- توضیحات
- :::
-
دسته: دانستنیها |
-
منتشر شده در دوشنبه, 24 شهریور 1393 10:46 |
افزایش سن و پا گذاشتن به دوران سالمندی میتواند یکی از حساس ترین دوران زندگی افراد باشد. توجه به سلامتی و نوع تغذیه در این دوران بسیار ضروری است و میتواند از ایجاد صدمات جبران ناپذیر جلوگیری کند.تمام افراد از سن 50 سالگی به بعد به دلیل تغییرات ناشی از افزایش سن در بدنشان باید بیش از گذشته در مورد تنوع موادغذایی مصرفی و انواع ریزمغذیهای مورد نیاز بدنشان مطلع باشند. در این میان مصرف برخی از املاح و مواد مغذی برای این گروه سنی بیشتر توصیه میشود که مهمترین آنها به شرح زیر است:
ویتامین D
در سالهای اخیر مطالعات گستردهای برای بررسی اهمیت مصرف این ویتامین به ویژه برای افراد مسن انجام شده اما همچنان اکثریت زنان به میزان کافی از آن مصرف نمیکنند. نتایج یک مطالعه نشان میدهد افراد بزرگسالی که سطح ویتامین D خونشان در پایینترین میزان است، دو برابر بیشتر از سایر مردم در معرض مرگومیر زودرس به هر دلیلی هستند. همچنین این ماده مغذی مهم در افزایش ایمنی، بهبود عملکرد ماهیچهها و پیشگیری از آسیبدیدگیها نقش دارد.
کلسیم
پس از سن 50 سالگی تراکم استخوانهای بدن با سرعت بیشتری کاهش مییابد به گونهای که از هر سه زن یک نفر شکستگی استخوان را تجربه میکند. بررسیها نشان میدهد پس از یائسگی زنان سه تا پنج درصد تراکم استخوانشان را سالانه از دست میدهند. کلسیم برای انقباض ماهیچهای ضروری است. علاوه بر این مصرف کلسیم برای عملکرد مناسب اعصاب و حفظ تعادل اسیدی بدن ضرورت دارد.
پروبیوتیکها
پروبیوتیکها به افزایش سطح ایمنی بدن، بهبود عملکرد سیستم گوارشی، سلامت پوست، کاهش کلسترول بد خون، مبارزه با بیماریهای لثه و کنترل وزن بدن کمک میکند.
اسیدهای چرب امگا-3
این اسیدها نیز در حفظ سلامت مغز، بهبود قدرت بینایی و سلامت مو و پوست، بهبود گردش خون، کاهش درد ماهیچهای، کاهش بیماریهای قلبی، افسردگی و التهابها تاثیر مفید دارند.
منیزیم
مصرف این ماده معدنی در حفظ انرژی بدن و احساس شادابی موثر است. منیزیم به عملکرد طبیعی ماهیچهها و سیستم عصبی کمک میکند و موجب میشود ضربان قلب ریتم مناسبی داشته باشد. همچنین این ماده معدنی برای حفظ استخوانها، سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی و قلبی توصیه میشود. علاوه بر این مصرف منیزیم در تنظیم قندخون و فشارخون نقش موثر دارد.
فیبر
موادغذایی حاوی فیبر خوراکی به ثابت نگهداشتن قندخون و کاهش واکنش انسولین و همچنین کاهش میزان هضم و جذب موادغذایی کمک میکند و در نتیجه باعث میشود احساس گرسنگی به تاخیر بیفتد. به گفته پزشکان مصرف رژیم غذایی حاصل فیبر کافی، روشی مناسب برای کنترل وزن به حساب میآید. بررسیها نشان میدهد که به ازای هر گرم فیبر مصرفی، حدود هفت کالری در بدن سوزانده میشود.
عامل قوز شست پا و درمان آن
متخصص ارتوپدی عوامل ژنتیکی و محیطی را عامل قوز انگشت شست پا دانست و گفت: زمان مراجعه به پزشک عاملی تعیینکننده در درمان این عارضه است. فرهنگ غنی پور، متخصص ارتوپدی درباره عارضه قوز انگشت شست پا گفت: قوز انگشت شست پا به علل ژنتیکی یا محیطی ایجاد میشود که درباره بروز این عارضه بر اثر عوامل محیطی باید این مسأله را نیز یادآور شد که در این مورد فرد باید از نظر ژنتیکی نیز آماده ابتلا به این عارضه باشد تا شرایط محیطی این عارضه را تشدید کند.وی تصریح کرد: پوشیدن کفشهای نوک باریک و تنگ میتواند با فشار آوردن به انگشت شست و مفصل این انگشت عاملی برای قوز انگشت شست پا شود.
اضافه کردن نظر