 دهنه پل برای عبور آب است .
متاسفانه این پل زیبا محل عبور و مرور کامیونها ی سنگین و تریلر ها شده و هیچ کس و هیچ نهادی نگران نابودی این اثر تاریخی نیست.
جناب نیک کردار معاون عمرانی استانداری در این خصوص فرموده اند بودجه نداریم .....ظاهرا 6 میلیارد تومان بودجه برای ساخت پل جدید مورد نیاز است تا این پل زیبا از وزن ویرانگر کا میونها نجا ت یابد . این پل از قسمت های مختلف دچار تخریب شده و اگر فکری عاجل برای آن نشود همه ما شرمنده فرزندانمان خواهیم شد که نتوانستیم امانت دار خوبی برای حفظ میراث ارزشمند فرهنگی باشیم .
تشکر از آقای کرمی که نگاه رسانه ها را متوجه این موضوع نمودند .