حیات غرب - مهندس حامد شاهینی - همچنانکه می دانیداز زمانی که کرمانشاه از طرف وزارت کشور به عنوان کلانشهر معرفی شده است باید امتیازات ویژه ای که مربوط به کلانشهرها ست به این کلانشهر ازجمله تاسیس مترو و فراهم کردن امکانات رفاهی و ورزشی احداث پارک های ویژه و ایجاد مکان های فرهنگی مخصوص تعلق می گرفت بدون شک برکسی پوشیده نیست که عامل اصلی ومحرک این مهم شورای شهر می باشد در این مجال مروری هر چند کوتا ه بر عملکرد شورای شهرکرمانشاه می اندازیم.
با توجه به عوامل عدیده ای از پارامترهای به هم تنیده از قومیت وگرایشات مذهبی وسیاسی وشعارهای پوپولیستی... همه وهمه را اگرکنار هم بگذاریم به حقیقت در می یابیم که واقعاگذشتن از ماراتن سنگین انتخابات شورا در این دیار و رسیدن به کرسی شورای شهرموفقیت و پشتکار وصرف هزینه های مادی ومعنوی را در وجود تک تک اعضای این شورا برای هر فردی به اثبات میرسد، پس در این مبحث ضمن احترام ویژه به خدمت یکایک اعضای شورای شهر کرمانشاه ذکر این نکته ضروریست که شورا بسان تیم فوتبالی شده است که اعضای آن به تنهایی دارای قابلیتهای فردی ویژهای بوده ولی در غالب تیمی نمود بارزی نداشته باشد وعموماً فعالیتهای روزمرهی خویش را طی می نماید.
با نگاهی اجمالی به کلیهی دورههای شورا به جز در دورهای که شورا توانست با تصویب چند ابرپروژه، تأثیر خود را بر چهرهی شهر ماندگار نماید در سایر موارد نمیتوان نمرهای در سطح حتی متوسط را برای آنها قایل شد.
مهمترین وظیفهی شورا انتخاب شهردار و نظارت بر مدیریت اوست. با توجه به اینکه اکثر نیروهای توانا ونخبهی سیاسی در کرمانشاه به دنبال پستهای تشریفاتی و بدون درد سر هستند، شاید عاملی شده است که شوراها در دوران مختلف مهرههای تمام قد آنچنانی را برای انتخاب نداشته باشند و به همین علت شورای شهر از ابتدا تا کنون نتوانسته است دست به انتخاب طلایی بزندتا فردی تمام قد وبرازنده کلانشهر کرمانشاه را انتخاب نماید.مهمترین ضعف شورا ازهمان ابتدا وزمانی شروع شد که با یک انتخاب محافظه کارانه ثابت نمود که ذهنیت جمعی این شورا به حدی تهی است که ظرفیت وتوانایی انتخاب یک شهردار بصورت مستقل را ندارد.
شهر کرمانشاه که کارشناسان شهری آن را هندوستان ایران مینامند خیلی از مشکلات شهری در دوران متوالی در آن تلانبار شده است وهنوز چهرهی آن از آثار جنگ پاک نشده است بنابراین نیازمند فردی با بازوان فکری قوی در کنار ظرافت ذهنی وهنری ظریف است. بحث در مورد شهرداری را به فرصت دیگری واگذار میکنیم ولی آنچه به شورا برمیگردد بعد از انتخاب شهردار مهمترین مسؤولیت شورا نظارت بر عملکرد شهرداری است.
شهرداری کرمانشاه عملاً دو پروژهی بزرگ ملی را در دست اقدام دارد؛ یکی پروژه منوریل است که جدیدا تغییر کاربری داده وبه قطار شهری تبدیل شده است، همچنان که میدانید از یادگارهای دولت هزارهی سوم است که بعد از اینکه مسؤولین یک کلانشهر دیگر از زیر آن شانه خالی نمودند شورای عالی ترافیک کشور در سال 86 به طرز ماهرانهای به این خطه انداخت! و مسؤولین وقت نیز با آغوشی باز آن را پذیرفتند، و تا کنون موافقین و مخالفین هنوز همدیگر را قانع نکردهاند این پروژه در بین موافقین ومخالفین بصورت سر درگم دنبال می شود. پروژهی دیگر شهرداری گذرگاه غیر همسطح دهمجنون واقع در قسمت غربی شهر میباشد. در این طرح نیز تعداد عوامل اجرایی در آن به تعداد کارگران یک واحد ساختمانی نمیرسد!و تایید سازه آن مشکوک می باشد وعملا این پروژه نیز تعطیل می باشد !بطور کلی در شورای شهر وشهرداری کرمانشاه الگویی برای نیاز سنجی احداث گذرگاه ها ومیادین وپارک های سبز و...وجود ندارد واین موضوعات به ضرس قاطع می گوییم که بصورت سلیقه ای دنبال می شود با این اوصاف چگونه قابل قبول است برای شورای کلانشهر کرمانشاه، شهرداری کرمانشاه با بیش از ششهزار و پانصد میلیارد ریال اعتبار در سال 93 به جز فعالیتهای روزمره مانند دادن مجوز ساخت وسازها و گرفتن مالیات وعوارض و... هیچ پروژهی عمران شهری را برای آسایش مردم در دست اقدام ندارد؟!
