لزوم بازنگری جدی و اساسی در ورود غیرقانونی اتباع به کشور/بخشی از اتباع مورد اعتماد نظام‌اند

حسن قشقاوی؛ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی  در پاسخ به این پرسش که با توجه به مقابله نیروهای گمنام امام زمان (عج) با عناصر موساد و دستگیری اتباع خارجی، رویکرد جمهوری اسلامی ایران در قبال این تهدیدات امنیتی چیست و چه تدابیری برای تقویت مرزهای شرقی کشور اتخاذ شده است، اظهار کرد: واقعیت این است که بخشی از اتباع افغانستانی از گذشته وارد کشور شده‌اند که تقریباً شناخته شده‌اند و مورد اعتماد نظام هستند. اما به‌ویژه در سال‌های اخیر، بخشی دیگر از این اتباع واقعاً ماهیت امنیتی پیدا کرده‌اند؛ یا وابستگی به گروه‌های تروریستی دارند یا در این مدت مشخص شده که از عناصر وابسته به موساد محسوب می‌شوند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس متذکر شد: وضعیت ورود اتباع خارجی به‌ویژه از مرزهای شرقی دگرگون شده و با توجه به تحولات منطقه، اقتضای این واقعیت آن است که مسئولان نظام به‌ویژه نیروهای انتظامی، ارتش و دیگر نهادهای ذی‌ربط، توجه ویژه و دقیقی به این مسئله داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه اگر در این زمینه غفلت یا بی‌توجهی صورت گیرد، آینده با خطراتی مواجه خواهد شد که بعضاً جبران‌ناپذیر است، تصریح کرد: البته تأکید می‌کنم که منظور من اتباع افغانستانی‌ نیست که از سال‌های گذشته به‌صورت قانونی وارد کشور شده‌اند؛ آن‌ها در طول زمان به اعتمادسازی متقابل با جمهوری اسلامی رسیده‌اند. اما با توجه به شرایط جدید منطقه و وضعیت جنگی، باید بازنگری جدی و اساسی در ورود غیرقانونی اتباع خارجی صورت گیرد.

قشقاوی در پاسخ به این پرسش که با توجه به شرایط خاص کشور، از جمله جنگ، افزایش فشارهای اقتصادی و نوسانات قیمت‌ها، مجلس شورای اسلامی چه برنامه‌ای برای مقابله با گرانی و بهبود معیشت مردم در نظر گرفته است؟ گفت: خوشبختانه بخشی از این مسائل به حوزه منابع اقتصادی کشور بازمی‌گردد. ما منابع عظیمی داریم که با انتخاب وزیر اقتصاد، برنامه‌ریزی‌هایی در این خصوص انجام شده است. طبیعتاً سایر وزارتخانه‌ها نیز باید در همان مسیری حرکت کنند که مقام معظم رهبری ترسیم فرمودند؛ یعنی حمایت عملیاتی از تولید و سرمایه گذاری. این حمایت نباید فقط در حد شعار باشد، بلکه باید در عمل، به حوزه تولید و سرمایه گذاری در بخش انرژی توجه جدی شود تا نوسانات و ناترازی‌های انرژی با همکاری مردم به حداقل برسد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: اکنون که کشور در شرایط خاصی قرار دارد که می‌توان آن را نوعی وضعیت جنگی دانست، باید هزینه‌های جاری به حداقل ممکن کاهش یابد؛ همان‌طور که در زمان جنگ نیز این سیاست اتخاذ شده بود. هرگونه هزینه‌ای که توجیه اقتصادی ندارد، چه از سوی دولت و چه از طرف بخش خصوصی، باید حذف شود. این وضعیت ایجاب می‌کند که حداکثر صرفه‌جویی در منابع و حداقل‌سازی هزینه‌ها در دستور کار باشد. ناترازی منابع و هزینه‌ها همواره از مشکلات مزمن اقتصاد کشور بوده است و اکنون که در وضعیت ویژه‌تری قرار داریم، باید با اولویت و دقت بیشتری به جزئیات آن پرداخته شود.

وی در ارتباط با ارزیابی اش از عملکرد پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران در وقایع اخیر و پیش‌بینی ادامه روند جنگ تصریح کرد: عملکرد پدافند هوایی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر و قابل توجه بود و واقعاً در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفت. با این حال، خباثت دشمن—آن هم دشمنی که پشت سرش یک مجموعه استکباری قرار دارد—ایجاب می‌کند که ما همچنان برای حفظ دست برتر، با تدبیر و عقلانیت عمل کنیم.

قشقاوی در پایان اظهار کرد: من این تدبیر و عقلانیت را در عملکرد رزمندگان‌مان می‌بینم؛ کاملاً حساب‌شده و مؤثر عمل می‌کنند، هم در بعد نظامی و هم در بعد روانی. این نکته مهم است که بدانیم جنگ امروز فقط در میدان نبرد نیست؛ ابعاد اقتصادی، رسانه‌ای و امنیتی هم دارد و ما باید در همه این زمینه‌ها با هوشمندی پیش برویم.

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی