علایم شایع عفونت ادراری

 

یک متخصص بیماری‌های عفونی با بیان این که درد و سوزش ناحیه تناسلی علامت شایع عفونت دستگاه ادراری است، گفت: سوزش هنگام ادرار و تکرر ادرار با حجم کم از نشانه‌های عفونت ادراری است.
دکتر حمید عمادی فت: عفونت دستگاه ادراری به معنی عفونت در هر یک از قسمت‌های دستگاه ادراری از جمله کلیه‌ها، مجاری ادراری و عفونت مثانه است.
 
وی افزود: اغلب عفونت‌های ادراری شامل قسمت پایینی دستگاه ادراری یعنی عفونت مثانه است. عفونت محدود به مثانه دردناک و ناراحت کننده است، اما اگر این عفونت به کلیه‌ها برسد خطرناک و جدی می‌شود.
 
عمادی گفت: عفونت ادراری به طور معمول از مدفوع ایجاد می‌شود و میکروب‌های حاصل از مدفوع به دستگاه ادراری، مثانه، کلیه و در نهایت از راه روده خود را به بدن می‌رسانند و افرادی که کمتر ادرار می‌کنند بیشتر در معرض خطر این عفونت هستند.
 
این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه عفونت دستگاه ادراری در زنان نسبت به مردان بیشتر بروز می‌کند، بیان کرد: کودکانی که اختلالات آناتومیک دارند و در ناحیه ادراری آنها ناهنجاری وجود دارد، بیماران دیابتی، مردان میانسالی که پروستات آنها بزرگ است و همچنین بیمارانی که سنگ کلیه یا تومور دارند و نمی‌توانند مثانه را کاملا تخلیه کنند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت ادراری هستند.
 
وی افزود: در دوران بارداری چون رحم بزرگ می‌شود و مثانه به طور کامل تخلیه نمی‌شود، ابتلا به عفونت بارداری خطرناک و به دنبال آن زایمان زودرس، بیشتر است.
 
عمادی در مورد درمان عفونت دستگاه ادراری خاطر نشان کرد: در افراد مبتلا به عفونت دستگاه ادراری می‌توان به راحتی با مصرف آنتی بیوتیک در یک دوره کوتاه بیمار را درمان کرد اما در موارد حاد لازم است که دوره‌های درمان طولانی‌تر و آنتی بیوتیک تزریقی استفاده شود.
 
وی گفت: به طور معمول 3 تا 7 روز طول می‌کشد تا عفونت دستگاه ادراری درمان شود، اما اگر قسمت فوقانی کلیه‌ها را درگیر کرده باشد، دوره درمان طولانی‌تر می‌شود و حداقل 14 روز به طول می‌انجامد تا درمان بیمار انجام شود. تا دو هفته پس از بهبودی باید بیمار آزمایش‌های تشخیصی انجام دهد تا اطمینان یابیم که بیمار دوباره به عفونت ادراری دچار نشده باشد.
 
این متخصص بیماری‌های عفونی اسیدی شدن ادرار را در کنترل و عدم بروز عفونت بسیار موثر دانست و گفت: برای درمان بهتر و موثرتر عفونت دستگاه ادراری باید از آنتی بیوتیک‌ها که روش درمانی اصلی است، استفاده شود.
 
وی با تاکید بر این مطلب که عفونت ادراری پس از طی دوره‌ای با درمان بهبود می‌یابد و خطر چندانی ندارد، اظهار کرد: مصرف مقدار زیاد مایعات بویژه آب می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به عفونت بسیار کمک کننده باشد.

 

اضافه کردن نظر

کد امنیتی
تازه سازی