در صورت تداوم روند کنوني و عدم بازنگري طرفداران دولت تدبير و اميد در رويکردها و کنش هاي سياسي خود، احتمالاً آنها بازندگان بزرگ انتخابات مجلس آينده در کرمانشاه خواهند بود. مصداق اين نگراني را ميتوان خيلي ساده با مشاهده وضعيت آشفته مناسبات مجموعه احزاب و گروهها با يکديگر و همچنين نوع ادبيات تقابلي آنها، مشاهده کرد.
مجموعهاي که در کرمانشاه بهعنوان طرفداران تدبير و اميد معروف هستند، طي يک سال و نيم اخير بهجاي پرداختن به برنامههاي کلان دولت در حوزههاي مختلف و همچنين کمک به پيشبرد برنامههاي مجموعه مديريتي دولت تدبير و اميد در استان، بخش قابلتوجهي از انرژي خويش را صرف پرداختن به مجادلات بيحاصل و تخطئه يکديگر و يا ناکارآمد جلوه دادن مديريت ارشد استان کردهاند. براي آگاهي از ميزان حدت و شدت اين مباحث و موضوعات لازم نيست کندوکاو گستردهاي انجام دهيد و منتظر تجزيهوتحليل آن دادهها توسط کارشناسان بمانيد، بلکه تنها کافي است مدتي بهمرور مطالب منتشره در سايتها و وبلاگهاي استان و يا شبکههاي اجتماعي بپردازيد تا حساب کار دستتان بيايد.
پيامدهاي ادامه چنين وضعيتي در نوع نگاه کرمانشاهيان نسبت به دولت تدبير و اميد، روند توسعه کرمانشاه و حتي سرنوشت سياسي مجموعه احزاب و نيروهاي سياسي طرفدار دولت بسيار تاثيرگذار خواهد بود. ازجمله تبعات وضعيت اخير اين بوده که مردم از بسياري برنامهها و کارهاي صورت گرفته توسط دولت تدبير و اميد در عرصههاي مختلف اقتصادي، تجاري، فرهنگي و هنري بيخبر بمانند و تصور کنند برنامهها و کارهاي صورت گرفته تنها به حوزههايي مانند مذاکرات هستهاي و موضوع رفع تحريمها و يا برنامههاي حوزه سلامت محدود است و در بقيه عرصهها فعاليت چنداني در جريان نيست. حتي اين مجموعه طرفداران زحمت چنداني براي تبيين دست آوردهاي ارزشمند دولت در عرصه مهار تورم از 40 درصد به زير 20 درصد بر خود هموار نکردهاند و وضعيت به شکلي است که با هر بار گران شدن مرغ، نان و يا ميوه، کل دست آوردهاي دولت در اين حوزه به هوا ميرود.
دولت تدبير و اميد از همان ابتدا با مجموعهاي از راهکارها و برنامهها، کار خود را آغاز کرد. برنامههايي که با توجه به شرايط دشوار اقتصادي و تنگناهاي موجود در عرصه سياست خارجي کشور و ديگر حوزهها تدوينشده بودند. درواقع يکي از ويژگيهاي اصلي اين دولت برنامه محور بودن آن است و با اين رويکرد پا به ميدان گذاشته است؛ تاکيد جدي بر اينکه دوران تصميمات آني و خلقالساعهاي که کشور را به اين حالوروز دچار کرده، طي شده و ديگر قرار نيست تصميمي بدون پشتوانه عقلاني گرفته شود. در اين ميان دولت تدبير و اميد به دليل فقر رسانهاي، به همراهي و همکاري طرفدارانش و رسانههاي تحت نفوذ آنها براي تبيين و پيشبرد برنامههايش نيازمند است. طبيعي است در شرايطي که بخشي از توان طرفداران دولت و رسانههاي آنها در کرمانشاه صرف کشمکشهاي بيهوده سياسي ميشود، ناگفته پيداست که خواهناخواه برنامههاي دولت در اين هياهو گم ميشود. انتظار ميرفت مجموعهاي که تا پيش از روي کار آمدن دولت تدبير و اميد حتي از حداقل تاثيرگذاري در مديريت کلان سياسي کرمانشاه برخوردار نبود، همت بيشتري براي تشريح و تبيين برنامههاي دولت از خود نشان دهد. همچنين در صورت تداوم وضعيت فعلي برنامه توسعه استان نيز ره بهجايي نخواهد برد؛ زيرا لازمه توسعه وجود آرامش سياسي و همچنين همگرايي نخبگان است؛ مشخصهاي که اين روزها در کرمانشاه کمتر به چشم ميخورد. اين وضعيت مديريت ارشد استان را نيز با دشواريهاي زيادي روبرو کرده است. اگر اين مجموعه از حمايت همهجانبه احزاب و گروههاي حامي دولت برخوردار بود، ميتوانست با قاطعيت بيشتري در عرصههاي مختلف تصميمگيري کند. متأسفانه اغلب اين گروهها نهتنها در حمايت از مديران دولت تدبير و اميد در کرمانشاه خود را بهزحمت نمياندازند، بلکه برخي از آنها در ناکارآمد جلوه دادن اين مجموعه نيز کم نميگذارند و در برخي موارد نيز ميخواهند صف کشيهاي خود را در بدنه مديريتي استان نيز بازتوليد کنند. طبيعي است در چنين وضعيتي مديريت استان نيز از اين تلاطمها در امان نباشد و از آن همگرايي لازم براي پيشبرد برنامههايش برخوردار نباشد.
نکته آخر ابن که پيامدهاي اين وضعيت، خواهناخواه دامنگير اين گروهها و احزاب خواهد شد و بهتدريج مرجعيت خود را بهعنوان بخشي از طرفداران دولت تدبير و اميد در کرمانشاه از دست خواهند داد و در انتخابات پيش رونيز مردم به نامزدهاي معرفيشده توسط آنها اقبالي نشان نخواهند داد؛ زيراکسي حاضر نيست سکان نمايندگي شهر و ديار خود را به مجموعهاي بسپارد که اينهمه با اختلاف و افتراق و کشمکش روبروست و موضوع توسعه استان را فراموش کردهاند و بخش زيادي از وقت خويش را صرف بازيهاي بيهوده سياسي ميکنند.