رضا منتظریانی - فرهنگسرا مکانی است که در آن یک یا چند رشته مذهبی، فرهنگی ، هنری و یا اجتماعی فعالیت دارند. در فرهنگسراها معمولاً شرایطی برای آموزش اینگونه رشته ها فراهم میگردد.
در گذشته فقط تهران و اصفهان فرهنگسرا داشتند, ولی در سنوات اخیر و با توجه به فعالیت های فرهنگی، تما م شهر داری های کشور و حتی شهرستانها سعی نموده اند فرهنگسرا برپا کنند و معمولاً کوشیده شده برای هر منطقه شهرداری یک فرهنگسرا بر پا شود .
فرهنگسرا ها به سه دسته تقسیم می شوند
1 - فرهنگسراهای ویژه مقاطع سنی و جنسی . مانند فرهنگسراهای کودک، نوجوان ، جوان ، دختران، بانو، و سالمند.
2 - فرهنگسراهای تخصصی یا محتوا محور .مانندفرهنگسراهای هنری اندیشه ای ، قرآن ، ادبیات ، تاریخ ، ملل ، اقوام، دانشها، تندرستی، طبیعت، فناوری ....
3 - فرهنگسراهای نهاد محور، مانند فرهنگسرا های ویژه خانواده، مدرسه، و اجتماع و شهر
شهرداری کرمانشاه خیلی دیر بدنبال این قافله فراگیر کشوری به راه افتاد. و همچنان در زمینه فرهنگ سازی بسیار عقب مانده است .
شهرداری کرمانشاه با بوق و کرنا چند فرهنگسرا ی عمومی را در کرمانشاه بصورت شیک و مجلل افتتاح نمود . روبان ها پاره کردند و عکسها گرفته شد. مصاحبه ها صورت گرفت . برخی هم که فرهنگ و فرهنگسرا با (ح) جیمی می نویسند در باب فرهنگ و فرهنگ محوری به سخنرانی پرداختند تا در سال فرهنگ نشان دهند آنها هم دغدغه (فرحنگ) داشته اند .
تابستان از راه رسیده و فرزندان ما و خانواده ها در پی آنند که از این فرصت بیشترین بهره فرهنگی و اجتماعی را ببرند . امروز بیشتر وقت جوانان به ویژه در فصل تابستان به اوقات فراغت اختصاص می یابد . طبق استاندار های بین المللی تعداد روزهای فراغت کشورهای دیگر در سال 80 روز و این رغم در کشور ما 10 روز بیشتر یعنی 90 روز است .با گسترش دامنه اوقات فراغت دستگاه های و نهاد های متولی برای گذراندن این ایام باید به فکر برنامه ریزی مناسب باشند . یکی از این مکان ها فرهنگسرا ها هستند .
متاسفانه این فرهنگسراها در کرمانشاه علی رغم امکانات بالقوه خوبی که در اختیار دارند ولی از لحاظ برنامه ریزی و مدیریت و رونق بخشی به فعالیتهای فرهنگی و هنری بسیار ضعیف عمل می کند . عملا ساختمان و امکانات خالی از فراگیر است . یا اینکه محدود به چند رشته و آنهم با پایین ترین سطح فراگیری و مراجعه کننده است .
کار فرهنگی تخصص فرهنگی و نیروی فرهنگی نیاز دارد . اگر مدیریت این مراکز و مدیران فرهنگی شهرداری از توانایی و قابلیت فرهنگی برخوردار نباشند این فرهنگ سراها نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه زمينه ساز بسياري ازمشکلات جدید خواهد شد و تنها مکانی برای کسب درآمد و اضافه کار برای افراد محدودی خواهد شد که به نوعی منتسب به برخی از اعضاء شورای شهر هستند .
لذا برای رونق بخشی به فعالیت فرهنگسرا های کرمانشاه باید از نقطه نظرات صاحب نظران و برنامه ریزان فرهنگی بیشترین بهره برده و از موازی کاری و بصورت جزیره ای کار کردن پرهیز شود .