پس از 12 روز از مراسم تجلیل ، استاد کازرونی دعوت حق را لبیک گفت


"جعفر کازرونی" نویسنده برجسته کرمانشاهی شب گذشته پس از ماه‌ها تحمل درد و رنج بیماری سرطان، متاسفانه ساعت 20 و 30 دقیقه شب گذشته(10 اردیبهشت) در بیمارستان بیستون  درگذشت.

استاد کازرونی متولد هفتم خردادماه سال 1325 در کرمانشاه بود که بعد از عمری کار فرهنگی و به یادگار گذاشتن آثار متعدد، سرانجام در سن 70 سالگی دعوت حق را لبیک گفت.

 استاد کازرونی خدمات ارزشمندی در حوزه ادبیات و فرهنگ استان داشته‌اند و از ایشان آثار متعددی در حوزه ادبیات و نقد به یادگار مانده است.

از آثار ارزشمند استاد کازرونی می‌توان به مجموعه شعر "آواز"، رمان "لاله‌های تلخ"، رمان "وقتی دانه‌های برف به رقص در می‌آیند"، مجموعه داستان "بوی نان"، رمان "آدمک‌ها" و داستان "بام غلتان" اشاره کرد.

--------------------------------------------------------------------------------

آیین نکوهداشت استاد جعفر کازرونی ، نویسنده برجسته کرمانشاهی برگزار شد

 

حیات غرب - روز سه شنبه 31 فروردین ماه 95 در تالار غدیر کرمانشاه مراسم تجلیل از استاد جعفر کازرونی محقق و نویسنده استان کرمانشاه بر گزار شد .

این مراسم با مشارکت اداره کل ارشاد اسلامی  و اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه تدارک دیده شده بود . مراسم کاملا فرهنگی بود . به این معنی که در عین سادگی ظاهر از غنای پر باری بر خوردار بود . با اینکه این مراسم در ساعت اداری برگزار شده  بود ولی استقبال خوب و تعدادی از بزرگان و مفاخر استان کرمانشاه حضور داشتند .

برگزاری مراسم تجلیل از بزرگان و مفاخر استان از زمان حضور دکتر زنگنه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی رشد و رونق خوبی پیدا کرده است و جوانان این مرز و بوم بیش از پیش با مفاخر خود آشنا می شوند .

متاسفانه خود باختگی فرهنگی خصوصا در این استان دردی است که گریبان جامعه خصوصا قشر جوان را گرفته و فکر می کنند این دیار کهن و فرهنگ ساز از مفاخر تهی است .

این مراسم ها برای اعتماد به نفس به جوانان و خود باوری و افتخار به پیشینه درخشان استان نقش بسیار خوبی را ایفا می کند .

در ابتدای مراسم خانم محمدی کارشناس محترم مطبوعات اداره ارشاد و از چهره ای دلسوز و پر تلاش به پاس تجلیل از استاد کازرونی ، مجری گری را پذیرفتند وضمن خوش آمد گویی به حضار گفت :امروز مراسم تجلیل و نکوهداشت استادجعفر کازرونی. معلمی فرهیخته ،نویسندهای ارجمند از دیار فرهنگ پرور استان برگزار است. امروز گرد هم آمده ایم تا خدمات ارزنده ایشان در در عرصه خدمتگزاری به فرهنگ را ارج بگذاریم .

در ابتدای جلسه تشکر می کنیم از جناب آقای دکتر رحیمی زنگنه مدیر کل فر هنگ و ارشاد اسلامی استان که در راستای تجلیل از بزرگان استان سعی بسیار دارند .

در ادامه مراسم دکتر رحیمی زنگنه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی  در خصوص تجلیل از بزرگان و مفاخر استان گفت :امروز با افتخار مراسم تجلیل از زحمات یک عمر تلاش نویسنده و شاعر و پژو هشگر استان را بر گزار می کنیم .اصولا پاسداشت فرهیختگان و کسانی که در راستای علم و  فرهنگ و ادب و هنر قدم بر میدارند پاسداشت معرفت و دانایی و ارزشهای متعالی الهی است  .