وارد شدن شورا در مواقع بحرانی و ترافیکی شهر یکی دیگر از مسؤولیتهای خطیر آن میباشد، بعد از مشکلات به وجود آمده برای مردم بعد از افتتاح پل غیرهمسطح امام حسین (ع) رد پایی از شورا را نمیبینیم. آیا تا کنون برای برون رفت از این معضل چاره ای اندیشیده شده است!؟
اگر چه این دورهی شورای شهرتا قبل از حوادث اخیر از آرامش بیشتری برخوردار است ولی در چندین ماه منتهی به پایان سال گذشته، شهردار کرمانشاه در اختلاف با شورا در کشوقوس استعفا و قایمباشکبازی در کلانشهری که باید برای ثانیهثانیهی آن برنامهریزی شود، بود. این موضوع را میبایست به حساب توانایی یا عدم توانایی شورا دانست یا شهردار؟!اگر شهردار ضعیف بوده است چرا وی را استیضاح نکرده اند!؟واگر ایشان فردی توانا بوده است چرا شورا نتوانسته است وی را قانع به ادامه خدمت نماید!؟مگر می شود در عصر اطلاعات وارتباطات شورای یک کلانشهر تعدادی کلمات جاری شده برروی یک تیکه کاغذ را به مثابه استعفای شهرداربدون هیچ گونه نقد عملکرد قبول نماید !؟بله نقد نکردیم تا نقد نشویم!
عدم نظارت شورا بر فضاهای سبز وپارکها، باعث شده است نه تنها این فضاها اضافه نشده بلکه به تازگی شهرداری به علت ناتوانی در نگهداری فضاهای سبز اکثر حاشیههای داخلی خیابانها را با موزاییک بپوشاند.
یکی دیگر از وظایف شورا علاوه برنظارت بر شهر، نظارت بر مصوبات شهرداری است، این شوراچند درصد مصوبات شهرداریها را بررسی کرده و موارد غیر قانونی و مخالف با منافع عمومی را تشخیص داده و ابطال نموده است؟
در پایان متذکر میشوم که شورای این دوره تاکنون به ندرت توانسته است به ابرپروژهها و معضلات ماندگار این شهر، مانند تعریض خیابان مدرس که سابقهی آن به نیمسده میرسد یا معضل تجمع پزشکان در یک نقطهی مرکزی شهر و نداشتن شهرک پزشکان، میدان میوه و ترهبار، مکانهای نظامی مزاحم در سطح شهر، دیزل آباد، شغلهای آلایندهی سطح شهر و ریزگردها... نزدیک شود.
متأسفانه به طور کلی برنامهای استراتژیک ومدون که مسیر توسعهی پایدار کلانشهر کرمانشاه را ترسیم نماید تا مدیران شهری ما مسیر حرکت خویش را بر مدار آن تنظیم نمایند، وجود ندارد.
به امید روزی که مردم فهیم ماتعهد وشایسته سالاری وتخصص افرادرا مبنای انتخاب خویش قرار دهند وقومیت وقبیله گرایی را به عنوان نیروی پشتیبان برای به خدمت گرفتن کسانی که قدم دراین راه گذاشته اند صرف نماید.
نظرات
الان به ازای حدود100ماشین از جنوب به شمال می رود 1ماشین از شرق به غرب وبلعکس می رود
در حقیقت با مجال کوتاه بطور عالمانه ای بررسی فرمودید
و اینچنین انتخابی , چنین شورایی را بوجود می اورد
مگر نه اینکه مشکل ایجاد شده در میدان امام حسین به بخوبرخی از اعضاء خود شورا برمیگردد.....