یک کارشناس تغذیه معتقد است، مصرف شغلم همراه با فلفل سیاه گرمای درون آن را بیشتر می کند و برای بهبود سرماخوردگی و کنترل بیماریهای ویروسی مفید است.
مریم شیرمستی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، شلغم را از دسته سبزیجات پاییزی دانست که به دلیل محتوای فیبر بالا هم احساس سیری به همراه دارد و هم قند خون را کنترل می کند و به علاوه موجب کاهش اسید اوریک می شود.
وی با اشاره به محتوای بالای کلسیم موجود در شلغم یادآوری کرد: این کلسیم برای تقویت و استحکام استخوانها مفید است.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه نباید هنگام پخت، شلغم را به قطعات ریز تبدیل کرد، افزود: این کار باعث می شود آهن، پتاسیم، فسفر و ویتامین های گروه ب موجود در شلغم از دست برود و وارد آب شود.
وی به فسفر موجود در شلغم اشاره و خاطر نشان کرد: این فسفر برای تقویت سلولهای عصبی مفید است و بتا کاروتن موجود در شلغم نیز برای دردهای مفصلی و نقرس حتی به صورت استعمال خارجی می تواند مفید باشد.
شیرمستی ادامه داد: طبیعت شلغم نقطه مقابل سرماخوردگی است و به عنوان نرم کننده مجاری تنفسی نیز استفاده می شود.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد: افراد شلغم را همراه با فلفل سیاه مصرف کنند که باعث می شود گرمای درون آن افزایش پیدا کرده و برای سرماخوردگی بهتر باشد.
به گفته شیرمستی شلغم در طب سنتی طبیعتی گرم دارد و برای افراد سرد مزاج مفید است.
شیرمستی به زنان باردار توصیه کرد: در دوران حاملگی از شلغم استفاده کنند، زیرا منجر به رشد بهتر جنین آنها می شود.
وی معتقد است: افرادی که انسداد روده و یا سنگ کیسه صفرا دارند بهتر است مصرف شلغم را محدود کنند، زیرا ممکن است نفاخ باشد.