جامعه ما سخت نیاز مند تقویت فرهنگ سپاسگزاری است . ما برای اینکه راه های روشن رسیدن به معرف ، حقیقت و دانایی را برای نسلهای بعدی و جوانان ترسیم کنیم ، باید به سمت و سویی حرکت کنیم که علم و آگاهی و معرفت و فرهنگ در صدر بنشیند و اهل علم و معرفت برترین جایگاه را در جامعه داشته باشند . تلاش ما در راستای تجلیل از فرهیختگان به همین خاطر است . تمام ارزش انسانیت به علم و آگاهی و معرفت اوست . فصل ممیز انسان از حیوان عقل است .

رحیمی در خصوص استان جعفر کازرونی گفت :استاد جعفر کازرونی از آن افرادی است که بیش از 20 اثر در زمینه داستان ، پژو هشهای ادبی وتاریخ کرمانشاه به رشته تحریر در آورده و امروز متاسفانه در گیر بیماری است و از خداوندی که اسم او دواست برای ایشان طلب سلامت و آفیت داریم .

رحیمی در خصوص بزرگداشت سعدی که در روز چهار شنبه برگزار می شود گفت :فردار روز بزرگداشت یکی دیگر از مفاخر برجسته عالم ادب و معرفت سعدی شیرازی است که این روز را تبریک می گویم .

جامعه بشری امروز ما نیازمند اخلاق و مهر ورزی سعدی است .شخصیتی که با سفر های طولانی در اقصی نقاط عالم اسلام جان خود را از سر چشمه های معرفت و اسلام سیراب کرد تا بتواند گلستان و بوستان و غزلیاتی شگفت انگیز را برای زبان فارسی ایجاد کند.

دکتر عبدالرضا رادفر .شاعر و مننقد ادبی و پژو هشگر  و فعال حوزه فرهنگ یکی از سخنرانان مراسم بود ایشان  در ئغاز سخن خویش برای شفای عاجل جعفرکازرونی  دعا کردند  و ضمن تایید سخنان دکتر پاپزن .وقدر دانی از کار مثبت دکتر رحیمی گفت:خوشحالیم که  چنین بزرگداشتهایی  انحصار بزرگداشت ها را شکست و این جای قدر دانی دارد .

وی با اشاره به  نقد وگله ی یکی دیگر سخنرانان که گفتند چرا هنرمندان واهل فرهنگ کرمانشاه جزیره ای عمل می کنند ..گقت: به این دلیل که  در کرمانشاه بزرگان ما نسبت به هم زاویه دار رفتار کردند و امروزه نیز پاره ای از شبه  اهل فرهنگ نیز متاسفانه  با امکان داشتن رسانه چنگ روی اهل فرهنگ می زنند و به دیگران نسبت ناراویی که لایق خودشان هست میدهند .وی در باره ی جعغر کازرونی گفتند که شخصیت فرهنگی چند وجهی دارن و ی ضمن تکرار آرزوی شفای عاجل خاطره ی روزهای انقلاب اسلامی در کرمانشاه را از روز اول ماه صفر ( دیماه ) 1357 را بیان کردند که مردم بعد از آتش زدن کاخ استانداری و مواجه شدن با تیر اندازی توسط ایشان و کازرونی مردم به خانه ای پناه بردند که در پشت سینما شهرفرنگ بود و در آن خانه جعفر کازرونی بیانیه ی امام خمینی را برای مردم قرائت کردند وهمچنین در مقابل دانشگاه تهران نیز همین بیانیه را در روزهای بعد قرائت کردند .

وی گفت که مدیران فرهنگی باید برای پاسداشت و نکوداشت اهل فرهنکی مثل جعفر کازرونی که نجیب و آرام و بدور از جنجال کار فرهنگی کردند .تلاش کنند . شاگزدان استاد کازرونی در تهران همکی بدلیل امکانات رسانه ای و قرار داشتن در فرهنگ قدر شناسی از نام و نان بهرمند هستند ولی دریغ که در کرمانشاه اینگونه نیست ..

رادفر در پایان گفت:  جعفر کازرونی هم نسل نویسندگان پیشکسوتی چون یاقوتی ولاری و درویشیان هست و باید از این نامدارن فرهنگی تجلیل کرد و ی در پایان غزلی که برای حضرت علی علیه سلام در سال 1368 سروده بود خواندند که گفت: اگر مزدی واجری هست برای شفای استاد کازرونی باشد .

در ادامه این برنامه چند تن از مدعوین در پاسداشت استاد جعفر کازرونی مطالبی در در خصوص فرهنگ و خدمات ایشان به عرصه فرهنگ ایراد فرمودند .   

 

 

اضافه کردن نظر

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی