"از هر 4 ازدواج در شهر کرمانشاه 3 طلاق ثبت میشود"
دفتر حمايت از حقوق زنان و کودکان دادگستري استان کرمانشاه در آذر ماه 1385 فعالیت خود را آغاز کرد. این دفتر از تاریخ مذکور مجری طرح« پیشگیری از وقوع طلاق » نیز می باشد. مریم قلعه نکی از بدو تاسیس این دفتر با سمت مدیر دفتر در آنجا مشغول به فعالیت شده اند.
سرکار خانم مريم قلعه نکي، داراي مدرک تحصيلي ليسانس الهيات میباشند.ایشان سالهای زیادی به تدریس قرآن و احکام پرداخته اند وعنواین پر افتخاری را در کارنامه کاری خوددارند.
چگونگی اجرای طرح:
کلیه دادخواست های طلاق اعم از یکطرفه و توافقی، به دفتر ارجاع می شود و تحت مشاوره ی تخصصی اقدامات موثری در کاهش طلاق و نیز پیشنهادهایی جهت یاری رساندن به قضات محترم در صــدور رای انجام می شود .
تیم کارشناسان مددکار و روانشناس جهت تحکیم بنيان خانواده و جلوگیری از تزلزل ارکـــان آن و پیشگیری از وقوع طلاق و آثار سوء ناشی از آن نهایت تلاش را در جهت ایجاد مصـــــــالحه مابین طــــرفین معمول می دارند و با همکاری زوجین سعی در رفع مشکلات دارند و در صورت عدم سازش نظر کــارشناسی خود را در خصوص وضعیت زوجین و چگونگی حضانت و ملاقات فرزندان به قضات محتــــــرم اعلام میدارند.
دفتری تحت عنوان " پیشگیری از وقوع طلاق" البته در "مرحله یک قدم مانده به طلاق" در استان ما سالهاست که فعالیت میکند و قطعا تنها دفتری نیست که میتواند پاسخگوی سوالاتی درباره سونامی طلاق درکرمانشاه باشد.و باید عرض کنم طبق آماری که جامعه شناسان ودفاتر طلاق اعلام داشته اند طلاق در دهه ۸۰ و ۹۰ در کرمانشاه سیر صعودی داشته ودر سال اخیر بسیار بحرانی و قابل توجه شده و استان ما را رکورد دارکرده است .اهمیت و گستردگی این موضوع چنان است که ائتلاف بزرگ و هم جانبه ای را با سایر سازمانها اعم از:وکلا،هنرمندان،رادیو وتلویزیون،موسسه اسیب شناسی اجتماعی،جامعه شناسان،آموزش و پرورش و...را میطلبد.
انتقادها و مواردی که در رابطه با این موضوع وارد است شامل:
۱.کلاسهای مشاوره قبل از ازدواج :نزدیک به ۹۰٪ از زوجین که در استان و شهرستانها و از روستاییان در این کلاسها شرکت کرده اند آن را بدون تاثیر دانسته اند و حتی در بسیاری از موارد مربوط به روابط جنسی اطلاعات زوجین از مشاورین بیشتر و بروز تر بوده است.این یعنی اتلاف وقت و کمرنگ شدن یکی از پر اهمیت ترین ایستگاه های موثر برای شروع زندگی مرد و زن ومیبینیم که دختران و پسران اصلا جذب این کلاسها نمیشوند و با بی میلی و بی توجهی از کنارش رد میشوند.طبق مطالعه ای که داشته ام به جرات میتوان گفت که در حال حاضر که بسیاری بر روی ماهواره ها و بد حجابی دختران و زنان و به طبع سخت شدن سلیقه مردان مانور میدهند برجسته ترین مورد عدم شناسایی و فقر آگاهی و اطلاعات زوجین از شناخت تفاوت های روانی یکدیگر و بخصوص روابط جنسی است که همواره با پنهانکاری و با بر چسب های ممنوعیت از صحبت در رسانه ها بیشترین زیان را به خانواده وارد میکنند.
در حقیقیت کشمکش ها وقتی بروز میکند که مرد انتظارات مردانه ای از همسر و یا زن خواستار حساسیت های زنانه از مرد میشود.در حقیقت عاطفه محور بودن زیست خانوادگی فراموش میشود فن صحبت کردن با زن و مرد را بلد نیستیم و در استفاده کردن از کلمات وجملات که بارها در احادیث نیز توصیه شده بیسواد هستیم.
******این کلاسها ضعف بنیادین دارند واگر زوجین کارت سلامت اجباری و معتبررا قبل از عقدنداشتهباشند و برنامه ریزی همراه با نشاط و آموزش های بنیادین صورت نگیرد سونامی طلاق همچنان قربانیانی خواهد داشت که بیگناه ترین آنها قطعا کودکان خواهند بود و سرازیر شدن نسلی که با چالش های زیادی دست و پنجه نرم خواهند کرد*****
۲.دفتر" پیشگیری از طلاق "در این سالها اطلاعات بسیار مهمی از دلایل طلاق بدست آورده است که زودتر از اینها میتوانست باهمکاری دیگر ارگانها و فراخوان هایی برای گرفتن مقالات از دانشگا ه ها وکمک گرفتن از نخبگان وپژوهشگران و اساتید مانع وخیم شدن طلاق شود ومتاسفانه اقدامات جدی و خلاقانه در این زمینه صورت نگرفته است.
اقدامات و راهکارهایی که میتوان در رابطه با معضل طلاق اجرا کنیم:
۱.ایجاد مراکز و پایگاه های تعالی خانواده در دانشگاه ها نه با صحبت های تکراری،بطوریکه خود دانشجویان برگزار کننده و گرداننده باشند ودعوت از کارشناسان صاحب نظر برای نتیجه گیری و جمع آوری بحث.
به همن دلیل از روسای دانشگاه ها درخواست میکنیم که به طور خود جوش احساس وظیفه کنند ودر طی سال از این پیشنهاد استقبال کنند.
۲.مرکز سلامت ازدواج تاسیس شود واز جمله اقدامتش میتواند:
۳.(صاحب این قلم وظیفه خود میداند که به عنوان یک شهروند کرمانشاهی با داشتن دغدغه اجتماعی به سهم خودم هر چند ناچیز به پیگیری این موضوعات بپردازم و از همه مخاطبان عزیز خواهشمندم که هرگونه راهنمایی و پیشنهادی که دارید به بنده اطلاع دهید.)