تجلیل از((یاقوت کرمانشاه)) در روز قلم




تا نام گلی بر دهنش می آید /بوی خوشِ عشق از دهنش می آید

با صحبتِ ریگ قلّه کوچک نشود /کوه است و بزرگی به تنش می آید(استادحسین احمدی محجوب)

رضا منتظریانی - سنگ کم ارزش اگر مورد نصرت قرار بگیرد و سختیهای و تنگنا ها را تحمل کند و منصور شود ،تبدیل به یاقوت گرانبها می شود . این گوهر می تواند پشتوانه مالی یک ملت باشد که در شداید روزگار بکار آید .
یا قوتهای سرخ فرهنگی نیز اینچنین هستند .

هر ملتی که بتواند در معدن جامعه و قیل و قال روزگار گوهرهای فرهنگی خود را کشف و زمینه ی صیقل و درخشندگی آنها را فراهم کند راه سعادت را در پیش گرفته و در گردنه های نفس گیر ، سلامت به مقصد میرسد .

گوهر شناسان در باره جواهریاقوت می گویند :بعد از الماس با ارزش ترین جواهر است و فواید بیشماری از آن ذکر می کنند که بی شباهت به وصف یاقوت سرخ ، زلال و زنده ی شهر ما نیست .

 جواهر ویاقوت قرمز- توانایی، نیرو، زندگی، شهامت، شجاعت‌ و تفكرات‌ مثبت‌ را تقویت‌ می ‌كند.این گوهر خوش یمن، انرژی مثبت فراوانی به دارنده خود میدهد . اضطراب، خوف، ترید و ترس را از بین میبرد.

یاقوت  حالت ضعف، ناتوانى، بی‌حسی و رخوت را برطرف ميكند.دید را تقویت می کند و به دل استقلال می دهد. به روح آدمی طاقت میدهد . یاقوت باعث افزایش عزت و رفعت میشود.انسان را از برقراری ارتباطات تک بعدی حفظ میکند .

علی (علیه السلام) چهار انگشتر داشت که یکی از آنها یاقوت بود . آن را به دلیل نجابت و شرافت در دست مبارک می نمود.

فقط یاقوت سرخ  در مقابل فشار ، گرما و حرارت درخشندگی خود را از دست نمی دهد. مانند منصور شهرما کرمانشاه

منصور یاقوتی یکی از آن نصرت دیدگانی است که در مقابل گرفتاریهای روزگار خم شد ولی به اختیار سر خم نکرد .

درست است که در ظاهر کمی خمیده و غبار و خستگی روزگار را برچهره دارد و چشمانش فروغ سابق را ندارد و نا ملایمات روزگار،  تراش سخت و خشنی به او زده ، ولی زره ای از ارزش گرانسنگش در نزد گوهر شناسان کاسته نشده است .
 منصور یاقوتی همچنان قلبی سرخ و درخشنده دارد . افسوس که گوهر تراشان  قابلی نداشته ایم که باعث تلالو و درخشندگی مضاعف این گوهربرای استان کرمانشاه و کشور باشد.

یکی از کار گردهای نهادهای فرهنگی شناسایی و معرفی این استعداد های ناب به جامعه است . کرمانشاه نیاز مبرم دارد در این خصوص گامهای بلند و موثری بردارد تا معادن فرهنگی ما همچنان بکر باقی نمانند .
اداره کل ارشاد اسلامی استان کرمانشاه مدتی است در سطح استان فعالیتهای خوبی در این خصوص انجام داده که امیدواریم به شکلی سیستمی تداوم یابد.
دیدار و دلجویی از منصور یاقوتی اولین بار است که توسط مقامات دولتی اتفاق می افتد.

مدتها به اتفاق رفیق دیرین حجت اله مولایی فر قصد داشتیم از گنجینه های پنهان در صندوق دل منصور با خبر شویم . ولی متاسفانه تا کنون قفل دل مهربانش را برای کسی باز نکرده و همه را در دل خود ثبت و ضبط دارد.   
روز جمعه 15 تیر ما ه فرصت مغتنمی فراهم شد تا به مناسبت روز قلم و تجلیل از بزرگان  به اتفاق مدیر کل ارشاد اسلامی حجت الاسلام جعفری ، معاونت فرهنگی خانم پریسا محمدی ، آقای مومنه از اداره ارشاد و دکتر رادفر ، استاد محجوب ، دکتر آهنگر نژاد دیداری صمیمی با ایشان داشته باشیم .
خانه ی کوچک منصور در حاشیه شهر ، سرشار ازمحبت ، صداقت و اعتماد بود .فضایی گرم و صمیمی که بسیاری از کاخ نشینان حسرت جرعه ای از آرامش و صفای باطنی او را دارند .
بهترین مکان منزل به کتابخانه اختصاص پیدا کرده بود که بخشی از ضروریات زندگی منصور شده است .

بر خلاف منازل تجملاتی که فخر فروشی غربی به شکل تابلو ودیگر لوازم فرهنگ بیگانه از در و دیوارش هویدا است  ،در منزل منصور، تابلوهایی از کتیبه ی بیستون و فرهنگ ایرانی و کوزه ای به رنگ فیروزه ای جلوه گری میکرد که نشان از وطن پرستی واحترام او به آیین و سنن این سرزمین است . برای اثبات نیز رنج دوران برده و هزینه های زیادی پرداخت کرده است.   
در این نشست صمیمی منصور چند جمله گفت که باید متولیان امور فرهنگی به آن دقت ویژه داشته باشند : ((ایران را به نام فرهنگ می شناسند .بها به فرهنگ است که باعث جاودانگی ایران شده و میشود و ما را از گزند بدخواهان در امان نگه می دارد)) .
منصور یاقوتی یا (آنتون چخوف) ایران ملقب به (گل باخی) یک گوهر فرهنگی کمیاب در عرصه ی داستان نویسی کرمانشاه است که آوازه ی کشوری دارد .
منصور یاقوتی داستان‌نویس، شاعر و منتقد ادبی در اسفند ۱۳۲۷ در روستای کیوه‌نان شهرستان سنقر چشم به جهان گشود .

منصور در زمینه داستان کوتاه و داستان بلند تالیفات درخشانی دارد . آثارش بیشتر رئالیستی است. که می تواندبه تعدادی از آنها اشاره کرد.   

زخم  -گل خاص -کودکی من -داستان‌های آهودره - با بچه‌های ده خودمان -سال کورپه –پاجوش - زیرآفتاب  -

 داستا ن بلند چراغی بر فراز مادیان کوه-دهقانان - افسانه‌هائی از ده نشینان کورد - مردان فردا  از جمله آثار منصور یاقوتی هستند که بار ها تجدید چاپ شده اند.

در این نشست مدیر کل ارشاد و معاونت فرهنگی تاکید داشتند که از این گوهر های شب چراغ باید بیشترین بهره را برای اعتلای استان کرمانشاه برد . خوشبختانه خانه ی قصه گویی با مساعدت اداره ارشاد راه اندازی شده و امید است با استفاده از توان منصور یاقوتی شاهد پرورش و شکوفایی استعداد های قصه گویی باشیم و علم یاقوتی های قصه گو در این مرز و بوم همچنان بر افراشته باقی بماند .

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی