دکتر کیومرث دانشور در گفتوگو با ایسنا درباره بدغذایی کودکان اظهار کرد: والدین به هیچ وجه نباید کودکان را به غذا خوردن مجبور کنند. گرسنگی یک غریزه است و کودک هر موقع که این غریزه بر او غالب شود، شروع به غذا خوردن میکند. بویژه، والدین به هیچ وجه نباید سعی کنند سلیقه غذایی خود را به کودک تحمیل کنند، بلکه باید او را در انتخاب غذا آزاد بگذارند.
وی تهیه غذای مورد علاقه کودک را در افزایش میل کودک به غذاخوردن بسیار موثر دانست و تاکید کرد: چنانچه کودک غذاهای فستفودی دوست دارد، دادن یک یا دو وعده از این نوع غذاها در هفته مانعی ندارد. البته عادت دادن ذائقه کودکان از همان دوران طفولیت به مواد غذایی مانند شیر، گوشت و تخممرغ بسیار در رشد آنها مفید خواهد بود که والدین برای ترغیب کودک به این مواد غذایی میتوانند این مواد را به شکلی که دلخواه کودک است درآورده و به او بدهند.
درد ناحیه پهلو را جدی بگیرید
یک فوقتخصص بیماریهای کلیه با تاکید بر این که سنگ کلیه بدون داشتن زمینه اختلالات کلیوی هرگز در افراد ایجاد نمیشود، گفت: البته گاهی اختلالات کلیوی به صورت خفیف و پنهان در برخی افراد وجود دارد و تحت تاثیر عواملی چون گرمای شدید و کمآبی طولانیمدت به صورت سنگ کلیه بروز مییابد.
دکتر آریا جنابی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با جامجم افزود: شیوع اختلالات خفیف کلیوی بویژه سنگ کلیه در آقایان 9 درصد و در خانمها 5 درصد است. به بیان دیگر از هر ده مرد و از هر 15 خانم یک نفر به سنگ کلیه مبتلا میشود. گرچه داشتن سابقه خانوادگی سنگ کلیه بویژه در خانواده درجه اول از عواملی است که باید در افزایش خطر بروز سنگ کلیه در افراد مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، بروز درد در ناحیه پهلو که تا کشاله ران ادامه پیدا کند نیز میتواند نشانهای از بروز سنگ کلیه باشد. بر این اساس، کمآبی طولانی بویژه در فصل تابستان و بخصوص به دنبال روزهداری در افرادی که زمینه خانوادگی سنگ کلیه دارند یا دچار دردهای تیر کشنده در ناحیه پهلو میشوند باید مورد توجه و پیگیری قرار بگیرد.