حال فرهنگ و هنردر استان کرمانشاه خوب نیست

  

حیات غرب - در همه جای دنیا فرهنگ اساس توسعه و پیشرفت است و با خشت فرهنگ بنای جامعه در تمام ابعاد آن ساخته می شود.  اما گویا در استان ما فرهنگ را اشتباه ترجمان می کنند . بطوری که کمتر با مفاهیم استاندارد این لغت سنخیت دارد . این چنین برداشتی از فرهنگ، تنها به سود تعداد معدودی خواهد بود.

به گواه اهل فن ،مقوله ی فرهنگ و هنر در استان کرمانشاه وضعیت ضعیفی دارد. ممکن است پاسخ بشنویم پس این همه آمار های رنگی در قالب گزارش چیست ؟ مردم ما اعتمادشان نسبت به بسیاری از این گزارشات و آمارها سلب شده است . آقای بازوند استاندار کرمانشاه نیز به سلب اعتماد نسبت به عملکرد ضعیف مسئولین اشاره فرمودند . مردم نیز آموخته اند به چشمهایشان بیش از گوشها اعتماد کنند . آنچه از فعالیت فرهنگی می بینم چهره ای آرایش و بزک کرده از قامت فرهنگ و هنر با (سرخاب و سفید آب ) بوده و نشان می هد این نقش زیبای کاغذی بر پی ویران سوار است .

عامل بسیاری از نا بسامانی ها مدیرانی است که برای اینکار ساخته نشده ولی میز ریاست به مذاقشان خوش نشسته است . مردانه کنار نمی روند تا سکان این کشتی طوفان زده بدست سکاندار قابلی قرار بگیرد.فعالیت در عرصه فرهنگ و هنر اهلیت لازم دارد .تنها حضور فیزیکی چندین و چند ساله در مسئولیت اداری راهگشا نیست .  

شخصی 30 سال در آموزشگاه های کرمانشاه بعنوان دبیر معارف اسلامی ، مشق دین و قرآن می کرد . بدون اینکه بداند مخاطبین او جوان هستند . با روش دبستان قدیم و مکتب خانه کلاس داری میکرد. همکاران جوانان ، تحصیلکرده و دانشگاهی روش تدریس جدید را به متذکر می شدند .   استدلال می کرد ("من سی ساله تجربه اینکار را دارم" ) می گفتند: خوب سی سال است که روش تدریس شما اشتباه است . افاقه نداشت. گوشش بدهکار نبود .بر خر مراد خودش سوار بود و می رفت . بازنشسته شد. بعد از چند سال فوت کرد . در مراسم ختم خبری از متعلمین نبود .

آقای جعفری مدیر کل محترم ارشاد مدتی است بر صندلی تصمیم سازی فرهنگ و ارشاد استان کرمانشاه تکیه زده است . می گویند مدت زیادی در این اداره حضور داشته اند و راه ها را بهتر از دیگران می شناسند سابقه ی مدیر کلی در کارنامه دارند . این استدلالها مرا به یاد آن فرهنگی مرحوم می اندازد . فقط حضور فیزیکی تنها مهم نیست . اگر حضور حجت الاسلام رحیم جعفری  با علم و تخصص آمیخته باشد ، انتظار تحول مطلوب داریم .

در ابتدای مسئولیت از ایشان ، شعار توجه به زیر ساخت ها و امور زیر بنایی فرهنگ را شنیدیم . البته بدون اینکه دقیقا مشخص کنند منظورشان از زیر ساخت چیست . انچه قابل مشاهده است بسیاری از انجمن ها و موسسات فرهنگی و هنری ، خصوصا کانون های مساجد بی برنامه و بدون نظارت رها شده اند . (به تفصیل به هر کدام از بخشها در یادداشتهای آتی خواهیم پرداخت)

اداره  فرهنگ و ارشاد  چرا  برنامه های خود را در دیوار شیشه ای قرار نمی دهد که صاحب نظران ارزیابی کنند. بار ها از این بزرگوار درخواست شده است برنامه کوتاه مدت و بلند مدت خود را برای ارتقاء فرهنگ استان در مجموعه های مورد تصدی بیان بفرمایید . ما تا کنون چیزی ندیده ایم اگرجایی عنوان شده بفرمایید تا با افتخار در رسانه ی خود منتشر کنیم.

روی آوردن به چند برنامه شب شعر و کلاس قافیه و عروض و...  که با آب و تاب خبری منتشرمی شود دردی را از جامعه فرهنگ و هنر خصوصا ادبی استان دوا نمی کند . عیار این برنامه ها به قدری پایین است که سالن های کوچک ارشاد حتی با حضور کارکنان هم پر نمی شود. این بی رغبتی و اقبال کم اهالی فرهنگ و هنر نشان از بی برنامگی مدیر کل با تجربه دارد .در سایر بخش ها مثل موسیقی ، نمایش و هنر های تجسمی وضع چندان تعریفی ندارد.

عدم اشراف بر موضوعات کلان فرهنگ استان مثل مفاخر ، فرهنگ عمومی ، مباحث پژوهشی فرهنگ باعث رکود در این حوزه ها شده است  . صرف پرداختن به رونمایی از جند پوستر با عناوین کنگره  یا جشنواره ملی نمی تواند  تاثیر طولانی مدت بجا بگذارد واگر در قالب برنامه بلند مدت جایی نگیرد ، نوعی روز مرگی محسوب می شود .

ساختار مریض و ناکارآمد وزارت ارشاد در حوزه های تخصصی دست مدیران را برای انتخاب افراد در پست های سازمانی باز گذاشته است.  لذا شاهدیم انتصاباتی صورت می گیرد  که با سوابق تخصصی این حضرات همخوانی ندارد.

استاندار محترم کرمانشاه جناب مهندس بازوند  قطعا  عملکرد این گونه مدیران را رصد خواهند کرد و با دغدغه ای که برای فرهنگ دارند امیدواریم سامان خوبی به این حوزه بدهند.

 

 

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی